شناسهٔ خبر: 28756304 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: یورونیوز فارسی | لینک خبر

تبعات اقتصادی تنش میان غرب و عربستان درپی ناپدید شدن جمال خاشقجی

در پی بالا گرفتن تنش میان غرب و عربستان سعودی بر سر ناپدید شدن روزنامه‌نگار سعودی جمال خاشقجی، شماری از شرکت‌های اقتصادی آمریکایی از شرکت در کنفرانس سرمایه‌گذاری در ریاض انصراف داده‌اند.

صاحب‌خبر -

در پی بالا گرفتن تنش میان غرب و عربستان سعودی بر سر ناپدید شدن روزنامه‌نگار سعودی جمال خاشقجی، شماری از شرکت‌های اقتصادی آمریکایی از شرکت در کنفرانس سرمایه‌گذاری در ریاض انصراف داده‌اند.

جیمی دیمون رئیس بانک جی‌پی مورگان چیس، بزرگترین بانک ایالات متحده، و بیل فورد، از رؤسای شرکت خودروسازی فورد، سفر از پیش‌برنامه‌ریزی شده خود را به پایتخت عربستان سعودی لغو کرده‌اند.

دلایل شرکت نکردن این دو چهره اقتصادی آمریکا در کنفرانس سرمایه‌گذاری این ماه اعلام نشده و سخنگویان این شرکت‌ها از ارائه توضیح در این خصوص خودداری کرده‌اند که آیا ناپدید شدن خاشقجی در این تصمیمات نقش داشته یا نه.

دارا خسروشاهی، رئیس ایرانی‌تبار شرکت اوبر و استیو کیس، از بنیان‌گذاران میلیاردر شرکت ای.او.ال پیشتر گفته بودند که به این نشست نخواهند رفت.

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که این اقدام می‌تواند بقیه شرکت‌های آمریکایی نظیر مسترکارد، بانک آمریکا و گلدمن‌ساکس را تحت فشار قرار دهد تا از این رویداد کنار بکشند.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

اجلاس سرمایه‌گذاری ریاض، معروف به «داووس در صحرا»، به طور معمول محل حضور رؤسای شماری از بزرگترین شرکت‌های تجاری و همچنین رسانه‌ای جهان است. در حالی که انتظار می‌رفت مقامات سعودی از این اجلاس به طور ویژه برای تبلیغ اصلاحات شاهزاده بن‌سلمان بهره بگیرند، این رویداد اکنون تحت تاثیر ناپدید شدن روزنامه‌نگار سعودی قرار گرفته است.

خاشقجی، مقیم آمریکا و مقاله‌نویس نشریه واشنگتن‌پست، که مطالبی در نقد سیاست‌های عربستان سعودی می‌نوشت روز ۲ اکتبر پس از ورود به ساختمان کنسولگری این کشور در شهر استانبول ترکیه ناپدید شد. ترکیه معتقد است او به قتل رسیده و جسدش از محل خارج شده است.

بنگاه‌های خبری بزرگ دنیا نظیر سی‌ان‌ان، فایننشال تایمز، نیویورک‌تایمز، سی‌ان‌بی‌سی و بلومبرگ پیشتر از شرکت در کنفرانس ریاض انصراف داده بودند.

بیشتر بخوانید:

رویترز بازارهای مالی در آسیا در پی تنش‌های اخیر با کاهش ارزش مواجه شده‌اندرویترز

تنش در بازارهای مالی آسیا و افزایش قیمت نفت

با چشم‌انداز آهستگی احتمالی رشد اقتصاد چین، نگرانی‌ها از تبعات جنگ اقتصادی چین و ایالات متحده و همچنین تنش دیپلماتیک میان عربستان سعودی و غرب بازارهای مالی آسیا دچار افت ارزش شده و قیمت نفت نیز با افزایش نسبی همراه بوده است.

شاخص بهای بورس در بازار آسیا-اقیانوسه در ژاپن ۸ دهم‌ درصد و بازار شانگهای ۴ دهم درصد کاهش داشتند. این در حالی است که بازار مالی با از دست دادن ۱.۵ درصد ارزش خود به پایین‌ترین سطح از ژانویه ۲۰۰۶ بدین سو رسیده است.

در بخش نفت بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۱.۲ درصد افزایش نسبت به روز جمعه به ۸۱.۴۰ دلار رسید.

افزایش بهای نفت پس از آن رخ داد که مقامات عربستان تهدید کردند در صورت وضع تحریم به دلیل ناپدید شدن جمال خاشقجی واکنش نشان خواهند داد.

کازیهیکو فوجی، تحلیلگر مسائل مالی در موسسه تحقیقاتی اقتصادی ژاپن به خبرگزاری رویترز گفته است نگرانی‌ها بر سر مسائل مرتبط با عربستان سعودی می‌تواند قیمت نفت را به بشکه‌ای ۱۰۰ دلار نیز برساند.

از آن سو و در پی تهدید دونالد ترامپ به وضع اقدامات تنبیهی علیه ریاض، ارزش ریال عربستان سعودی با کاهش مواجه شده است و هر دلار آمریکا ۳.۷۵ ریال سعودی مبادله می‌شود.

این کمترین ارزش ریال سعودی در برابر دلار آمریکا از ژوئن ۲۰۱۷ بدین سو است.

بیشتر بخوانید: