صدها نفر از کارگران و کارمندان شرکت نفتی در شرق عربستان سعودی که در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود دست به تظاهرات و اعتصاب زده بودند با تیراندازی پلیس عربستان مواجه شدند.
صدها نفر از کارگران و کارمندان شرکت «ازمیل» وابسته به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در شهر «الظهران» اواخر این هفته، دست به اعتراض زدند که این اعتراض با خشونت و تیراندازی پلیس آلسعود روبهرو شد.
آنگونه که شبکه «الجزیره» گزارش داد، شرکت «ازمیل» وابسته به شرکت نفتی آرامکو، صدها کارمند و کارگر این شرکت در اعتراض به تأخیر بیش از 6ماه در پرداخت حقوق خود تظاهرات کرده بودند، که پلیس برای مقابله با آنها اقدام به تیراندازی کرده و به سمت آنها حملهور شده است.
در فیلمی که در شبکه اجتماعی توییتر منتشر شده، کارگران معترض به عدم پرداخت حقوق خود، اقدام به تظاهرات کرده و شیشه برخی از خودروهای شرکت را میشکنند.
کاربران فضای مجازی در توییتر با راه انداختن هشتگ «شرکت ازمیل پرداخت حقوق کارمندان را به تأخیر انداخته» به این اقدام شرکت اعتراض کرده و دولت سعودی را مسوول این حوادث دانستند.
این کاربران اعلام کردند که دولت عربستان سعودی برای جنگ علیه یمن میلیاردها دلار خرج میکند، ولی نمیتواند حقوق این کارگران را سر موقع
پرداخت کند.
این اعتراضات در حالی در عربستان سعودی در حال افزایش است که ریاض صدای هر گونه انتقاد مخالفین را چه در فضای واقعی و اجتماعی و چه در فضای مجازی و رسانهای با سرعت خاموش میکند.
کما اینکه «خاشقچی» ستوننویس ثابت روزنامه سعودی الحیاه را که اواخر هفته پیش به سفارت عربستان در ترکیه مراجعه کرده بود، به طور مشکوکی ربوده شده و به عربستان بازگردانده شده است. خاشقچی به دلیل انتقاد از سیاستهای دولت فعلی عربستان از نوشتن در روزنامه الحیاه منع شده و مدتی بعد، راهی آمریکا و مقیم این کشور شد.
البته، ناپدید شدن روزنامهنگار مخالف سیاستهای عربستان، صدای «محمد البرادعی» سیاستمدار مصری و رییس پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی را هم در آورد. وی روز پنجشنبه در واکنش به ناپدید شدن «جمال خاشقچی»
روزنامه نگار مخالف آلسعود در کنسولی ریاض در ترکیه گفت که ناپدید شدن انسانی در شهر بزرگی مثل استانبول توهین به شعور انسانهاست.
گزارش رسانهها حاکی است، سهشنبه گذشته خاشقچی به همراه نامزدش برای ثبت ازدواج به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرده اما تاکنون از آن خارج نشده است.
درحالیکه عربستان مدعی است این روزنامهنگار از کنسولگری خارج و پس از آن ربوده شده است، دولت ترکیه اعلام کرد، براساس اطلاعات موجود، خاشقچی همچنان در ساختمان کنسولگری است.
سازمان عربی حقوق بشر که مقر آن در انگلیس قرار دارد، با صدور بیانیهای اعلام کرد، دولت سعودی پس از مراجعه خاشقچی به کنسولگری عربستان در استانبول وی را ربوده است.
این بیانیه با اعلام اینکه مصونیت دیپلماتیک مجوزی برای اقدامات غیرقانونی مانند عملیات ربایش نیست، از دولت ترکیه خواست برای آزادی این روزنامهنگار و انتقال وی به مکانی امن اقدام کند.
خاشقچی که سالهاست خارج از عربستان زندگی میکند، دو هفته پیش و برخلاف سکوت رسانههای عربی در برابر اهانتهای مکرر «دونالد ترامپ» رییسجمهوری آمریکا، از آنها انتقاد کرد.
وی پس از سخنرانی توهینآمیز ترامپ به کشورهای عربی در توییتی نوشت: ترامپ هر از گاهی توییت میکند که از کشورهای عربی حمایت میکند و ما عربها باید برای ادامه این دفاع، هزینه آن را بپردازیم، اما سوالی که به ذهنم میرسد، آن است که رییسجمهوری آمریکا از ما در برابر چه کسی حمایت میکند؟
وی همچنین گفته بود: بر این باورم، بزرگترین خطری که کشورهای عربی و منابع نفتی آنها را تهدید میکند، خود ترامپ است، چرا که وی، عربها را تنها چاه نفت میبیند.
ترامپ در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمانمللمتحد به صراحت اعلام کرد: واشنگتن از کشورهای دیگر (عربستان) انتظار دارد تا سهم منصفانهای را برای حمایت نظامی آمریکا از خود به واشنگتن بپردازند.
«مجتهد» فعال توییتری معروف در حوزه عربستان سعودی اطلاعات جدیدی درباره ربوده شدن فعال معارض سعودی در ترکیه منتشر و تأکید کرد که وی
هم اکنون در عربستان حضور دارد.
ربودن افراد، زندانی کردن یا تیراندازی به سوی معترضان و منتقدان سیاستهای آلسعود در حالی در این کشور رو به افزایش است که محمد بن سلمان شاهزاده سعودی از انجام برخی اصلاحات و سیاستهای اجتماعی جدید در این کشور خبر میدهد که هر چند به انجام این اصلاحات پایبند نیست بلکه در جهت رسیدن به صندلی قدرت و پادشاهی از ظلم و ستم به شهروندان این کشور هیچ کوتاهی نمیکند و در این راستا تا کنون دهها شاهزاده و صدها فعال اجتماعی، دینی و سیاسی را روانه زندانهای خود کرده است.