شناسهٔ خبر: 29297734 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

دبیر جشنواره تئاتر کودک:

جشنواره کودک نیاز به دبیرخانه دائمی دارد

دبیر بیست و پنجمین جشنواره تئاتر کودک گفت:‌جشنواره تئاتر کودک نیاز به یک دبیرخانه ثابت و دائمی دارد تا شرایطش با آمدن و رفتن یک دبیر تغییر نکند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۲۰ آبان) با حضور علیرضا درویش‌نژاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، اردشیر صالح پور قائم مقام جشنواره تئاتر کودک و مریم کاظمی دبیر جشنواره در سالن همایش تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای نشست درویش‌نژاد درباره اهداف جشنواره کودک گفت: تئاتر، هنر فاخری است که از سنین پایین باید در ذهن بچه‌ها نهادینه شود، در کنار این پیوند بین کودکان و خانواده‌ها و شور و نشاط اجتماعی نیز در جامعه ایجاد می‌کند. هر چه یک جامعه غمگین تر باشد ، پس‌رفت بیشتری می‌کند. باید به دنیا ایجاد رنگین کمانی از شادی و نشاط در جامعه باشیم و این حاصل نمی‌شود مگر اینکه کودکان امیدوار و شادی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه دیگر هدف جشنواره تعامل با دیگر کشورها است، گفت: ما هم از این ظرفیت بین‌المللی به لحاظ فنی،‌محتوایی،‌نمایش‌نامه‌نویسی و ... استفاده می‌کنیم. بنابراین جشنواره کودک می‌تواند نگاه تخصصی را فراگیر کند و در تعامل با هفته‌های فرهنگی و تئاتری دنیا و رخدادهای بین‌المللی برجستگی‌های کمی و کیفی خود را بیشتر کند.

درویش‌نژاد درباره شرایط برپایی جشنواره گفت: این جشنواره با حمایت استانداری همان و شورای شهر،‌اداره آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودک و نوجوان همان از 28 آبان ماه در شهر همدان آغاز می‌شود. شادپیمایی از مقبره ابن سینا آغاز و با گروه‌های موسیقی و عروسک‌ها مردم همراه شده و مراسم افتتاحیه در سالن فردوسی برگزار و اختتامیه نیز چهارم آذر ماه خواهد بود.

*حضور بخش بین‌الملل در جشنواره قطعی شد

در ادامه نشست مریم کاظمی با اشاره به بخش‌های رقابتی و غیر رقابتی جشنواره از تئاتر کودک،‌ نوجوان، ملل، مسابقه تئاتر خردسال، خیابانی،‌نمایشنامه نویسی، میهمان،‌ دانش آموزی و کارگاه‌های آموزشی گفت: خوشبختانه حضور کشورهای دیگر در جشنواره قطعی شده و کارهایی از کشورهای هند، فرانسه، آفریقای جنوبی، بلژیک، ترکیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، عراق و آذربایجان در جشنواره اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به شعار جشنواره «کودک و حقوق اجتماعی» ادامه داد: باید به این فکر باشیم که تأثیرات مثبت به لحاظ اندیشه‌های امیدوار کننده روی بچه‌ها بگذاریم،‌این ابتدایی‌ترین حقوق یک کودک است که بتواند تئاتر ببیند و امیدوار شود. چهار کارگاه با حضور اساتیدی از کشورهای استرالیا،‌روسیه، آلمان نیز اجرا خواهد شد.

* داوران بخش‌های مختلف جشنواره

کاظمی داوران بخش‌های مختلف جشنواره را بدین شرح اعلام کرد:‌ داوران بخش نمایشنامه نویسی محمد چرمشیر، استاد جلایی پور و حمیدرضا نعیمی هستند. امسال ما پنج نمایشنامه برگزیده سال گذشته را نیز منتشر کردیم و امیدواریم سال آینده نیز این اتفاق برای کارهای برگزیده امسال بیافتد.

داوران بخش مسابقه تئاتر ایران (کودک و نوجوان) بهرام شاه محمدلو، رحمت امینی، حسین صفی، گلاب آدینه و شهره سلطانی، داوران بخش بین الملل:‌ هوبرت فرنباخن از آلمان، پانته آ بهرام و مهرداد رایانی مخصوص، داوران بخش تئاتر خردسال : مجید قناد، حسین محب اهری و لاله صبوری و داوران بخش تئاتر خیابانی : مریم معترف،‌مجید امرایی و محسن پورقاسمی خواهند بود.

*جشن صد سالگی تئاتر کودک و نوجوان در ایران 

همچنین در این نشست اردشیر صالح پور با تأکید بر اینکه فرهنگ پروژه‌ای نیست، پروسه‌ای است، توضیح داد: برنامه‌های جنبی جشنواره ما را به این پروسه نزدیک می‌کند. در کنار بخش‌های اجرایی جشنواره ما به مناسبت جشن صد سالگی تئاتر کودک و نوجوان در ایران بخش‌هایی چون یادمان جبار باغچه بان پنج شنبه، 24 آبان ماه در کنار مزار باغچه بان خواهیم داشت.

وی افزود: کتابی هم قرار است در فرهنگسرای ارسباران توسط ثمین باغچه‌بان دختر مرحوم باغچه‌بان درباره زندگی و خاطرات او رونمایی شود. 

صالح پور با بیان اینکه با همکاری شهرداری منطقه ۲۰ قرار است میدانی نزدیک به مزار مرحوم باغچه بان به نام او نامگذاری شود و مزارش نیز تبدیل به آرامگاه مشاهیر شود، گفت: متأسفانه مزار باغچه بان در شهرری خیلی در دسترس نیست. شهرداری همدان نیز قرار است تندیس جشنواره را نصب و رونمایی کند و کارناوال شادی به عنوان طلیعه شادی نیز در شهر در ایام جشنواره به راه بیافتد.

 

*بودجه جشنواره افزایش یافته است

در بخش پرسش و پاسخ نشست درویش‌نژاد در پاسخ به این سؤال که چرا دبیر جشنواره دیر انتخاب شده است، گفت: انتخاب دبیر قبل از آغاز فعالیت من در همدان رخ داده است. من از ۲۴ سال قبل اطلاع ندارم اما امسال تلاش کردیم شرایط بهتر شود همانطور که تعداد کارهای خارجی نیز نسبت به سال قبل بیشتر شده است. بهرحال حق همدان این است که به بهترین نحو کارها انجام شود ولی محدودیت منابع اعتباری در کل کشور اجازه نمی‌دهد که همه شرایط فراهم باشد.

کاظمی نیز درباره کیفیت کارها  توضیح داد: بهرحال جشنواره از کارهایی که در طول سال در عرصه کودک و نوجوان اجرا می‌شود حمایت می‌کند و ما تولیدکننده نیستیم که کیفیت کارها را بهتر کنیم البته به استثنای بخش خیابانی و خردسال که اولین نمودش در جشنواره است. ما هم برای خودمان کف نمی‌زنیم و جایزه به خودمان نمی‌دهیم بلکه از کارها حمایت می‌کنیم.

وی درباره بحث بودجه جشنواره نیز توضیح داد: این را ابتدا تأکید کنم که بودجه برای هیچ جشنواره‌ای کیفیت نمی‌آورد و من این گزاره را قبول ندارم منتها نکته این است که اگر ما دبیرخانه دائمی و ثابت داشته باشیم خیلی شرایط بهتر است و قوانین و ضوابط با رفتن و آمدن یک مدیر تغییر نمی‌کند من هم منتقد شرایط مقطعی تئاتر حاکم بر کشور هستم.

سپس صالح پور نیز درباره افتراق جشنواره تئاتر کودک و شهر همدان گفت: انصافا همدان به شخصه استاندار علی رغم مسائل مالی برای ما سنگ تمام گذاشت و از دغدغه‌هایمان کاست بقیه نهادهای همدان هم بسیج شدند تا مشکلی ایجاد نشود. بودجه جشنواره را هم امسال نیمی مرکز هنرهای نمایشی (یک میلیارد تومان) و نیمی استانداری (یک میلیارد تومان) تقبل کردند.

در پایان نشست مریم کاظمی درباره این مسئله که برخی منتقد انتخاب‌ها و پیشنهادات او هستند، گفت: تمام این تصمیمات از ماه‌ها قبل گرفته شده و اگر کسی منتقد است می‌تواند صبر کند تا بعد از اختتامیه دو مرتبه درباره همه بخش‌ها تصمیم گیری شود، منتها من تصمیمات و انتقادات یک مرتبه‌ای و ناگهانی را بر نمی‌تابم هر کسی که انتقادی دارد می‌توانیم بعد از جشنواره درباره‌اش به شور بنشینیم.

وی درباره مطالباتشان برای سالن‌های بلک‌باکس استاندارد در همدان نیز گفت: انتظار داشتیم سال گذشته که قول‌هایی داده شد این اتفاق بیافتد اما متأسفانه فراموش شد امیدوارم امسال کارهایی در این زمینه با توجه به اینکه بهرحال همدان پایتخت گردشگری ایران انتخاب شده، صورت بگیرد. 

نظر شما