شناسهٔ خبر: 29553797 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

کنایه روحانی به مسئولین عربستان:

توهین‌های مستمر را از اربابتان نپذیرید/ حاضریم از امنیت شما دفاع کنیم و ۴۵۰ میلیارد دلار هم نمی‌خواهیم

رئیس جمهور کشورمان خطاب به مسئولین عربستان گفت: بهتر است لااقل احترام ظاهری را از اربابشان بخواهند یا اینکه لااقل توهین‌های مستمر را از ارباب نپذیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور در افتتاحیه سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی که با حضور نمایندگان بیش از صد کشور اسلامی در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن تبریک ایام میلاد با سعادت حضرت نبی اکرم و امام جعفر صادق گفت: پیامبر اکرم (ص) مسیر نور و هدایت را برای همه جهانیان پدید آورد و این درست است که برای مسلمین برادری آورد، اما برای همه جهانیان هم زیستی مسالمت آمیز را به ارمغان آورد. 

وی با بیان اینکه دین اسلام دین احترام به همه انسان‌ها و احترام به همه ارزش‌های والای انسانی است، تصریح کرد: امروز افتخار ما مسلمانان این است که خلق نیکو و سیره بلند پیامبر را الگو و منشا حرکت خود قرار دهیم. 

روحانی با بیان اینکه شرایط امروز منطقه شرایط سخت و ناگواری است به مشکلات جهان اسلام از فلسطین، لیبی، سوریه، یمن و حتی شرایط امروز در افغانستان، پاکستان و عراق اشاره کرد و گفت: شرایط امروز جهان اسلام چیزی نیست که مورد انتظار جامعه اسلامی باشد. 

رئیس جمهور عزت و سربلندی مسلمانان در منطقه و جهان را بر پایه این اصل استوار دانست که آزادی که پیامبر اسلام برای همه ما به ارمغان آورد در جهان امروز به رسمیت شناخته شود.

وی سخنان خود را با طرح این سوال ادامه داد که دعوای امروز ما با غرب و در راس آن با آمریکا بر سر آن است که آیا آزادی برای غرب و بردگی برای دیگران؟ یا آزادی برای همه؟ منطق پیامبر و اسلام آزادی انسان ها، جوامع اسلامی و امت اسلام بوده است و آنچه امروز آمریکا از منطقه و جهان می‌خواهد بردگی است. آن‌ها می‌گویند همه جهان باید آمریکایی فکر کنند و به ارزش‌های آمریکا احترام بگذارند در مقابل ما می‌گوییم انسان‌های آزاد همان گونه که درک می‌کنند خواهند اندیشید و ارزش‌های آن‌ها باید مورد احترام قرار گیرد. 

روحانی این اختلاف با جهان غرب و آمریکا را اختلافی به عمر قرن‌ها دانست و یادآور شد: بعد از جنگ جهانی دوم و قبل از آن نیز این اختلاف وجود داشت آن‌ها می‌گویند فرمانروایی بر مبنای قدرت است و ما می‌گوییم براساس عدالت و انصاف است. آن‌ها می‌گویند منافع ما باید در همه جا اصل باشد و ملت‌هایی که در خلاف منافع آن‌ها حرکت می‌کنند را به راهی که خود ترسیم کردند باز می‌گردانند این در حالی است که ما می‌گوییم راه انسان‌ها را خدا و انبیا تعیین می‌کنند آن‌ها می‌گویند هر کس سلاح برتر دارد در سازمان ملل حق وتو دارد و این در حالی است که سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم بر مبنای قدرت نظامی تشکیل شد و هر کس که زور بیشتری دارد در این سازمان رای بالاتری هم دارد.

رئیس جمهور با اشاره به پنج کشوری که در سازمان ملل حق وتو دارند، گفت: این پنج کشور کشور‌هایی هستند که در زمان تشکیل سازمان ملل دارای سلاح اتمی بودند آیا کشور‌های جهان رای دادند که این پنج کشور حق وتو داشته باشند؟ آیا جمعیت این کشور‌ها تعیین کننده بود یا سوابق تمدنی شان تاثیرگذار بود؟ 

وی ادامه داد: هیچ یک از این فاکتور‌ها موثر نبود بلکه هر کس به سلاح کشنده تری دست داشت حاکم بود و حق وتو برای او در نظر گرفته می‌شد. این اساس ترسیم دنیای جدید بعد از جنگ جهانی دوم بود. 

غرب و آمریکا برای حفظ منافع خود در خاورمیانه به ایجاد یک رژیم جعلی اقدام کردند

روحانی یکی از آثار شوم بعد از جنگ جهانی دوم را تشکیل غده سرطانی اسرائیل در منطقه دانست و یادآور شد: بر این پایه غرب می‌گفت: به ملت‌ها و حتی برخی دولت‌های دست نشانده این منطقه اعتماد نداریم و باید یک قدرت دست نشانده در این منطقه مستقر کنیم که گوش به فرمان ما باشد و منافع غرب را در خاورمیانه تضمین کند و بر این اساس یک رژیم جعلی به نام اسرائیل در منطقه تشکیل شد و ملت تاریخی و بزرگ فلسطین از خانه‌های خود آواره شدند و سالیان دراز مورد قتل و غارت و ستم صهیونیست‌ها قرار گرفتند مشکل چیست؟ اگر آمریکا به برخی کشور‌های منطقه اعتماد دارد چرا می‌گوید حفظ رژیم فلان کشور در منطقه مورد نیاز امنیت اسرائیل است؟ یعنی همه چیز در این منطقه بستگی به حفظ صهیونیسم و قدرت ظالمانه آن‌ها برای آمریکا دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه غرب و آمریکا قبل از تشکیل اسرائیل تمام تمهیدات لازم را برای خود در نظر گرفتند، گفت: آن‌ها قبل از تشکیل رژیم صهیونیستی حق وتو را در سازمان ملل برای خود قرار دادند و آمریکا و انگلیس در ابتدا در سازمان ملل برای خود حق وتو درست کردند و سپس رژیم معجول اسرائیل را در منطقه به وجود آوردند. 

وی سخنان خود را با طرح این موضوع ادامه داد که جهان اسلام در برابر نقشه غرب و آمریکا دو راه پیش رو دارد یا از هویت دینی و اسلامی و بیعت با پیغمبر و اسلام دست بردارد و در برابر غرب و آمریکا تسلیم شود که این به معنای آن است که به سعادت و آینده نسل‌های این مرز و بوم برای همیشه خیانت کردیم تا آسوده زندگی کنیم و همه دروازه‌های اسلام را به سوی آمریکا گشوده ایم و فرش قرمز برای جنایتکاران پهن کردیم و راه دوم این است که با همه توان در برابر ظلم و جور بایستیم و دست از پیامبر اسلام و قرآن مان برنداریم. 

روحانی با بیان اینکه ما از جمع آن‌ها که در برابر اسلام دست به دست یکدیگر دادند و شمشیرهایشان را به رخ اسلام کشیدند هراسی نداریم، یادآور شد: این روز‌های سخت بر ایمان ما و تسلیم ما در برابر حق افزوده است البته در میدان جنگ گاهی پیروزی و گاهی شکست وجود دارد، اما نهایتا براساس آیه قرآن اگر راستگویی و استواری را در مقام عمل و در پیشگاه خداوند به نمایش بگذاریم پیروزی ما نهایی خواهد بود. 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در شرایط امروز تاریخ وظیفه سنگین و سختی به دوش ما نهاده شده است، گفت: اولین مسئله در این مسیر امید به آینده است و اعتقاد به این مهم که ما مسلمانان در نهایت پیروزیم و اگر هم ما پیروزی نهایی را نبینیم فرزندان ما قطعا این پیروزی را به چشم خواهند دید. این وعده الهی است و آن‌ها نمی‌توانند نور حق را خاموش کنند. دین ما دین پیروز و حق است و راه پیامبر ما راه سعادت و پیروزی است و ما به آینده درخشان جهان اسلام مومن و معتقد هستیم و نسل جوان باید به آینده دنیای اسلام امیدوار بوده و بداند سختی‌ها را پشت سر خواهیم گذاشت.

با تمام توان از منافع مردم عربستان در برابر ابرقدرت‌ها دفاع می‌کنیم/ در مقابل ۴۵۰ میلیارد دلار هم از شما نمی‌خواهیم 

وی در بیان مصداق سختی‌های پیش آمده برای جهان اسلام گفت: مگر ملت عراق سختی‌ها را پشت سر نگذاشتند و در برابر آمریکا و داعش ایستادگی نکردند؟ مگر مردم سوریه در برابر تروریسم پیروز نشدند و مگر ملت فلسطین تا امروز در برابر تجاوز اسرائیل ایستادگی نکرد؟ مگر یمن مظلوم ویرانه شده به دست جنایتکاران با سلاح غرب ایستادگی نمی‌کند؟ و مگر ما مردم ایران این آزمایش را از سر نگذراندیم که چهل سال قبل در یک نهضت اسلامی به پیروزی رسیدیم؟ مگر در جنگ هشت ساله در برابر قدرت‌های جهان پیروز نشدیم آن روز‌ها کسی به یاری ما آمد؟ آن روز که بمب شیمیایی بر سر ما می‌ریختند کسی در دنیا از ما دفاع می‌کرد؟ مگر آن روز که مردم سردشت در بمباران شیمیایی جان دادند یا مردم تهران موشک‌ها را بر سر خود می‌دیدند دنیا در برابر این تجاوز سخنی گفت؟ اما ما ایستادیم یکپارچه شدیم و فداکاری کردیم و وقتی راستگویی را در میدان جهاد ثابت کردیم خداوند نیز لطفتش را بر ما نازل کرد. 

روحانی ادامه داد: امروز دنیای اسلام تنهاست و ما مسلمانان باید دست یکدیگر را بگیریم بیگانه اتکایی از بزرگترین اشتباهات تاریخی است عده‌ای در منطقه ۴۵۰ میلیارد دلار هزینه کردند ۱۵۰ میلیارد دلار اسلحه خریدند که امنیت شان تضمین شود آن کسی که شما را تاراج کرد گفت: شیر گاو شیرده را می‌بریم آن ابرقدرت گفت: اگر ما نباشیم امنیت شما دو هفته دوام خواهد آورد حداقل احترام ظاهری را از اربابان خود بخواهید شما چه نیازی به آمریکایی‌ها دارید که منابع خود را به آن‌ها هدیه می‌کنید واقعا چه کسی در منطقه دشمن شماست که برای حفظ امنیت تا این اندازه هزینه می‌کنید ما حاضریم با تمام توان از منابع مردم عربستان در برابر تروریسم و ابرقدرت‌ها دفاع کنیم همان طور که به کمک مردم عراق، سوریه، افغانستان و یمن شتافتیم و از شما ۴۵۰ میلیارد دلار هم نمی‌خواهیم به شما اهانت نمی‌کنیم و در عوض شما را برادر می‌دانیم. 

از سخنان ناروایی که در گوش شما کردند نترسید؛ «ایران هراسی ندارد»

رئیس جمهور ادامه داد: ما مردم عربستان و مکه و مدینه را برادر خود می‌دانیم نترسید از سخنان ناروایی که در گوش شما کردند، «ایران هراسی ندارد»، اسلام هراسی ندارد از ابرقدرت‌ها و جانیان بترسید ما برادر شماییم و در کنار شما خواهیم ماند برای ما رنج آور است که جنایاتی در منطقه به نام مسلمانان رخ می‌دهد و عده‌ای در این منطقه و در عراق و سوریه به اسم تشکیل دولت اسلامی کشته می‌شوند.

وی در ادامه سخنان خود گریزی به قتل خاشقجی زد و گفت:‌ای کاش حادثه استانبول رخ نمی‌داد و انسانی قطعه قطعه نمی‌شد ما نمی‌خواستیم یک مسلمان دست به این کار بزند و این باعث شرم مسلمانان است که شما مردم یمن فقیر را هر روز بمباران می‌کنید.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز مسلمانان راهی جز وحدت ندارند، تصریح کرد: اگر متحد شویم در برابر آمریکا و صهیونیسم پیروز خواهیم شد جهان اسلام نیازمند اتحاد است و بخش مهمی از این مسئولیت بر عهده صاحب نظران کشور‌های اسلامی است. 

رئیس جمهور ادامه داد: با قول سدید و لحن استوار جوانان دنیای اسلام را به سمت حق و راه پیامبر فرا بخوانید و بدانید خدا ما را تنها نخواهد گذاشت و اگر در راه خدا حرکت کردید مطابق نص صحیح قرآن پیامبر و فرشتگان ما را تنها نخواهند گذاشت. 

وی سخنان خود را با طرح این سوال که وحدت به چه معنی است ادامه داد و گفت: قطعا با شعار وحدت به اتحاد نخواهیم رسید و دشمن از ما نمی‌ترسد ما باید در واقعیت متحد شویم و همدیگر را به رسمیت بشناسیم تمام مذاهب اسلامی رسمیت دارد این نمی‌شود که من شیعه در دل شیعه را به رسمیت بشناسم، اما حنفی و حمبلی را به رسمیت نشناسم همه باید یکدیگر را به رسمیت بشناسیم نمی‌خواهد به دنبال شیعه کردن حنفی باشید ما یکدیگر را برادر بدانیم و برای یکدیگر ولایت قائل باشیم با زبان به رسمیت شناختن و در دل برادر نبودن ما را به جایی نخواهد رساند. 

جایگاه مذهب را محدود و جایگاه اسلام را فراخ کنیم

روحانی محور دیگر اتحاد مسلمین را اولویت دین بر مذهب دانست و گفت: به نام مذهب جای دین را تنگ نکنید به نام شیعه نخواهید منطقه اسلام را تصرف کنید و یا به نام سنی به دنبال تصرف منطقه اسلام نباشید مذهب ذیل دین تعریف می‌شد مذهب جویبار است نه سرچشمه، اما چشمه اسلام است نمی‌توان به نام جویبار چشمه را خشکاند، چون اگر چشمه خشک شود نهر هم خشک می‌شود جایگاه مذهب را محدود و جایگاه اسلام را فراخ کنیم. 

رئیس جمهور ادامه داد: ما باید حد و مرز دین و مذهب را به خوبی بشناسیم همه چیز توحید است این در حالی است که دنیا می‌خواهد ما مشرک باشیم، اما اساس برای ما قبله، پیامبر و قرآن است البته ممکن است در این مسیر اختلافاتی داشته باشیم، اما چرا بر سر اشتراکات نمی‌ایستیم؟ حتی اگر در شرایط فعلی دشمن هم نداشتیم باز هم وحدت و برادری وظیفه اصلی ما بود.

وی محور بعدی وحدت مسلمین را وحدت همیشگی و دائمی دانست و گفت: وحدت دنیای اسلام را تاکتیکی و مقطعی نگیرید نه اینکه، چون امروز گرفتار هستید و یا، چون اسرائیل به تجاوز در منطقه می‌پردازد متحد شویم خیر اگر اسرائیل هم نباشد و آمریکا دست از سر منطقه بردارد باز ما نیازمند اتحاد هستیم و اتحاد یک امر راهبردی برای ماست. اگر تمام مردم فلسطین نیز به خانه هایشان برگردند و جنگ یمن تمام شود باز هم ما نیازمند اتحاد هستیم و اتحاد اساس دین ماست.

روحانی ادامه داد: اگر ما مسلمانان به پیام رسول الله صلوات الله علیه گوش دهیم و لبیک یا رسول الله را با زبان دل فریاد بزنیم سعادت دنیا و آخرت از آن ماست و قدرت استقامت ما قطعا بیش از سلاح آن‌ها است.

رئیس جمهور با اشاره به جنایات اسرائیل و ظلم آمریکا نسبت به تغییر سفارت خود به قدس شریف با استناد به آیاتی از قرآن گفت: آن‌ها فکر می‌کنند با یک تابلو یا تغییر یک ساختمان می‌تواند قدس شریف را از مسلمانان بگیرند.

وی در پایان تصریح کرد: امروز وظیفه اصلی تک تک ما وحدت است و می‌دانیم وعده خداوند حق است.