به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با حضور محمد خزاعی دبیر این رویداد و جمعی از اهالی رسانه در تالار اسوه بنیاد روایت برگزار شد.
یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره مقاومت گفت: دهه اول آذرماه و همزمان با شروع هفته بسیج، این جشنواره برگزار میشود و امیدوارم بتواند بهترین خروجی را داشته باشد.
وی افزود: مقاومت واژه و محتوای پرباری دارد؛ بخصوص در دنیای کنونی که سلطه گری و ظلم بیداد میکند. پس جشنواره مقاومت تداعی گر و روایتگر دوران دفاع مقدس و مقاومتهای کنونی است. به عنوان یک منتقد میگویم جشنواره مقاومت میتواند یک رویداد جهانی و تاثیرگذار باشد. امیدوارم با مهر دستگاههای مرتبط مفهوم مقاومت زنده بماند و این جشنواره هم به بهترین شکل برگزار شود.
در ادامه محمد خزاعی دبیر این جشنواره گفت: جشنواره مقاومت از لحاظ ماهیتی و هویتی اهمیت دارد. در دهه شصت بچههای جنگ به فکر برگزاری آن افتادند و اهمیت آن در این است که در دوران انقلاب اسلامی اتفاق افتاد. امسال به دلیل همزمانی با ماه محرم تصمیم گرفتیم جشنواره را در آذر ماه برگزار کنیم.
وی افزود: هر سال جشنوارههایی با موضوع مقاومت هستند در دنیا برگزار میشود؛ اما بررسیهای مقدماتی نشان میدهد آنها نهایتا با آثاری برگزار میشوند که با ماهیت جشنواره مقاومت ما همخوانی ندارند. تنها چهارده جشنواره از ده هزار جشنواره جهانی با ماهیت اصلی مقاومت همخوانی دارد. جشنواره مقاومت در کشور ما نیز یکی از با اهمیتترین هاست. اگر گزافه نگوییم برگزار نشدن این رویداد فرهنگی هنری یعنی پذیرش شکست. ما سعی کردیم در برگزاری جشنواره با کمترین هزینه و با کیفیت بالا پیش برویم.
خزاعی درباره اهمیت تولید فیلم در عرصه مقاومت و دفاع مقدس گفت: به نظر می رسد در بحث تولید فیلم های مقاومت با مشکل روبرو هستیم. البته که فروش خیلی خوب سینمای مقاومت و دفاع مقدس در شش ماه اول سال حائز اهمیت است.
دبیر جشنواره مقاومت درباره جزئیات آثار رسیده به این رویداد فرهنگی بیان کرد: در مجموع امسال یازده بخش رقابتی در جشنواره داریم و هشت بخش جنبی و پژوهشی. بخشهایی مانند انیمیشن، تله فیلم، فیلمهای تلویریونی و ... از جشنواره امسال حذف شد. امسال ۱۶۵۰ اثر داخلی و خارجی به دبیرخانه رسید که ۷۴۴ اثر ایرانی است. بخش دولتی ۵۳۳ و بخش خصوصی ۲۱۱ اثر ارسال کردند. ۶۵۷ اثر توسط مردان و ۸۷ زن فیلمساز داریم که این نیز اتفاق مناسبی در حوزه زنان است. ۴۷۳ اثر از تهران و ۲۷۱ اثر از شهرستانها به دست ما رسیده است.
او درباره موضوعات فیلم های جشنواره امسال گفت: مضامینی که در این دوره جشنواره پیگیری میشود، بحث فتنه داعش، جانبازان، خانوادههای شهدا، عراق و ... است. هیات انتخاب از پانزدهم شهریور آغاز به کار کرده و تا پانزدهم مهر آثار جشنواره را اعلام می کند. امسال بخش روایت برای فیلم اولیها به جشنواره اضافه شده است که انفاق بسیار خوبی برای جوانان و مستعدها خواهد بود.
وی افزود: در بخش بین الملل ۹۰۶ اثر از ۷۳ کشور متقاضی حضور در جشنواره بودند. فرانسه، کانادا، سوئد، نروژ، عراق، روسیه و ... از جمله کشورهای متقاضی هستند. بحث آموزش در حوزه بین الملل را از دوره یازدهم جشنواره داشتیم؛ در این زمینه ۲۷۰ هنرجو از اقصی نقاط دنیا آموزش دیدند و اثر تولید کردند. اعزام مربی به دیگر کشورها هم در همین حوزه آموزش صورت گرفت. در بخش عماد مغنیه به داعش و مدافعین حرم میپردازیم و این بخش قبلاً بازتابهای گسترده و مهمی داشت. ما در دوازده کشور جهان هفته فیلم مقاومت را داشتیم که فیلم هایمان در آنجا به نمایش درآمد. در دیداری که با حضرت آقا داشتیم گفتند باید صد در صد تولید و نمایش فیلمهای حوزه مقاومت داشته باشیم و امیدواریم نهادهای مربوط و دیگر نهادها هم از تولید چنین آثاری حمایت کنند. ما امسال تلاش میکنیم که با کمک نهادها و دوستان هفته نمایش فیلمهای مقاومت داشته باشیم.
او درباره نکوداشت های جشنواره مقاومت اظهار کرد: در این دوره چهار نکوداشت داریم که اسامی عزیزان هنرمند را بعد اعلام میکنیم. نمایش فیلمهای منتخب را هم داریم. برگزاری جشنواره مقاومت در دیگر استانها را هم بنا به درخواست آنها خواهیم داشت.
او سپس درباره بودجه جشنواره امسال تصریح کرد: در دوره گذشته سه میلیارد هزینه جشنواره بود، اما با توجه به مشکلات این هزینه در این دوره به یک و نیم میلیارد تومان کاهش یافت. ما با این شرایط و هزینه کم بیشتر دنیال بقای جشنواره هستیم. متاسفانه بودجه هیچ جشنوارهای جز مقاومت ضعیف و محدود نشده است آن هم در آستانه چهل سالگی انقلاب. تلاش میکنیم پنجم تا دهم آذر این جشنواره را در تهران برگزار کنیم.
خزاعی در ادامه بیان کرد: این جشنواره نگاه جناحی و سیاسی ندارد. درباره ارسال فیلمهای اسرائیلی به جشنواره مقاومت هم باید بگویم هم امسال و هم سال گذشته برای ما فیلم ارسال کردند که ما به خاطر قبول نداشتن این کشور آنها را رد کردیم.
وی در خصوص محل برگزاری جشنواره و اینکه چرا به دلیل عدم امکانات کافی در پردیس چارسو برگزار نمیشود، گفت: سینما فلسطین محل برگزاری جشنواره است و چهارصد میلیون و خردهای تومان هزینه در پردیس چارسو در این شرایط اقتصادی از عهده ما بر نمیآید.
خزاعی در پایان در پاسخ به سوالی درباره حمایت سازمان هنری رسانه ای اوج از جشنواره مقاومت گفت: مسئولان این سازمان گفتند که به خاطر مشکلات مالی توان این کار را ندارند و تا این لحظه حمایتی از سوی آنها صورت نگرفته است.
انتهای پیام/