شناسهٔ خبر: 29386017 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کردستان یک سکوی مناسب برای صادرات مرزی است

R7848/P1377/S6,66/CT11

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: کردستان یک سکوی مناسب برای صادرات مرزی است اما باید بیشتر به آن توجه شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسین فیروزی ظهر امروز در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کردستان که در تالار پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در پایان مهرماه سال‌جاری صادرات استان کردستان نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزایش یافته و به 707 میلیون دلار رسیده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش صادرات علامت و نشانه خوبی است، گفت: علیرغم تمامی محدودیت‌ها در حوزه صادرات خوشبختانه صادرات از گمرکات استان رشد 83 درصدی را نشان می‌دهد که شاخصه‌های خوبی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اعلام اینکه استان کردستان از لحاظ حجم مبادلات مرزی یکی از مرزهای مهم صادراتی کشور است، تصریح کرد: تا پایان مهرماه 3.7 میلیارد دلار حجم مبادلات مرزی از استان کردستان بوده که نسبت به مدت مشابه قبل 17 درصد افزایش داشته است.

وی با ذکر اینکه کردستان یک سکوی مناسب برای صادرات مرزی است، ادامه داد: امید است بیش از پیش ظرفیت‌های این استان مورد توجه قرار گیرد.

فیروزی با تأکید بر اینکه مشکلات و تنگناهای حوزه صادرات استان متنوع است، خواستار شد: حل مسائل باید با صورت‌بندی و شکستن مسائل بزرگ امکان‌پذیر است.

وی خطاب به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حل مسائل ملی از جمله پیمان‌سپاری ارزی باید از طریق نمایندگان در سطح کلان پیگیری شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با ذکر اینکه طی دهه‎های اخیر مبادلات ارزی ما با کشور عراق بر پایه دلار نبوده است، ادامه داد: پیمان سپاری ارزی این فعالیت اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده و حتی ممکن است به بن بست بکشاند.

وی با ذکر اینکه در مسائل سطح استان نیز اهمیت صادرات و رفع موانع صادراتی مورد تأکید است، تصریح کرد: ارتباط بین مجموعه نقش آفرینان حوزه اقتصاد برای توسعه صادرات به صورت ارگانیک تعریف شود چراکه این مهم با ارتباطات مکانیکی مرسوم قابل دستیابی نیست.

به گفته فیروزی در مرز باشماق ازدحام کامیونی ایجاد شده که می‌طلبد مرزبانی، گمرک و پایانه و تمامی ذیصلاحان به صورت ارگانیکی، اتوماتیک و آنلاین این چرخه را مدیریت کنند.

وی خطاب به جمع گفت: مسائل سطح ملی مستند شود و به مدیران ارشد استان منعکس شود تا این مدیران نیز بتوان این چالش‌ها را به مدیران ملی منتقل کرده و به صورت فعالانه برخورد کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با تأکید بر اینکه نباید مشکلات مربوز به توسعه صادرات به صورت مکانیکی به مرکز کشور منتقل شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی در سطح استان قابل حل است، دستگاه‌های متولی این حوزه باید ارتباطات خود را گسترش داده تا بتوان برآورد 9 میلیارد دلار صادرات از طریق مرزهای استان را محقق ساخت.

وی تخصیص سی هکتار زمین مربوط به مرز باشماق را کافی ندانسته و خاطرنشان کرد: این میزان  باید افزایش یابد.

فیروزی با اعلام اینکه در راستای رونق تجارت در بازارچه سیف باید از تمامی ظرفیت‌های نهادی کشور کمک گرفته شده، گفت: با این اقدام روند مبادلات در این ناحیه نیز رونق گرفته و میزان صادرات استان نیز افزایش می‌یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه  فعالان بخش اقتصادی مورد حمایت و دارای حاشیه امن هستند، خاطرنشان کرد: باید با برنامه و از طریق قانون پیگیر موضوعات اقتصادی بود.

وی با گریز به موضوع شرکت سبک‌بار که برای ماشین‌های ترانزیتی قرار بود پروتکل اخد شود، یادآور شد: چون این تفاهم‌نامه مربوط به سال 1391 بود انجام نشد اما پس از پیگیری‌های فراوان این شرکت، اعلام شد که تفاهم‌نامه اصلاح و به روز شده و با تاریخ 2018  از نو منعقد شده است، به همین خاطر پیرو این اقدام نامه‌ها و مکاتبات به اقلیم عراق صادر شده تا این اقدام در قالب تعرفه مشخص صورت می‌پذیرد.

فیروزی یادآور شد: بعد از اظهار نظر واحد حقوقی کشور اجازه استقرار این شرکت در مرز صادر شده و از سوی استان بر ادامه فعالیت این شرکت نظارت خواهد شد تا فعالیت خارج از چارچوب صورت نگیرد.

انتهای پیام/ش

نظر شما