شناسهٔ خبر: 27640327 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سيستان خسته از طوفان

روزنامه جوان

غلظت ذرات معلق در هواي منطقه سيستان به 37برابر حد مجاز رسيد. روزهاي پنج‌شنبه و جمعه 261نفر از مردم منطقه سيستان در شمال اين استان به دليل مشكلات تنفسي ناشي از توفان و گرد و خاك روانه بيمارستان‌ها و مراكز درماني شدند.

صاحب‌خبر -

غلظت ذرات معلق در هواي منطقه سيستان به 37برابر حد مجاز رسيد. روزهاي پنج‌شنبه و جمعه 261نفر از مردم منطقه سيستان در شمال اين استان به دليل مشكلات تنفسي ناشي از توفان و گرد و خاك روانه بيمارستان‌ها و مراكز درماني شدند.
اين افراد به دليل عوارض تنفسي، چشمي و قلبي ناشي از توفان به بيمارستان‌ها، مراكز درماني و پايگاه‌هاي اورژانس مراجعه كردند و 58 نفر از اين افراد بستري و 203نفرنیز به صورت سرپايي درمان شدند.
با توجه به خشك‌بودن تالاب هامون و در نتيجه بروز پديده توفان و گرد و خاك همواره مردم منطقه سيستان به دليل مشكلات مختلف كه عمده‌ترين آنها تنفسي و چشمي است، به مراكز بهداشتي درماني و بيمارستان‌ها مراجعه مي‌كنند.
غلظت ذرات معلق در هواي منطقه سيستان همزمان با عيد سعيد قربان به 37برابر حد مجاز رسيد.
حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا 150ميكروگرم بر مترمكعب است. حال آنكه غلظت ذرات معلق در هواي منطقه سيستان 5540 ميكروگرم بر متر مكعب گزارش شده، سرعت وزش باد همراه با گرد و خاك در سيستان هم به 100كيلومتر بر ساعت رسيده است.
فرآيند معضل گرد و غبار و پديده ريزگرد در سال‌هاي اخير در كشور شكل گرفته است.
استان‌هاي غربي كشور متأثر از اين پديده‌ به دليل خشكسالي در كشور عراق و سيستان‌و‌بلوچستان به دليل خشكسالي تالاب هامون و افغانستان قرار گرفته‌اند.
معضل وجود گرد و غبار منطقه شمال سيستان و بلوچستان مشابه معضل استان‌هاي غربي كشور است.
علت وقوع پديده‌هاي ريزگرد در كشور، خشك‌شدن 90درصد تالاب‌هاي بين‌المللي همجوار با كشور ايران است. بنابراين بايد با تعامل و ديپلماسي قوي مشكل ريزگرد در سيستان و بلوچستان را حل كرد و مديريت منابع آبي در سيستان‌و‌بلوچستان بايد قوي‌تر شود.
براي مقابله با پديده ريزگرد اجراي سمينار و همايش راهكار مناسب نيست، بلكه بايد برنامه‌ها كاربردي و عملي اجرا شود تا بحران تالاب هامون برطرف شود. اكنون همين مختصر آبي هم كه در تالاب هامون وجود دارد، بايد مديريت شود تا بيهوده هدر نرود.
براي تثبيت شن‌هاي روان در سيستان هم نياز به اجراي برنامه‌هاي مدون و بلندمدت است.
سيستان و بلوچستان با وسعتي حدود 187 هزار و 502 كيلومتر مربع (معادل 5/11درصد مساحت كشور) و 19شهرستان و بيش از 2ميليون و 800هزار نفر جمعيت پهناورترين استان كشور محسوب مي‌شود كه امكان دارد همزمان چندين پديده از جمله توفان، بارندگي، سيل، خشكسالي و مواج شدن دريا را تجربه كند.
سيستان با پنج شهرستان زابل، زهك، هامون، هيرمند و نيمروز در شمال سيستان‌و‌بلوچستان واقع شده است.

نظر شما