آفتابنیوز :
∎
گاردین با انتشار گزارشی به بررسی عملکرد شبکههای خبری فارسی زبان مانند ایران اینترنشنال، بی بی سی فارسی و رادیو فردا پرداخته و به نقل از مقامات آفکام چنین آورده است: «ما در حال تحقیق هستیم که ببینیم آیا این برنامه خبری با قوانین رسانهای ما مغایر بوده است یا خیر.»
گاردین در ادامه این گزارش خود به اعتراض مردم ایران از عملکرد شبکههایی چون بی بی سی هم اشاره کرده و یادآور شده است که ایرانیها این پرسش جدی را مطرح کردهاند که چرا شبکهای مثل بی بی سی فارسی نباید از عبارت «حمله تروریستی» برای حادثه اهواز استفاده کند.
اما ایران اینترنشنال اولین شبکه فارسیزبانی بود که پس از حمله تروریستی به رژه نظامی در اهواز، با «یعقوب حر تُستری» سخنگوی گروهک تروریستی «الاحوازیه» مصاحبه کرده بود.
رییس شبکه ایران اینترنشنال درباره عملکرد خود به گاردین چنین توضیح داده است: ما، بی بی سی فارسی و رادیو فردا هر سه با این فرد در روز حادثه مصاحبه کردیم؛ چرا که میخواستیم علت ماجرا جویا شویم. مسلما مصاحبه با این فرد به معنای موافقت با عملکرد این گروه نیست و تا آنجا که من میدانم منعی هم برای تولید و پخش برنامهای خبری در این خصوص وجود ندارد.»
او در عین تاکید کرده است که شبکه ایران اینترنشنال کاملا مطیع تصمیم آفکام است اما آنها فکر نمیکردند که مصاحبه با تستری، مغایر با قوانین رسانهای انگلستان باشد.
بر اساس این گزارش، چندی پیش حمید بعیدینژاد، سفیر کشورمان در انگلستان خواستار برخورد جدی نهاد نظارتی در انگلیس (آفکام) با شبکه ایران اینترنشنال به دلیل پخش مصاحبه سخنگوی گروه تروریستی «الاحوازیه» شده بود.
دهم مهر ماه امسال هم آفکام اعلام کرد که درباره عملکرد شبکه تلویزیونی تحت حمایت عربستان که زمانی را برای مصاحبه با حامی حمله تروریستی به رژه نظامی در اهواز اختصاص داده بود، تحقیق میکند.
آفکام سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای انگلستان است که بر فعالیتهای ایستگاههای رادیویی، تلویزیونی، خطوط ثابت دوربرد تلفنی و موبایل و بر امواج رادیویی وسایل بیسیم نظارت میکند.
ایسنا
نظر شما