شناسهٔ خبر: 28464025 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

دانستنی‌ها

صاحب‌خبر -

امید به درمان ایدز بیشتر شد

براساس یک مطالعه جدید، یک درمان آنتی‌بادی جدید می‌تواند به مدت یک ماه سبب پنهان شدن ویروس «اچ.آی.وی» (HIV) شده و این ویروس را مدیریت کند. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ویروس اچ.آی.وی برای افراد همانند حکم حبس ابد است، اما از آنجایی‌ که تاکنون یک درمان قطعی برای این بیماری توسعه داده نشده، تنها می‌توان از طریق داروهای ضد رتروویروسی(ART) این بیماری را مدیریت کرد.
آزمایشات بالینی جدید پژوهشگران «دانشگاه راکفلر» در انسان نشان داده است که داروهای مبتنی بر دو آنتی بادی که به طور طبیعی در بدن بعضی افراد یافت می‌شوند، می‌تواند طی یک ماه، ویروس اچ.آی.وی را پنهان کند.
پادتن یا آنتی‌بادی نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید باقی می‌ماند تا به آنتی‌ژن (معمولا اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذایی) حمله‌ور شود و آن را بی‌ زیان سازد.
پژوهشگران ابتدا با بررسی اینکه چگونه بعضی افراد مبتلا به این ویروس به نظر خوب می‌رسند، موفق به شناسایی این آنتی بادی‌ها شدند. پژوهشگران دو نوع آنتی بادی را در این افراد شناسایی کردند که سبب می‌شوند سیستم ایمنی بدن با هدف قرار دادن پروتئین‌های خاصی روی سطح ویروس از خود در برابر عفونت این ویروس محافظت کند.
به منظور تقلید از اثرات این آنتی‌بادی‌ها، داروهایی به نام(bNAbs) در گذشته توسعه یافته بودند اما اثربخشی آنها نسبتا کوتاه بود. با این حال پیشتر این داروها تنها برای یک آنتی بادی توسعه داده شده بودند. اکنون پژوهشگران دانشگاه «راکفلر» در حال طراحی و توسعه داروهای bNAb هستند.پس از آزمایش‌های موفقیت آمیزی که بر روی حیوانات انجام شد اکنون پژوهشگران آزمایشات بالینی انسانی را شروع کرده‌اند. در نخستین آزمایش، پژوهشگران ۹ فرد مبتلا به ویروس اچ. آی. وی را که بدن آنها نسبت به هر دو آنتی‌بادی مستعد بود، مورد بررسی قرار دادند. این بیماران طی آزمایشات مصرف داروهای ضد رتروویروسی خود را متوقف کردند و به جای آن سه هفته در میان داروهای bNAbs  به آنها تزریق می‌شد. این درمان جدید به مدت ۲۱ هفته به طور متوسط سبب سرکوب ویروس اچ.آی.وی شد و در موثرترین موارد درمان مذکور سبب سرکوب این ویروس به مدت بیش از شش ماه در دو بیمار شد و دوره آزمایشی بدون گسترش مجدد این ویروس به پایان رسید. به گفته پژوهشگران این ویروس مقاومتی دربرابر درمان در هیچ بیماری نشان نداد و بدترین عوارض جانبی آن خستگی خفیف بود. در آزمایش دوم، پژوهشگران آزمایش مشابه را بر روی هفت بیمار مبتلا به «ویروس خونی اچ.آی.وی»(viremic HIV) انجام دادند و دریافتند که بر خلاف گروه اول ویروس هنوز فعالانه در جریان خون گردش می‌کند.

برچسب‌ها:

نظر شما