به گزارش ایرنا، پنج مقام نزدیک به هیات حاکمه سعودی که خواستند نامشان فاش نشود، روز جمعه به رویترز گفته اند، ورود شخصی شاه عربستان به این پرونده، نگرانی برخی افراد هیات حاکمه در مورد صلاحیت ولیعهد برای حکومت داری را دربرداشته است.
این منابع همچنین اعلام کردند، دخالت شخصی سلمان در موضوع ناپدید شدن خاشقچی، ناشی از واکنش آمریکا به عنوان مهم ترین هم پیمان عربستان در طول دهه های گذشته است.
رویترز در این گزارش اعلام کرد سلمان 11 اکتبر (یک روز پس از ربوده شدن خاشقچی)، «خالد الفیصل» امیر منطقه مکه و یکی از نزدیک ترین مشاورانش را به ترکیه فرستاد تا بحران به وجود آمده ناشی از ناپدید شدن این روزنامه نگار را حل و فصل کند، دیداری که منجر به تشکیل یک گروه حقیقت یاب مشترک میان ریاض و آنکارا در این خصوص شد.
پس از آن سلمان به دادستان عربستان دستور داد که تحقیقات داخلی را بر پایه اطلاعات تیم مشترک تحقیقاتی را آغاز کند.
یک تن از این افراد نزدیک به هیات حاکمه عربستان به رویترز گفت: انتخاب خالد به عنوان عضو برجسته خانواده سلطنتی و دارای جایگاه ویژه نشان می دهد، وی مشاور شخصی پادشاه و دست راست وی است که روابط حسنه ای نیز با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه دارد.
یک تاجر سعودی مقیم خارج از عربستان اما نزدیک به هیات حاکمه به رویترز گفت: شاه سعودی پس از دیدار شاهزاده خالد و رئیس جمهوری ترکیه، قدرت خود را به رخ کشید و مدیریت این موضوع را برعهده گرفت.
در این راستا، دو منبع دیگر آگاه و نزدیک به کاخ سلطنتی به رویترز اعلام کردند که سلمان که به صورت عملی زمام بسیاری از امور را به ولیعهد سپرده بود، درپی ناپدید شدن خاشقچی، از وسعت این بحران اطلاع نداشت.
این دو منبع آگاه به خاندان سلطنتی فاش کردند: دستیاران بن سلمان، خبرهای جزیی اما مثبت که شبکه های تلویزیونی رسمی سعودی آن را منتشر می کردند، در اختیار شاه قرار می دادند.
یک فرد دیگر از این منابع پنج گانه در گفت و گو با رویترز، گفت: بن سلمان اگر هم می خواست، این موضوع را از پدرش مخفی نگه دارد، قادر نبود داستان ناپدید شدن خاشقچی را پنهان کند، چرا که تمامی شبکه های عربی و عربستانی که شاه آن را می دید، موضوع این روزنامه نگار را دنبال می کردند.
این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: سلمان از دستیاران و پسرش، در مورد موضوع مربوط به خاشقچی، پرس و جو می کرد و ولیعهد مجبور شد، وی را در جریان حوادث جاری در خصوص پرونده خاشقچی قرار دهد و زمانی که این موضوع به بحرانی بین المللی تبدیل شد، از سلمان خواست، رسما ورود کند.
رویترز اعلام کرد هنوز مشخص نیست که حاکم عربستان واقعا به دنبال مجازات عاملان ناپدید شدن خاشقچی است یا نمی تواند این اقدام را انجام دهد، اما براساس گزارش این منابع آگاه، نزدیکان سلمان از او به خاطر رفتارهای ولیعهد کاملا سرخورده شده اند.
یکی از این منابع پنج گانه به این خبرگزاری گفت که سلمان در ماه های اخیر در حبابی غیر واقعی به سر برده است، تا این که مشاورانش اندک اندک، او را ازخطرات ناشی از سپردن قدرت بی ضابطه به ولیعهد آگاه کردند.
این مسئول که خواست نامش فاش نشود در پایان به رویترز گفت: افراد نزدیک به سلمان از وی می خواهند که در مقابله با حوادث جاری، از خواب غفلت بیدار شود.
خاشقچی از دوم اکتبر (10مهر) پس از مراجعه به ساختمان کنسولگری عربستان در شهر استانبول ناپدید شده است. برخی منابع غیر رسمی خبری اعلام کرده اند که این روزنامه نگار منتقد توسط ماموران سرویس امنیتی سعودی پس از شکنجه در کنسولگری عربستان به قتل رسیده است.
این روزنامه نگار 59 ساله، منتقد هیات حاکمه سعودی، پس از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد، عربستان، این کشور را ترک کرد و به آمریکا رفت. وی در مقالاتی که در روزنامه 'واشنگتن پست' نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی با کانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان سعود انتقاد کرده بود.
تاکنون خبر دقیقی از سرنوشت خاشقچی در دست نیست، ولی منابع غیررسمی پلیس ترکیه به رسانه ها گفته اند که اسناد و شواهد نشان می دهد که او از ساختمان کنسولگری خارج نشده و در آن جا به قتل رسیده است.
شبس**9363*1488 **
درپی شکست ولیعهد سعودی؛
شاه سعودی مسئولیت بررسی پرونده خاشقچی را برعهده گرفت
تهران - ایرنا - پس از شکست دیپلماتیک «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی درباره پرونده ناپدید شدن «جمال خاشقچی»، «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان، شخصا در این پرونده ورود کرده است.
صاحبخبر -