گروه سیاسی : دیروز مجلس بعد از یک هفته تعطیلات، جلسه علنی داشت. جلسهای که با قرائت نامه رئیس جمهور همراه شد. حسن روحانی برای ترمیم و تکمیل کابینه گزینههای خود برای تصدی چهار وزارتخانه اقتصاد، کار، صنعت و راه را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. وزرای کار و اقتصاد که پیش تر استیضاح شده بودند و با استعفای محمد شریعتمداری از وزارت صمت و عباس آخوندی از وزارت راه و شهرسازی رییسجمهور ، اینک دولت برای تکمیل خود به چهار وزیر نیاز دارد.
بدین ترتیب علی اصغر یوسف نژاد عضو هیات رییسه مجلس ، دیروز نامه معرفی وزرای پیشنهادی را قرائت کرد.
متن نامه معرفی وزرا به شرح زیر است:
احتراما در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی به پیوست، چهار وزیر پیشنهادی به همراه سوابق و برنامههای کاری جهت اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی میشوند:
محمد شریعتمداری برای وزارت کار
فرهاد دژپسند برای وزارت اقتصاد
رضا رحمانی برای وزارت صنعت
محمد اسلامی برای وزارت راه
حال براساس آئین نامه داخلی مجلس، نمایندگان یک هفته فرصت بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی را در کمیسیونهای تخصصی دارند و بعد از آن مجلس باید در صحن علنی وارد بررسی صلاحیت وزرا شود.
گفتنی است، محمد اسلامی، دانشآموخته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه دیترویت میشیگان آمریکا است و سابقه استانداری مازندران را در کارنامه دارد.
فرهاد دژپسند، دانشیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است. او معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور در دولت یازدهم بوده است. رضا رحمانی نیز اکنون قائممقام وزارت صنعت، معدن و تجارت و سه دوره نماینده مجلس از حوزه انتخابیه تبریز بوده است. او در دوره نهم ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس را برعهده داشت. محمد شریعتمداری، سیاستمدار ایرانی است که سمتهای اجرایی مختلفی از جمله معاون اجرایی رئیسجمهور، سرپرستی وزارت ورزش و جوانان، وزیر بازرگانی، وزیر صنعت و معدن و پستهای عالی دیگری را در دولتهای مختلف عهده دار بوده است.
البته تعدادی از نمایندگان نامهای به هیات رئیسه و رئیس مجلس نوشتند با این مضمون که جلسه رای اعتماد در روز چهارشنبه هفته جاری یا شنبه آینده برگزار شود و نمایندگان بتوانند در مراسم اربعین شرکت کنند. اصرار آنها نیز بر برگزاری جلسه در هفته جاری است. از نکات قابل توجه در صحن مجلس این بود که در جریان اعلام اسامی گزینههای پیشنهادی دولت برای دو وزارتخانه راه و کار برخی از نمایندگان با فریاد «دو دو» مخالفت خود را با این گزینهها اعلام کردند و در زمان اعلام گزینه وزارت صنعت جمعی با فریاد «چهار چهار» موافقت خود را این گزینه اعلام کردند.
مواضع فراکسیونها
در همین راستا فراکسیون نمایندگان ولایی در جلسه صبح دیروز این فراکسیون به بررسی کارنامه عملکرد وزرای پیشنهادی و میزان تطابق تخصص آنها با وزارتخانههای معرفی شده پرداخت که در جلسات بعدی نظر خود را اعلام خواهد کرد.
فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اما با گلایه از دولت به دلیل عدم مشورت در معرفی وزرا، اعلام کرد که موضع این فراکسیون درباره ترمیم کابینه بعد از تشکیل جلسه شورای مرکزی و مجمع عمومی مطرح خواهد شد. البته یک عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه مندی این فراکسیون از دولت به دلیل عدم مشورت در معرفی وزرا، گفت که موضع فراکسیون امید درباره ترمیم کابینه بعد از تشکیل جلسه شورای مرکزی و مجمع عمومی اعلام خواهد شد. محمدرضا تابش در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری جلسه هیات رییسه فراکسیون امید، اظهار کرد: ما از دولت گلایه مند هستیم. هیچ مشورتی در معرفی وزرا با فراکسیون امید و جریان اصلاح طلبی نشده است.
وی اضافه کرد: کشور در این شرایط خطیر نیازمند وزرای توانمند و کلاننگر و در واقع به تمام معنا دولتمرد است که کشور را از مخاطرات فرا رو نجات دهد و قاعدتا ترمیم کابینه باید به این منظور صورت گیرد. این عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان این که این فراکسیون نفیا و یا اثباتا نظری نسبت به ترمیم کابینه ندارد، خاطرنشان کرد: ما موضعمان را پس از تشکیل شورای مرکزی و مجمع عمومی فراکسیون امید و اعلام نظر همکاران نماینده ابراز خواهیم کرد.
معاون پارلمانی رییس جمهور هم در پاسخ به این گلایه گفت: ما همیشه با نمایندگان از فراکسیونهای مختلف مشورت میکنیم. آنها پیشنهاداتی داشته باشند را اعلام میکنند. تعدادی از نمایندگان هم با دفتر رییس جمهور در ارتباط هستند. این طور نبوده که تصور شود ارتباطات قطع شده است. این افراد معرفی شده و نقطه نظرات منتقل و مشورتهایی هم بوده است. در نهایت باید به موضوع توانمندی کار تیمی برای حل مشکلات کشور توجه کرد.
فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی نیز از عدم رایزنی دولت با فراکسیونهای سیاسی مجلس درباره معرفی وزرا انتقاد و اعلام کرد: فراکسیون مستقلین پس از دعوت از گزینههای پیشنهادی دولت و استماع برنامههای آنها درباره این گزینهها اظهار نظر خواهد کرد.
از همان زمان که رییس جمهور به این نتیجه رسید که باید تغییراتی را در دولت ایجاد کند و بعد از آن نیز دو وزیر استیضاح شده و نتوانستند رای اعتماد را از مجلس بگیرند، پروسه انتخاب وزرا انجام شد و جمع بندی معرفی چهار وزیر به مجلس شورای اسلامی بود چراکه از ابتدای تشکیل دولت، اعضای کابینه به رییس جمهور اعلام کردند که در هر مقطع و شرایطی که تغییرات در دولت به نفع نظام و دولت بود و مطالبهای از ناحیه افکار عمومی شکل گرفت، رییس جمهور تغییرات لازم را اعمال کند.
طبق آییننامه بعد از اعلام وصول نامه معرفی وزیر و یا وزرای پیشنهادی مجلس باید ظرف یک هفته جلسه رای اعتماد را برگزار کند. قاعدتا باید یکشنبه هفته آینده این جلسه برگزار شود ولی هنوز هیات رییسه به دولت روز برگزاری جلسه را اعلام نکرده است. رییس جمهور برای معرفی وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا میکند.
دولتمردان امیدوارند که در طول یک هفته آینده گفتوگوهای سازنده و مفیدی بین وزرا با نمایندگان انجام شود و در نهایت رای بالای نمایندگان به آنها را شاهد باشند.بدین ترتیب پاستور از امروز منتظر نظر بهارستان در خصوص ترمیم و تکمیل کابینه تدبیر و امید است.
چهار وزیر پیشنهادی از سوی رییسجمهور به مجلس معرفی شدند
پـاستور در انـتظار رای بهـارستـان
صاحبخبر -