شناسهٔ خبر: 28750261 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مجلس، فصل‌الخطاب ماندن يا رفتن افشاني

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - تهران- روزنامه آرمان امروز روز دوشنبه در گزارشي ادامه فعاليت افشاني شهردار تهران با توجه به قانون منع بکارگيري بازنشستگان و جلسه ديشب اعضاي شوراي شهرتهران با فراکسيون اميد را بررسي کرده است.

«ثبات» مهم‌ترين اصل در اداره کشور است و مديريت شهري نه تنها از اين اصل بي‌نياز نيست بلکه شايد بيش از هر ارگان و نهادي به ثبات نياز داشته باشد. زيرا زندگي روزمره مردم با تدابير مديريت شهري تسهيل يا مشکل مي‌شود.
چند صباحي است که قانون منع به‌کارگيري بازنشستگان ابهاماتي را براي ساکنان بهشت و در هر دو ساختمان شوراي شهر و شهرداري ايجاد کرده است، چراکه از يک سو محمدعلي افشاني منتخب اعضاي شوراي شهر است و بايد توجه داشت که او دومين شهردار اين دوره است.
بنابراين اعضاي شوراي شهر بر اين اعتقاد هستند تغييرات پياپي در مديريت شهري آثاري دارد که به ضرر مردم پايتخت است. از سوي ديگر انتخاب شهردار جديد، وقت شوراي شهر که بايد براي برنامه‌ريزي بهتر خدمات شهري صرف شود را معطوف بررسي گزينه‌هاي داراي صلاحيت براي کرسي بهشت مي‌کند.
نکته قابل تامل آن است که برخي نهادها که نقشي در تصميم‌گيري براي شهردار ندارند، مصاحبه کرده و از رفتن يا نرفتن شهردار مي‌گويند که همين امر منجر به هرج‌و مرج مي‌شود. اعضاي شوراي شهر ترجيح مي‌دهند براي حفظ آرامش شهرداري از اظهارنظر درباره وضعيت شهردار خودداري کنند، اما در عين حال به راهکارهايي مي‌انديشند تا بهترين نتيجه حاصل شود.
در همين راستا صبح ديروز جلسه هم‌انديشي اعضاي شوراي شهر و شهردار تهران برگزار شد و شامگاه ديروز هم اعضاي شوراي شهر با نمايندگان مجمع تهران در مجلس ديدار کردند.
*در جلسه هم‌انديشي چه گذشت؟
رئيس شوراي شهر تهران درباره اين جلسه هم‌انديشي گفت: در اين جلسه افشاني در خصوص انتصابات صورت‌گرفته گفت: اجازه نخواهد داد مديريت شهري تضعيف و بلبشو ايجاد شود. محسن هاشمي گفت: ما ديشب (يکشنبه شب) با نمايندگان تهران در مجلس شوراي اسلامي جلسه‌اي داريم و به همين دليل جلسه هم‌انديشي امروز مقداري طولاني شد و اعضاي شورا صحبت‌هايي با افشاني شهردار تهران در خصوص موارد مختلف داشتند. وي گفت: موضوع ديگري که در جلسه هم‌انديشي مطرح شد بحث انتصابات جديد بود که براي بعضي از اعضا مورد سوال شده بود.
نظر نهايي را بايد مجلس به شورا بدهد
رئيس شوراي شهر به‌خوبي نحوه بررسي وضعيت شهردار تهران را تشريح کرد، اما برخي تمايل دارند تا کرسي شهردار تهران هرچه زودتر خالي شود و به تبعات آن نمي‌انديشند. آنان شايد به دنبال راهي هستند تا با هوچيگري فرصت پاسخ درباره پرونده تخلفات شهرداري در زمان قاليباف را به هدر بدهند، اما افکار عمومي هيچ‌گاه فراموش نخواهد کرد که در زمان مديريت اصولگرايانه شهرداري چه تخلفاتي صورت گرفت.
روز گذشته نايب رئيس شوراي شهر تهران اعلام کرد که در مورد موضوع ماندن يا رفتن شهردار تهران، مجلس فصل‌الخطاب است. سيد ابراهيم اميني که در غيبت هاشمي، رياست شورا را بر عهده داشت در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينکه آيا شهردار تهران مشمول قانون منع به کارگيري بازنشستگان مي‌شود يا نه؟ گفت: چرا عجله داريد؟ شهردار که فعلا هست. نظر نهايي را بايد مجلس به شورا بدهد و هر نظري که مجلس بدهد ما تابع آن هستيم، چراکه فصل‌الخطاب مجلس است و ما اميدواريم که ثبات در مديريت شهري بماند.
*تغييرات در ساختمان بهشت
افشاني در روزها اخير تصميماتي براي ترميم نقاط ضعف شهرداري دارد و در اين راستا تغييراتي را اعمال کرد. او در ابتدا رئيس مرکز ارتباطات و امور بين‌الملل شهرداري تهران را تغيير داد و پس از آن هم سکينه اشرفي را به جاي حجت‌ا... ميرزايي (معاون برنامه‌ريزي، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران) منصوب کرد. اين تغييرات با انتقاداتي مواجه شد، اما افشاني تاکيد دارد که اسير حواشي نمي‌شود و مسير برنامه‌ريزي براي مديريت شهري را ادامه مي‌دهد. به نظر مي‌رسد تغييرات صورت گرفته در راستاي کارايي بيشتر بخش‌هاي مختلف شهرداري است و شهردار تهران با ارزيابي عملکردها اقدام به تغييراتي کرده و خواهد کرد.
*در جلسه شوراي شهر با مجلس چه گذشت؟
ديشب اعضا شوراي شهر با مجمع نمايندگان تهران ديدار کردند و به موضوعات مختلفي پرداختند. سيدمحمود ميرلوحي از اعضاي حاضر در اين نشست در گفت‌وگو با «آرمان» به تشريح نشست ديشب پرداخت. ميرلوحي درباره موضوع اين جلسه به روزنامه «آرمان» گفت: مجمع اميد تهران که شامل 30 نفر نمايندگان تهران و ليست اميد مي‌شود با 21 نفر از اعضاي شوراي شهر تهران به اضافه استاندار و شهردار تهران جلساتي در همفکري و هم‌انديشي با يکديگر برگزار مي‌کنند که ميزبان اين جلسه اين بار شوراي شهر بوده و نمايندگان به شوراي شهر آمدند.
اين جلسات چندين بار در مجلس برگزار شد. عضو شوراي شهر تهران با بيان آنکه در جلسه شب گذشته دو موضوع در دستور جلسه بود، افزود: اولين موضوع درباره دغدغه‌ شوراها، شوراي عالي استان‌ها و شوراي شهر تهران به جهت لايحه ماليات ارزش افزوده بود که در حال حاضر در کميسيون اقتصادي مجلس در جريان است.
اين لايحه سه سال قبل توسط دولت ارائه و تابه‌حال در مسير مجلس بوده که در حال حاضر در حال عبور است و باعث ايجاد نگراني‌هاي جدي براي شوراها شده است. او ادامه داد: مشخصا مساله‌اي که وجود دارد ماليات و عوارض دو مقوله است که نحوه تعيين عوارض توسط شوراها طبق ماده 80 قانون چارچوبي داشته و شوراها غير از مواردي که در قانون ماليات‌ها آمده مي‌توانستند براي کالاها و خدماتي که در شهرها ارائه کرده‌اند عوارض تعيين کنند.
اما اين لايحه‌اي که در حال حاضر در کميسيون اقتصادي در جريان بررسي است، متاسفانه مساله شهرداري‌ها و امکاناتي که در گذشته داشته را در حالي که همگي اعلام کرده بودند که دولتي نشود، در اين مسير به شوراها واگذار شد. ميرلوحي افزود: دولت‌هاي محلي عکس اين مسير حرکت کرده و عوارض هم تحت عنوان ماليات حرکت مي‌کند و تقريبا اين يک موضوعي مانند ماليات سبز است.
حتي در قسمت‌هايي مانند ماده 32 و 33 قانون قبلي که شماره‌گذاري ماشين و عوارض آلايندگي را شوراها و شهرداري‌ها دريافت کرده و روي آن متمرکز مي‌شدند. عملا شاهد هستيم که طي سال‌هاي اخير مواردي از جمله جرايم رانندگي وجود دارد که دولت وقتي به خزانه مي‌رود تقريبا شهرداري‌ها از آن غافل نشوند. عضو شوراي شهر اظهار کرد: طي سال‌هاي اخير آقاي رئيس‌جمهور در جلسه ديدار اعضاي شورا فرمودند به زودي اين موضوعات انجام خواهد شد، اما هنوز هيچ چيزي به دست ما نرسيده و معلوم نيست برسد.
لذا شوراها و شوراي عالي دغدغه جدي در اين باره داشته و گزارشي را ارائه دادند تا به شکلي بتوان مصوبه شوراي عالي استان‌ها و تمام شوراها انجام شود. او افزود: اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس قول دادند تا ان‌شاءا... در روز يکشنبه به دغدغه‌هاي شوراي عالي استان‌ها و شوراي شهرتهران توجه شود. اگر بنا به اصلاح ساختار است بايد به سمت واگذاري کار مديريت يکپارچه شهري رويم نه به سمت دولتي شدن.
بسياري از تصميمات عجيبي که در حال انجام است، نقطه مقابل سياست اعلام شده دولت و مجلس است و اگر قصد تقويت شوراها و شهرداري‌ها را داريم درست نقطه مقابل آنها اين مساله است. عضو شوراي شهر تهران با اشاره به دستور دوم اين جلسه افزود: با توجه به قانون منع به‌کارگيري بازنشستگان تصور اعضاي شوراي تهران آن بود که اين قانون شامل شهرداري تهران نمي‌شود، اما شاهد آن بوديم که مرتبا دستگاه‌هاي مختلف نظارتي اعلام مي‌کنند که شهردار تهران بايد برود.
او افزود: اين موضوع در حال حاضر دغدغه شوراي شهر تهران است، چرا که اگر اين اتفاق رخ دهد با توجه به آنکه آقاي نجفي هم از شهرداري تهران رفتند تا مدت‌ها يک بلاتکليفي براي شهرداري وجود داشت. در حال حاضر که شهردار جديد به تازگي استقرار پيدا کرده کارها به نظم و روال آمده است، اما دوباره با يک تغيير جديد در شهرداري باعث مي‌شود که 14 ماه از دوره جديد شوراها با دغدغه بي‌ثباتي در مديريت گذشته باشد که آسيب جدي در فعاليت‌هاي شوراي پنجم مي‌شود.
ميرلوحي ادامه داد: با توجه به راي مردم و انتظاراتي که جامعه از شورا و شهرداري دارد تا فعاليت‌ها به نظم و انضباط برسد. اما بايد توجه کرد که با توجه به گرفتاري در شهر تهران اين مسائل و تغييرات پي‌درپي مديريت باعث مي‌شود تا کارها عقب بيفتد.
عضو شوراي شهر تهران افزود: لذا شوراي شهر در اين جلسه با دوستان به صحبت پرداخت و آنها پذيرفتند که همکاري داشته باشند. ميرلوحي گفت: برداشتي که طبق نامه رئيس شوراي استان‌ها و رئيس شوراي شهر تهران همچنان داريم آن است که شهردار تهران طبق مصوبات گذشته‌ همتراز با وزرا است و در اين قانون وزرا و معاونان رئيس جمهور و نمايندگان مستثني هستند. اميدواريم با راه‌حل و پيشنهادات مطرح شده شهردار را تثبيت کنيم.
او ادامه داد: بنا شده مجمع نمايندگان تهران در مجلس اين موضوع پيگيري کرده تا ان‌شاءا... شهرداري تهران را تثبيت کنيم. برخي از نمايندگان هم معتقد بودند که ممکن است اين قانون مشمول شهردار تهران شود، اما اکثريت نمايندگان تهران صحبتشان آن بود که اين تغيير اتفاق نيفتد، چرا که اين موضوع بسيار هزينه خواهد داشت، بنابراين قول همکاري به جهت حل اين مساله را دادند.
روزنامه آرمان امروز
9353
انتهاي پيام /*