شناسهٔ خبر: 2765811 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

در چهارمین روز رزمایش «محمد رسول‌الله» صورت گرفت؛

اخطار هواپیمای گشت دریایی ارتش به 2 فروند ناو آمریکایی و اروپایی+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش جهوری اسلامی در جنوب کشور و آبهای دریای عمان چهارمین روز خود را هم آغاز کرد.

صاحب‌خبر -
رزمایش مشترک محمدرسول الله (ص) ارتش (درحال تکمیل)گروه سیاسی، رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش جهوری اسلامی در جنوب کشور و آبهای دریای عمان آغاز شد.

به گزارش بولتن نیوز ، این رزمایش در جنوب استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، شرق تنگه هرمز و سواحل مکران تا مدار ۱۰ درجه شمالی در آب‌های دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا ۷ روز آینده ادامه خواهد داشت. 

طبق اعلام قرارگاه فرهنگی رسانه ای این رزمایش دراولین مرحله یگانهای نیروی زمینی در قالب طرحهای چابک سازی ،سرعت عمل خود را در جابجایی، امداد رسانی ، ایجاد استحکامات مهندسی و همچنین استقرار پاسگاه های فرماندهی در نقاط مختلف استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان ارزیابی کردند.

همچنین یگان‌های رزمی پیاده، زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال و نیروهای ویژه هوابرد تیپ ۶۵ نیروی زمینی ارتش در منطقه رزمایش محمد رسوالله(ص) استقرار و ضمن گسترش، آرایش عملیاتی به خود گرفتند.

یکان‌های رزمی و عملیاتی نیروی زمینی ارتش در اولین روز از رزمایش محمد رسول‌الله(ص) که در وسعت دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در دریا از مدار ۱۰ درجه در شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز و در خشکی بخش وسیعی از استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان را در برمی‌گیرد، آرایش عملیاتی به خود گرفته و آماده رزم شدند.

براساس این گزارش ابتدا یکان‌های رزمی و عملیاتی نیروی زمینی ارتش متشکل از تیپ‌های پیاده، مکانیزه و تکاوری با حضور در منطقه رزمایش جهت مقابله با دشمن فرضی آرایش عملیاتی گرفتند.

رزمایش مشترک محمدرسول الله (ص) ارتش (درحال تکمیل)همچنین یکان‌های رزمی پیاده، زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال (جنگ الکترونیک) و نیروهای ویژه هوابرد تیپ ۶۵ نیروی زمینی ارتش (نوهد) جهت اجرای عملیات‌های آفندی و پدافندی و مقابله با اهداف متخاصم در منطقه رزمایش استقرار و گسترش یافتند.

در بخش زمینی رزمایش پرواز موفق اطلاعاتی پهبادهای ساخته شده این نیرو و صنایع دفاعی اجرای، نشست های متعدد ستادی برای هدایت یگانها در وضعیت های غیرمترقبه، شبیه سازی بازی جنگ، استفاده از سامانه های شنود و فناوریهای نوین ارتباطی و جنگ الکترونیک وهمچنین اجرای پرشهای چتر بازی بخشهایی از اولین مرحله رزمایش بود که با بکارگیری ۲۷ رسته و تخصص نیروی زمینی صبح امروز اجرا شد.

همزمان با مرحله زمینی،  انواع واحدهای شناور نیروی دریایی و یگانهای پروازی این نیرو به مناطق تعیین شده عزیمت کردند و سامانه های پدافند هوایی با بردهای مختلف در مناطق تعیین شده مستقر و تمرینات انواع جنگنده های نیروی هوایی آغاز شده است.

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هشدار به ناوشکن‌های فرامنطقه‌ای آنها را مجبور به ترک منطقه رزمایش دریایی محمدرسول‌الله(ص) کرد.

flv

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)

خروج ناوهای اروپایی و آمریکایی از منطقه رزمایش ارتش+عکس+فیلم(در حال تکمیل)


این اخطار توسط یک فروند هواپیمای گشت دریایی این نیرو در خلال انجام ماموریت شناسایی به این شناورها داده شده است.
این هشدار در پی ورود این ناوشکن‌ها به محدوده برد موشک‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش محمدرسول‌الله(ص) صورت گرفت و موجب شد بلافاصله پس از دریافت این اخطار 2 فروند ناوشکن‌ آمریکایی و اروپایی منطقه رزمایش را ترک کنند.


انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)عملیات مراقبت و کنترل پرواز هواپیماهای نیروی هوایی و بالگردهای نیروی دریایی

در چهارمین روز از رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش، عملیات نظارت، مراقبت و کنترل پرواز هواپیماهای نیروی هوایی و بالگردهای نیروی دریایی ارتش که در قالب ماموریت های انتقال نیرو و تجهیزات، گشت دریایی و عملیات مین روبی فعالیت کردند، با هدف جلوگیری از مواجهه بالگردها با هواپیماهای دشمن و ایجاد مسیر امن پروازی توسط شبکه یکپارچه قرارگاه پدافند هوایی با موفقیت انجام شد.

جنگند‌های فانتوم ارتش اهداف دریایی را منهدم کردند

روز چهارم رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) ارتش با حضور پررنگ جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش آغاز شد.

صبح امروز 2 فروند جنگنده‌ فانتوم F4 نیروی هوایی ارتش طبق مأموریت تعریف شده اهداف متحرکی را در دریا هدف قرار دادند.

در این مرحله از رزمایش از موشک‌های ماوریک (AGM-65) بهینه شده توسط متخصصان داخلی علیه اهداف دریایی استفاده شد.

انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)این موشک‌ها برد و دقتشان افزایش یافته است و به صورت تلویزیونی اهداف را دنبال و مورد اصابت قرار داده‌اند.

 موشک ماوریک (AGM-65) یک موشک جنگی هوا به سطح است که برای شرایط بد آب و هوایی طراحی شده‌است و در برابر هدفهای دور و نسبتا بزرگ موثر است.

این موشک دارای دوربین بوده و کاربر آن با هدایت تلویزیونی آن را هدایت کرده تا به هدف اصابت کند.

نیروی هوای کشورمان در دوران دفاع مقدس از این نوع موشک برای مقابله با دشمن در دریا بهره زیادی برده و جنگند‌های فانتوم F4 با شلیک آن شناورهای دشمن را منهدم کردند.

سوختگیری هوایی جنگنده‌های سوخو از سوخو با موفقیت انجام شد

در چهارمین روز از رزمایش بزرگ ارتش، جنگنده‌های سوخو 24 نیروی هوایی با حضور در آسمان منطقه رزمایش اقدام به انجام عملیات سوختگیری هوایی کردند.
 
در همین راستا 2 فروند جنگنده سوخو 24 با پرواز بر فراز منطقه عملیات سوختگیری هوایی را نمایش دادند.
 
این قابلیت توسط متخصصان داخلی به جنگند‌های سوخو افزوده شده و اولین بار در رژه 29 فروردین نیروهای مسلح در سال 90 به نمایش در‌آمد.
 
هواپیمای سوخو 24 یک هواپیمای راهبردی با توانمندی‌های بسیار زیاد است که متاسفانه در بدو ورود این هواپیما به نهاجا از توانایی‌های آن محروم بودیم و کشورهای دیگر نیز در این خصوص کمکی به ما نمی‌کردند. 

انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)

اما با همت کارکنان و تکیه بر توان متخصصین معاونت جهاد خودکفایی نیرو هوایی سیستم‌های مهم آن مجددا احیا و این سامانه‌ها با موفقیت به‎کارگیری شد.

سوخو24 که راهبردی‌ترین جنگنده نیروهای مسلح کشورمان است با این قابلیت برد عملیاتی‌اش افزایش یافته است.

سامانه جدید «مین‌شکار» نیروی دریایی ارتش عملیاتی شد

در چهارمین روز از رزمایش محمد رسوالله(ص)، به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن به آب های ساحلی، یکان‌های پروازی، شناورهای سطحی، قایق‌های تندرو، زیردریایی های سنگین کلاس طارق و شناورهای بومی و بهینه شده به انجام عملیات مین ریزی پدافندی در گستره دریایی عمان و منطقه رزمایش پرداختند.

همچنین در پی مین ریزی نیروهای مهاجم در راستای آسیب رساندن به خطوط مواصلاتی و محل عبور و مرور شناورهای خودی، نیروی دریایی ارتش به منظور تامین امنیت کشتی‌های تجاری و نفتکش و باز نگه داشتن این خطوط با بهره گیری از بالگردهای RH به انجام عملیات مین‌روبی اقدام کرد.

در همین راستا سامانه جدید مین‌شکار تلفیقی نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده این نیرو رونمایی شد.

سال گذشته اولین مین‌شکار نیروی دریایی با حضور امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش عملیاتی شده بود. این سامانه که توسط یک فروند بالگرد RH کشیده می‌شود، می‌تواند با ایجاد امواج الکترومغناطیس چاشنی مین‌های دریایی را فعال و آنها را منفجر کند اما در این رزمایش سامانه جدید صوتی نیز به این سامانه اضافه شد که با ایجاد صوت در زیر آب مین‌های دریایی با چاشنی‌های صوتی را منفجر می‌کند.

انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)

این برای اولین بار است که این دو سامانه با تلفیق یکدیگر عملیاتی می‌شوند که البته توانایی استفاده جداگانه از آنها نیز وجود دارد.

این سامانه مین‌شکار برای انهدام مین‌های هوشمند کف‌خواب استفاده می‌شود که این مین‌ها در دنیا کاربرد زیادی دارند.

ایمنی و سرعت بالا (در حدود 20 نات) از جمله ویژگی‌های این سامانه مین شکار است و با توجه به توانایی سوخت‌گیری بالگرد RH می‌تواند در حدود 10 ساعت به صورت پیوسته این عملیات انجام شده و محوطه وسیعی مورد پاکسازی قرار گیرد.

به نقل از یکی از فرماندهان ارشد نیروی دریایی ارتش این سامانه کاملاً‌بومی بوده و هیچ الگوگیری خارجی و آموزش قبلی در رابطه با آن وجود نداشته است.

همچنین امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی به کارگیری این سامانه را ارتقاء دهنده توان این نیرو در پاکسازی آب‌ها از آلودگی به مین عنوان کرد و اظهار داشت: امروز دیگر همه می‌دانند ما توانایی ایجاد امنیت را در منطقه داریم و آماده انجام تمرین‌های مشترک دریایی با کشورهای منطقه هستیم چون مطمئنیم همین کشورها برای برقراری امنیت در منطقه کافی هستند.


انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا

در چهارمین روز رزمایش گسترده و مشترک محمد رسول‌الله‌(ص)، جنگنده‌های F4 (فانتوم) نیروی هوایی ارتش به منظور پشتیبانی از یگان‌های شناور نیروی دریایی با شلیک موشک‌های ماوریک، نسبت به انهدام اهداف شناور دریایی اقدام کردند.

انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)

ماوریک یک موشک جنگی هوا به سطح است که برای شرایط بد آب و هوایی طراحی شده‌است و در برابر هدف‌های دور و نسبتا بزرگ موثر است. از هدف‌های این موشک می‌توان ماشین های زرهی، پدافندهای هوایی، کشتی‌ها، ماشین های ترابری زمینی و مخازن نفت را نام برد. این موشک به سیستم الکترو‌اپتیکال تصویر‌ساز (تصویر سازی از هدف به صورت الکترونیکی) مجهز است. ماوریک از سیستم هدف‌یاب مادون قرمز نیز بهره می‌برد.

بمباران منطقه رزمایش و جنگ هوا به هوا توسط جنگنده‌های F4 و F14

امیر خلبان حسین چیت‌فروش سخنگوی نیروی هوایی ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله (ص) با اشاره به حضور این نیرو در رزمایش اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش یک نیروی واکنش سریع و 24 ساعته به صورت آلرت آماده است.

وی افزود: هواپیماهای ما در تمامی پایگاه‌ها به صورت‌ آماده هستند زیرا هر نیرویی ممکن است در هر ساعتی تقاضای ویژه و جدیدی داشته باشد لذا نهاجا باید در قالب یک نیروی واکنش سریع وارد میدان نبرد و معرکه شود.شلیک موفق موشک «شلمچه» از سامانه مرصاد برای نخستین بار+فیلم (در حال تکمیل)

چیت‌فروش با اشاره به هواپیماهای دریایی این نیرو گفت: هواپیماهای گشت دریایی P-3F باید نقاط مختلف دریا را رصد و اطلاعات آن را تجزیه و تحلیل کند و تحویل قرارگاه‌های تاکتیکی منطقه دهد.

سخنگوی نیروی هوایی ادامه داد: در این رزمایش بخشی از هواپیماهای ما اعم از میراژ در قالب دشمن فرضی و به صورت نارنجی به انجام عملیات می‌پردازند و مابقی این هواپیماها به صورت اسکرمبل آماده مقابله با آنها هستند که در این راستا از انواع جنگنده‌های F4 و  F14 بهره می‌بریم.

چیت‌فروش تأکید کرد: همچنین از هواپیماهای بوئینگ 707 و 747 برای انجام عملیات سوخت‌رسانی استفاده می‌کنیم.

وی همچنین اعلام کرد: امروز جنگنده‌های F4 نیروی هوایی طبق تقاضای نیروهای سطحی هر دو ساعت یک بار اقدام به بمباران هوایی منطقه مورد نظر می‌کنند.

چیت‌فروش تصریح کرد: همچنین جنگنده‌های F14 ما سراسر منطقه را رصد و نمایش جنگ هوا به هوا را صورت می‌دهند.

آزمایش عملیاتی زیردریایی «فاتح» در رزمایش محمد رسول‌الله(ص)

فرمانده نیروی دریایی در جمع خبرنگاران اعزامی به بندر جاسک اظهار داشت: یکی از اهداف ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایش محمد رسول الله، انتقال پیام صلح است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در این رابطه گفت: همسایگان ما باید بدانند که ارتقای توان رزمی جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای کسی نیست بلکه برای دفاع از مرز‌ها و منافع خود است.

دریادار سیاری اظهارداشت: پیام رزمایش برای کشورهای فرامنطقه‌ای این است که ما می‌توانیم امنیت منطقه را برقرار کنیم و این توان در منطقه وجود دارد.

وی با تاکید بر توان بالای نظامی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: همه این را می‌دانند که ما توان برقراری امنیت در منطقه را داریم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از اهداف از برگزاری رزمایش محمد رسول الله(ص) نمایش اقتدار ایران اسلامی برای ایجاد امنیت در شمال اقیانوس هند و شرق تنگه هرمز است.

شلیک موفق موشک «شلمچه» از سامانه مرصاد برای نخستین بار+فیلم (در حال تکمیل)

دریادار سیاری اعلام کرد: زیردریایی فاتح در این رزمایش توسط نیروی دریایی ازمایش خواهد شد.

زیر دریایی فاتح نسل جدید زیر دریایی‌های ایران است که توسط سازمان جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده اما هنوز به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار نگرفته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین اعلام کرد که ایران امادگی برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همسایه را دارد

عملیات شناسایی ناوشکن جماران و بوشهر/جابجایی سریع تجهیزات نزاجا/عملیات جنگنده های نهاجا

ناوگروه سی و دوم نیروی دریایی ارتش متشکل از ناو پشتیبانی بوشهر و ناوشکن جماران در آب های آزاد حضور یافته و به عنوان یگان های حاضر در رزمایش، عملیات شناسایی و ترتیب نیروی الکترونیکی و اطلاعاتی دشمن را انجام دادند.

انهدام شناورهای مهاجم با شلیک موشک‌های ماوریک از جنگنده‌های نهاجا(در حال تکمیل)امیردریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش از آزمایش زیردریایی فاتح در این رزمایش خبر داد. زیر دریایی فاتح نسل جدید زیر دریایی‌های ایران است که توسط سازمان جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده اما هنوز به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار نگرفته است.

همچنین در بخش دیگری از این رزمایش یگان های رزمی و پشتیبانی نیروی زمینی بر اساس دستورات صادره از قرارگاه ذوالفقار ارتش نسبت به جابجایی سریع ادوات و تجهیزات رزمی سبک و سنگین خود درمنطقه عمومی رزمایش اقدام کردند.

پهپاد ترابری با قابلیت حمل محموله های اعم از بمب، مواد منفجره، دارو و غذا نیز در رزمایش مشترک ارتش استفاده شد. همچنین بخشی از پهپادهای نیروی زمینی در قالب نیروهای دشمن در رزمایش محمد رسوال الله(ص) وارد میدان نبرد شدند و به انجام عملیات پرداختند.

براساس این گزارش، هواپیمای P3F نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش مشترک نیروهای ارتش با هدف شنود دریایی به کار گرفته شد. بر اساس اعلام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار سامانه شنود این هواپیما در رزمایش محمد رسول الله(ص) ارتش مورد استفاده قرار گرفت. جنگنده های واکنش سریع نیروی هوایی عملیات هایی همچون وارد کردن ضربه به نقاط آسیب پذیر دشمن،پشتیبانی سریع از نیروهای مستقر در دریا و خشکی،انجام تک های هوایی در موقعیت های از پیش تعیین شده و سوخت گیری های متعدد هوایی را انجام دادند.

هواپیماهای اس 4، سوخو 24، میراژ، بویینگ 47 و پی سی اس امروز در رزمایش محمد رسول الله دست به عملیات می زنند. همچنین امروز جنگنده‌های اف 4 نیروی هوایی طبق تقاضای نیروهای سطحی هر دو ساعت یک بار اقدام به بمباران هوایی منطقه مورد نظر می‌کنند.

شلیک موفق موشک «شلمچه» از سامانه مرصاد برای نخستین بار

همزمان با سومین روز برپایی این رزمایش 3 فروند موشک بومی پدافند هوایی «شلمچه» از سامانه مرصاد توانست 3 فروند هواپیمای بدون سرنشین با سطح مقطع راداری بسیار کم را پس کشف و شناسایی، مورد هدف قرار دهند.

این برای اولین بار است که سامانه مرصاد با استفاده از موشک شلمچه اقدام به انجام چنین عملیاتی می کند.

امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) نیز در حاشیه این رزمایش در گفت وگو با فارس، اظهار داشت: اگرچه موشک شلمچه به لحاظ ظاهری شبیه به موشک هاگ است اما نسبت به آن از برتری های ویژه ای برخوردار است.

شلیک موفق موشک «شلمچه» از سامانه مرصاد برای نخستین بار  (در حال تکمیل)

اسماعیلی گفت: ما در این حوزه از سامانه های کاملاً بومی استفاده می کنیم و نیازی به موشک هاگ نداریم.

وی خاطرنشان کرد: پهپادی که در این مأموریت مورد هدف قرار گرفت سطح مقطع راداری بسیار کمی داشت و سامانه های عمل کننده از جهت ورود آن نیز مطلع نبودند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی افزود: ما امروز هیچ نقطه گلوگاهی نداریم و این سامانه نیز برای اولین بار بود که در این رزمایش مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.

flv

«دانلود»

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر همین سامانه موشکی بر روی برخی هواپیماهایی که قصد نزدیکی به منطقه رزمایش را داشتند قفل کرد و آنها مجبور به ترک منطقه شدند که این هم برای ایمنی آنها خوب است و هم نشان می دهد ما با کسی شوخی نداریم.

وی در پایان تصریح کرد: سامانه مرصاد قبلا فقط موشک هاگ را شلیک می کرده که با تلاش متخصصان داخلی از این پس این سامانه قابلیت شلیک موشک شلمچه را نیز دارد.


تفنگ ژ-3 جدید و ارتقا یافته نیروی زمینی ارتش با نام «آذرخش» رونمایی و عملیاتی شد

تفنگ ژ-3 جدید و ارتقا یافته نیروی زمینی ارتش با نام «آذرخش» در رزمایش «محمد رسول الله» رونمایی و عملیاتی شد.
خبرگزاری فارس: تفنگ ژ-3 جدید و ارتقا یافته نیروی زمینی ارتش با نام «آذرخش» رونمایی و عملیاتی شد

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به منطقه عمومی رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله (ص) ارتش در حاشیه دومین روز این رزمایش تفنگ ژ-3 جدید و ارتقای یافته نیروی زمینی ارتش با نام آذرخش رونمایی و عملیاتی شد.

این سلاح توسط سازمان جهاد و خودکفایی نیروی زمینی ارتش تولید شده است.

آذرخش سلاح رزم انفرادی است که نسبت به ژ - 3 از هندلینگ و بالانس بهتری برخوردار است.

نوع قنداق این سلاح تغییر کرده و با بالانس بهتر موجب شده با کمترین هزینه و سطح انرژی بیشترین کارایی را داشته باشد.

کاربر آذرخش در میدان رزم با استفاده از آن می‌تواند بهره‌دهی خود را بالا ببرد.

قابل توجه است که نوع فشنگ و نواخت تیر این سلاح با ژ - 3 تفاوتی نمی‌کند.

سرلشکر رشید و سرلشکر باقری و جمعی از فرماندهان ستاد کل نیروهای مسلح از این سلاح و تفنگ تک‌تیرانداز شاهر و برخی دیگر از دستاوردهای نیروی زمینی ارتش در حاشیه رزمایش بزرگ ارتش بازدید کردند.

حمایت هوایی از نیروی زمینی در رزمایش ارتش

رزمایش محمد رسول الله (ص) مرحله دوم این رزمایش صبح امروز توسط یگان های نیروی زمینی برگزار شد .

در این مرحله از رزمایش یگان های نیروی زمینی ، تک گسترده خود را با بکار گیری دستاوردهای خودکفایی بومی شده آغاز کردند.

در مرحله دوم رزمایش هواپیماهای جنگنده اف چهار و میراژ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بنا به درخواست یگان های نیروی زمینی وارد عمل شده و به حمایت از آنها پرداختند.

فرض عملیاتی در این مرحله از رزمایش این است که دشمن ، پس از درگیری با نیروی دریایی از طریق سواحل وارد کشور شده و یگان های نیروی زمینی ضمن تثبیت نیروهای دشمن ، ضربات مهلکی را به آنها وارد کردند .

رزمایش مشترک نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان محمد رسول الله (ص) از صبح دیروز در منطقه ای به وسعت دو میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا مدار 10 درجه شمالی اقیانوس هند آغاز شد . این رزمایش تا دهم دیماه ادامه دارد.


نیروهای ویژه ارتش آماده مبارزه با اقدامات تروریستی هستند

امیر سرتیپ دوم نوذر نعمتی پس از انجام عملیات فرود نیروی ویژه در منطقه رزمایش محمد رسول الله (ص) گفت: کارکنان تیپ 65 نوهد، دوره های ویژه را طی کرده و با تمام تجهیزات می توانند در هر منطقه که لازم باشد، حضور پیدا کنند.

پرواز «شاهین»؛ سنگین‌ترین پهپاد نزاجا در رزمایش بزرگ ارتش(در حال تکمیل)وی افزود: تیپ 65 نوهد با توجه به نیروهایی که دارد می تواند نیازهای عملیاتی ایران را در هر محلی برآورده کند و ما این توان را داریم که انواع نفوذها را از راه هوا، دریا و خشکی عملیاتی کنیم.

امیر سرتیپ دوم نعمتی در پایان افزود: نیروهای نوهد در عملیات ها در پشت خط دشمن نفوذ کرده و ضربات سنگینی را به آنها وارد می کنند، همچنین می توانند عملیات آزادی گروگان و مبارزه با اقدامات تروریستی را اجرا کنند.

نیروهای ویژه تیپ 65 نوهد صبح امروز و در نخستین روز از رزمایش ارتش توسط هواپیمای ترابری سی 130 در منطقه رزمایش فرود آمده و عملیات انجام دادند.

پرواز «شاهین»؛ سنگین‌ترین پهپاد نزاجا در رزمایش بزرگ ارتش

به منطقه عمومی رزمایش محمد رسول‌الله(ص) ارتش، در اولین روز رزمایش، نیروی زمینی ارتش عملیات‌های مختلفی انجام داد که یکی از آن حوزه‌ها پرواز پهپادهای این نیرو بود.
 
در همین راستا پهپاد «شاهین»، سنگین‌ترین پهپاد نزاجا به پرواز درآمد و ماموریت خود را با موفقیت به پایان رساند. 

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش(در حال تکمیل)

پهپاد «شاهین» که در حقیقت توسعه یافته نسل چهارم مهاجر است، با وزنی در حدود 230 کیلوگرم، به عنوان سنگین ترین پهپاد حاضر در نیروی زمینی ارتش به حساب می‌آید.

این پهپاد می‌تواند تا عمق 150 کیلومتری رفته، عملیات خود را انجام دهد و بازگردد و یا اینکه 300 کیلومتر به پیش رود و به پایگاه بعدی برسد که در این صورت برد عملیاتی آن دو برابر خواهد شد. 

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش(در حال تکمیل)

با توجه به ماموریت اصلی «شاهین» که در حوزه شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات تعریف شده است، در برخی از این پهپادها زیر دماغه‌شان دوربینی بکار رفته که حکم چشمان تیزبین این پرنده را دارد؛ دوربینی که با قابلیت بزرگنمایی تا 28 برابر، می‌تواند کارایی این پهپاد را در حوزه ماموریتی خود به شدت افزایش می‌دهد.

سیستم ارسال تصاویر این پهپاد نیز همچون مدل‌های دیگر پهپادهای ایرانی، از قابلیت ارسال آن لاین برخوردار بوده و می‌تواند فرماندهان را در کمترین زمان ممکن در جریان شناسایی مناطق مورد نظر بگذارد.
 

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش(در حال تکمیل)

بنا بر این گزارش، بیشینه سرعت مهاجر4 به حدود 200 کیلومتر بر ساعت و سقف پرواز آن نیز 15000 پا(حدود 4500 متر) می‌رسید که نسبت به مهاجر 2 و 3 که تا 11هزار پا توان صعود داشتند، می‌توانست محدوده وسیعتری را پوشش دهد و یکی از مدل های ساخته شده از نسل چهارم مهاجر، پهپاد «شاهین» بود که ویژگی‌هایی به مراتب بیشتر از دیگر نمونه‌های مشابه داشت.
 
در همین راستا سرهنگ رضا خاکی فرمانده یگان پهپاد نیروی زمینی ارتش نیز به فارس اعلام کرده بود: تمامی پهپادها به توانمندی ارسال آن‌لاین تصاویر مجهز هستند و امروز یگان پهپادی در هر نقطه کشور که نیروی زمینی در آن فعالیت داشته باشد حضور دارد و در صورت نیاز خط مقدم شناسایی هوایی در این مناطق و در مناطق مرزی خواهد بود.

تجلیل امیر پوردستان از کلاه سبزهای نوهد/تکاوران نمره 100 گرفتند

امروز در اولین روز این رزمایش عملیات ویژه تکاوران تیپ 65 نوهد در آزادسازی گروگان با موفقیت انجام شد. در این عملیات تکاوران به وسیله یک فروند هواپیمای C-130 از تهران به محل رزمایش در سواحل مکران منتقل و با چتر فرود آمده و سپس به وسیله سه فروند بالگرد به منطقه مورد نظر جهت انجام عملیات منتقل شدند.
پرواز «شاهین»؛ سنگین‌ترین پهپاد نزاجا در رزمایش بزرگ ارتش(در حال تکمیل)در پایان این عملیات امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش با حضور در جمع تکاوران حاضر در این عملیات از عملکرد آنها تجلیل کرد.
پوردستان همچنین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه امروز کشور ما با تهدیدات ناهمتراز مواجه است، گفت:‌ برای مقابله با این تهدیدات نیازمند تکاوران زبده و با ایمانی هستیم که بحمدالله امروز این نیروهای جوان را در اختیار داریم.
پوردستان اظهار داشت: امروز تسلیحات مورد نیاز این یگان در اختیارشان قرار داشته و ما به وسیله آنها قادریم با هر تهدیدی مقابله کنیم.
فرمانده نیروی زمینی ضمن تقدیر مجدد از عملکرد این تکاوران در عملیات امروز، گفت: من به این عزیزان از نمره 100، 100 خواهم داد.
همچنین پوردستان با کماندوهای تیپ نوهد حاضر در این عملیات عکس یادگاری گرفت.
 
مسئولان و فرماندهانی از ستاد ارتش، ستادکل و نیروی زمینی در عملیات امروز تیپ 65 نوهد نظارت و آن را داوری کردند.

اخطار قرارگاه پدافند هوایی به هواپیماهای شناسایی کشورهای فرامنطقه‌ای

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش(در حال تکمیل)امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی با بیان اینکه کل آسمان کشور به‌صورت ۲۴ ساعته رصد و اطلاعاتش به دو مقصد «کنترل و فرماندهی شبکه یک پارچه» و «قرارگاه رزمایش» ارسال می‌شود، افزود: اگر هواپیماهایی از مسیر خودشان منحرف شوند، همه اقدامات ایمنی و امنیتی انجام می‌شود تا هم پروازهای عبوری به سلامت انجام شود و هم پروازی که قصد تخاصم و جاسوسی دارد، در اجرای ماموریت خود ناکام بماند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با اشاره به عبور روزانه حدود هزار فروند هواپیما از آسمان کشور، گفت: برگزاری این رزمایش باعث هیچ‌گونه اختلالی در روند پروازهای عبوری نشده است اما با رصدهایی که انجام می‌دهیم هواپیماهای جاسوسی با وجود خاصیت پنهان‌کاری، کشف شده و به آنها اخطار داده می‌شود و این هواپیماها به ناچار از مهلکه دور می‌شوند.

امیر سرتیپ اسماعیلی در پایان تصریح کرد: این اخطارها را در روزهای قبل از رزمایش داشته‌ایم و امروز نیز به هواپیماهای شناسایی کشورهای فرامنطقه‌ای اخطارهای لازم داده شده است.

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش

همزمان با آغاز رزمایش نیروی زمینی، یگان‌های عملیاتی نیروی دریایی ارتش با انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی و یگان‌های موشکی ساحل به دریا در بخش‌هایی از منطقه رزمایش، موضع عملیاتی به خود گرفتند.

اجرای عملیات مشترک تازش نزاجا و نهاجا در رزمایش مشترک ارتش(در حال تکمیل)

همچنین یگان‌های پروازی، توپخانه ساحلی، یگان‌های جنگ الکترونیک و تیپ‌های تفنگداران دریایی نیز در منطقه عمومی رزمایش مستقر شده‌اند.

اجرای عملیات مشترک تازش نزاجا و نهاجا در رزمایش مشترک ارتش

امیر سرتیپ کیومرث حیدری در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(ص) گفت: هدف نهایی در رزمایش ارتش، محک زدن میزان چابکی در 27 رسته نیروی زمینی است. ما در این رزمایش به‌صورت جدی طرح چابک‌سازی را به مرحله اجرا گذاشته‌ایم.

مقابله قرارگاه پدافندهوایی با نیروی هوایی مهاجم در رزمایش(در حال تکمیل)

وی افزود: امروز موفق شدیم قابلیت سه سامانه مهم را عملیاتی کنیم. سامانه مهندسی رزمی نیروی زمینی یکی از این سامانه‌ها بود که با برنامه‌ریزی دقیق به اهدافی که تعیین کرده بودیم، دست یافتیم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با اعلام این که در این رزمایش سامانه آماد و پشتیبانی نزاجا نیز عملیاتی شد، گفت: برای نخستین بار یگان تازش نزاجا با همکاری نیروی هوایی ارتش به انجام مأموریت و اجرای عملیات پرداخت.

مقابله قرارگاه پدافندهوایی با نیروی هوایی مهاجم در رزمایش

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ارتش ضمن تشریح برخی از اقدامات این قرارگاه در رزمایش محمد رسول الله (ص) از ورود قرارگاه امید پدافندهوایی در این رزمایش خبر داد.

امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی آموزش جوانان را مهمترین ویژگی این رزمایش دانست و گفت: قرارگاه امید قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) که متشکل از فرماندهان جوان است در برخی از روزها هدایت و حتی تطبیق کل رزمایش پدافند هوایی برای نیروها را بر عهده خواهد گرفت.

رزمایش مشترک محمدرسول الله (ص) ارتش (درحال تکمیل)

فرمانده قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیا (ص) در ادامه در رابطه با حضور این قرارگاه در رزمایش مشترک ارتش گفت: پدافندهوایی در تمامی رزمایش های نیروهای مسلح حضور داشته و خواهد داشت و به کار پشتیبانی از نیروها می پردازد.این رزمایش بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری متناسب با تهدیدات روز برگزار می شود و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) پوشش هوایی رزمایش را بر عهده دارد.زمانی که نیروی دریایی شناورها و نیروی زمینی تیپ های خود را اعزام می کنند یا نیروی هوایی قصد انجام ماموریتی را دارد باید تمام محوطه توسط سامانه های کشف، رهگیری و انهدام پدافند هوایی رصد لحظه به لحظه شود.

استفاده از هواپیماهای P3F نهاجا در عملیات کشف زیرسطحی‌ها از تنگه هرمز تا دریای عمان

امیر سرتیپ دوم خلبان چیت فروش، سخنگوی نیروی هوایی ارتش در رزمایش گفت: هواپیماهای P3F با انجام عملیات‌های گشت دریایی و رزمایش مشترک محمدرسول الله (ص) ارتش (درحال تکمیل)پرتاب سونوبوی به مأموریت کشف و شناسایی زیرسطحی‌های دشمن از تنگه هرمز تا دریای عمان اقدام خواهند کرد.

وی با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه‌های نیروی هوایی در روز اول پرداخت و گفت: یک دسته از هواپیماهای این نیرو در قالب کشور نارنجی (دشمن) به انجام عملیات تهاجمی پرداخته و گروه دیگر که به عنوان نیروهای خودی هستند با انجام عملیات‌های پروازی به مقابله و تعقیب و گریز هواپیماهای دشمن خواهند پرداخت.

چیت‌فروش افزود: هواپیماهای P3F نیز با انجام عملیات های گشت دریایی و پرتاب سونوبوی به مأموریت کشف و شناسایی زیرسطحی‌های دشمن از تنگه هرمز تا دریای عمان اقدام خواهند کرد.

وی سطح‌ریزی نیروها وسیله هواپیماهای ترابری C130  را یکی دیگر از برنامه‌های این نیرو در رزمایش محمد رسول‌‌الله (ص) عنوان کرد و افزود: محور دیگر نیروی هوایی پشتیبانی از یکان سطحی و زیرسطحی ارتش در این رزمایش است که مانند یک چتر حمایتی برای این نیروها عمل می‌کند.

آزمایش موشک های ضد زره توفان و دهلاویه

طبق اعلام قرارگاه رسانه ای رزمایش فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص)، عملیات رهایی گروگان توسط تکاوران این نیرو انجام می‌شود.

موضع‌گیری عملیاتی یگان‌های نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش(در حال تکمیل)امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص نقش نیروی زمینی در این رزمایش اظهار داشت: امروز کشور ما با تهدیدات ناهمگون روبرو است که این تهدیدات این قابلیت را دارند که به صورت دریاپایه کشور ما را با خطر مواجه کنند و از آنجا که دفاع از مرزهای کشور چه در خشکی و چه در دریا برعهده نیروی زمینی است، به همین دلیل یکی از دلایل حضور نیروی زمینی در این رزمایش تمرین دفاع در ساحل است.

امیر پوردستان خاطرنشان کرد: از آنجا که ما در نیروی زمینی به حوزه ضد زره توجه ویژه داریم در این رزمایش برخی تسلیحات این حوزه مورد استفاده قرار خواهد گرفت که از جمله آن می‌توان به موشک‌های ضد زره دهلاویه و توفان اشاره کرد.

شلیک موشک توفان از روی بالگرد

وی افزود: موشک توفان به عنوان یک سلاح دقیق با برد چهار کیلومتر در این رزمایش هم به صورت زمین پایه و هم از روی بالگرد شلیک خواهد شد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین به بکارگیری اسلحه منحصر به فرد و تک‌تیرانداز "شاهر" اشاره کرد و افزود: ‌قابلیت‌های این اسلحه ارتقاء یافته و با برد سه کیلومتر و کالیبر 14.5 میلی متر است که می‌توان آن را یکی از منحصر به فردترین تسلیحات در حوزه تک تیرانداز دانست که در این رزمایش به‌کارگیری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سلاح 6 لول محرم و سامانه مین‌ریز از دیگر سامانه‌هایی است که در این رزمایش توسط یکان‌های نیروی زمینی به کار گرفته خواهد شد.

تمرین نجات مسئولان از دست تروریست‌ها

سرتیپ پوردستان افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما در این رزمایش، اجرای عملیات رهایی گروگان است که طبق سناریوی دیده شده فرض را بر این می‌گیریم که یکی از مأموران دولتی به دست تروریست‌ها ربوده شده و قرار است از مرزهای کشور خارج شود.

وی ادامه داد: نیروهای ویژه ما با هواپیمای سی 130 از تهران به خطوط مرزی منتقل و عملیات چتربازی را انجام داده و سپس توسط بالگرد به منطقه شناسایی شده مورد نظر می‌روند و پس از درگیری اقدام به آزادی گروگان‌ها می‌کنند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در پاسخ به این سؤال که این نیرو برای حضور تکاوران کلاه‌سبز خود در مأموریت‌های دریایی برنامه‌ای دارد، اظهار داشت: تکاوران ما از این توانمندی برخوردارند که بتوانند برای امنیت ناوها بر روی آنها سوار شده و در صورت حمله مهاجمین اقدام به مقابله و دفاع کنند.

سرتیپ پوردستان افزود: ما اعلام آمادگی کرده‌ایم و البته بحمدلله ظرفیت نیروی دریایی کامل است و اگر بخواهند این توانمندی در نیروی زمینی نیز وجود دارد.

 ارتقای بُرد، قدرت تخریب و دقت موشک نازعات

وی با اشاره به ورود نیروی زمینی به حوزه موشکی نیز تصریح کرد: با تعامل و همکاری مناسبی که با صنعت دفاعی داشتیم، امروز موشک‌های نازعات نیروی زمینی به لحاظ بُرد، دقت و قدرت تخریب ارتقا یافته و به عنوان دست بلند نزاجا می‌تواند در صحنه میدان نبرد، عقبه دشمن را هدف قرار دهد.

 استفاده از پهپاد انتحاری علیه اهداف هوایی و زمینی

سرتیپ پوردستان در خصوص استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین نیروی زمینی در این رزمایش نیز گفت: امروز پهپادهای ما هم در بُرد و هم در دقت دوربین و هم میزان حمل بار افزایش و توان یافته‌اند و یک نمونه از این پهپادها نیز با کمک صنعت دفاعی به صورت انتحاری طراحی و تولید شده که می‌توان از آن ضد اهداف هوایی و یا زمینی استفاده کرد.

فرود موفقیت‌آمیز چتربازان نیروی زمینی در منطقه رزمایش
تیپ 65 نوهد نیروی زمینی ارتش در نخستین روز از رزمایش محمد رسول الله (ص) با هواپیماهای ترابری سی 130 نیروی هوایی به منطقه رزمایش در جاسک منتقل شده و در راستای مأموریت های محوله عملیات پرش با چتر را با موفقیت انجام دادند.از اهداف مهم فرودآمدن چتربازان، اجرای عملیات آزادی سازی گروگان ها و حمایت و پشتیبانی از نیروها در منطقه است.

رزمایش مشترک محمدرسول الله (ص) ارتش (درحال تکمیل)

همزمان با مرحله زمینی رزمایش انواع واحدهای شناور نیروی دریایی و یگان های پروازی این نیرو به مناطق تعیین شده عزیمت کرده و سامانه ای پدافندی با بردهای مختلف در منطقه مستقر و تمرین انواع جنگنده های نیروی هوایی آغاز شده است.نیروی هوایی ارتش نیز در این روز علاوه بر عملیات چترریزی، عملیات تعقیب و گریز، شناسایی و پشتیبانی را انجام می دهد.


برچسب‌ها:

نظر شما