روز دوشنبه ١٧ سپتامبر/٢۶ شهریور، رجب طیب اردوغان در شهر سوچی با همتای روس خود ملاقات میکند. موضوع اصلی گفتگوها سوریه و به ویژه وضعیت منطقۀ ادلب است.
در آستانۀ این دیدار، اردوغان پیشبینی کرد که بیانیۀ نهایی نشست سوچی "امید تازهای را برای منطقه" به وجود آورد.
ده روز قبل اردوغان، پوتین و حسن روحانی در تهران دیدار داشتند اما مذاکرات آنان به نتیجۀ چندانی نرسید و اختلاف نظر با ترکیه همچنان بر جا ماند. در حالی که تهران و مسکو از حملۀ نظامی به ادلب طرفداری میکردند، آنکارا از عواقب چنین حملهای به شدت نگران بود. به نظر میرسد که نشست تهران حداقل در تعویق حمله تا اندازهای اثر داشته است. خبرگزاری فرانسه مینویسد که اختلاف نظر روسیه و ترکیه باعث شد که پوتین تصمیم بگیرد عملیات نظامی ادلب را به عقب بیندازد تا روابط مسکو - آنکارا یکباره به بحران کشیده نشود و باز هم فرصتی برای گفتگو باقی بماند.
اینک در سوچی، اردوغان و پوتین – این بار در غیبت نمایندهای از ایران – باز هم در بارۀ ادلب بحث خواهند کرد.
اردوغان نیز مثل پوتین مایل است که نیروهای اسلامگرای تندرو در ادلب، بخصوص "هیئت تحریر شام"، نابود یا حداقل از ادلب بیرون رانده شوند. اما به غیر از نیروهای "جهادی"، گروههای دیگری هم در ادلب حضور دارند که علیه بشار اسد میجنگند ولی گرایشهای غیرمذهبی و متعادلتری دارند. ترکیه از این نیروها حمایت میکند در حالی که از نظر روسیه، مخالفان رژم دمشق یکسر "تروریست" هستند و منطقۀ ادلب باید به کلی "پاکسازی" شود. تهران نیز کم و بیش همین موضع را دارد و میخواهد در جهت تسلط کامل رژیم دمشق بر ادلب تلاش کند: در حالی که اردوغان شدیداً با شخص بشار اسد مخالف است، تهران و مسکو در مسیر حفظ قدرت او حرکت میکنند.
از اوایل ماه سپتامبر، نیروی هوایی روسیه بمباران مقدماتی ادلب را شروع کرد اما این بمبارانها هم در روزهای اخیر کمتر شد.
روز دوشنبه ١٧ سپتامبر، اردوغان پیش از آنکه به روسیه برود، به خبرنگاران ترک گفت: "اوضاع ادلب در سه روز اخیر آرام بوده. به نظر میرسد که تلاشهای ما تأثیر مثبت داشته". اردوغان بلافاصله افزود: "اما ما هنوز راضی نیستیم".
حال در شهر سوچی، اردوغان تلاش میکند تا پوتین را با خود همراه سازد و روسیه را از حملۀ گسترده به ادلب منصرف سازد. به نظر بدیهی میرسد که در صورت انصراف مسکو، تهران نیز نخواهد توانست به تنهایی عملیات نظامی وسیعی در ادلب به اجرا بگذارد.