به گزارش جماران؛ آژانس بینالملل هستهای امروز (پنجشنبه) برای چهاردهمین بار اعلام کرد که اقدامات و فعالیتهای هسته ای ایران کاملا منطبق با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
بر اساس بیانیه نهایی جلسه امروز (اول آذرماه) آژانس، ایران به تمام تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک متعهد بوده و در عین حال ضروری است که ایران همچنان به اجرای کامل این تعهدات ادامه دهد.
در این بیانیه آمده است: آژانس به راستی آزمایی عدم انحراف مواد هستهای اعلام شده از سوی ایران تحت توافقنامه پادمانی ادامه میدهد و همچنین ارزیابی عدم وجود فعالیتها و مواد هستهای اعلام نشده در ایران ادامه مییابد.
بر اساس بیانیه نهایی آژانس، آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بخش دیگری از این بیانیه از سوریه خواست تا در مسائل حل نشده حول تأسیسات مذکور در دیرالزور، با آژانس اتمی همکاری کند.
به گزارش جماران، با توافق میان ایران و گروه کشورهای 1+5 در 23 تیر 1395، موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام و سپس تأیید آن طی قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، این توافق بهطور قانونی بهعنوان یک چارچوب حقوق بینالملل الزام آور شد.
پس از تصویب قطعنامه 2231، آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهعنوان نهاد تخصصی - فنی سازمان ملل متحد، وظیفه راستی آزمایی اقدامات هستهای ایران را بر عهده گرفت که تاکنون در 14 گزارش، پایبندی ایران به تعهدات برجامی را مورد تأیید قرار داده است.
گزارش آژانس در حالی برای چهاردهمین بار پایبندی جمهوری اسلامی ایران را تأیید میکند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در 18 اردیبهشت، آمریکا را بهطور یکجانبه از این توافق بینالمللی خارج کرد.
به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) یک سازمان بینالمللی است که در سال ۱۹۵۷ برای ترویج استفاده صلحآمیز و جلوگیری از استفاده نظامی، از انرژی هستهای تأسیس شد. این آژانس بهعنوان یک نهاد مستقل و خودمختار تأسیس شده و جزئی از سازمان ملل یا سازمان دیگری نیست با این حال در اساسنامه خود اعلام کرده که گزارشهای خود را به مجمع عمومی و شورای امنیت ملل متحد ارائه میدهد.
مقر این سازمان در شهر وین اتریش است و مدیرکل کنونی آن یوکیا آمانو از ژاپن است. آژانس و مدیر کل وقت آن محمد البرادعی در سال ۲۰۰۵ مشترکاً برنده جایزه صلح نوبل شدند. تاکنون ۱۶۴ کشور به عضویت این سازمان درآمدهاند.
انتهای پیام ∎
نظر شما