شناسهٔ خبر: 27495729 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

رتبه دوم خرید تضمینی گندم در کشور به کردستان رسید

خوشه هایی که دانه دانه ی گندم های آن نعمت خدادادی است و همزمان با برداشت از دل خاک، روزهای خوش و زرینی را برای زحمت کشان زمین نوید می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، گندمزارهای آتشین  کردستان این روزها آوای زندگی سر داده اند و به رغم هوای گرم و در برخی روزهای شرجی، کار برداشت با عشق و علاقه انجام می شود.

 


کشاورزان استان نیک می دانند که برداشت خوشه های طلایی گندم، سرمایه گذاری یکساله ای برای زندگی آنان است که نباید هدر رود بنابراین کار برداشت را با نظم کامل و دقت بالا آغار کرده اند.

 


طلای زردی که همیشه خوشه های سر به فلک کشیده اش درخشندگی به مزارع می بخشد و سفره ها را رونق و برکت می دهد، امسال دیگر خمیده نیست و استوار ایستاده است.

 

 


نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان گفت: این استان با خرید تضمینی 950 هزار تن گندم توانست رتبه دوم کشوری را در این بخش از آن خود کند.

 


جمال صالحی با بیان اینکه استان خوزستان با یک میلیون و 200 هزار تن در رتبه اول قرار دارد، اظهار داشت: کردستان با خرید 950 هزار تن، استان گلستان را که 930 هزار تن خرید کرده بود پشت سر گذاشت و در رتبه دوم کشور قرار گرفت.

 


وی اضافه کرد: امسال میزان خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در هر روز از 36 هزار تن گذشت ولی اکنون میزان خرید به هفت هزار تن رسیده است البته روند خرید گندم مازاد تا 31 شهریور ادامه دارد.

 


نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان با بیان اینکه بیجار با 230 هزار تن، سقز با 179 هزار تن و قروه با 179 هزار تن در رده های اول تا سوم میزان خرید را دارند، افزود: در سال جاری میزان خرید گندم نسبت به سال گذشته 81 درصد افزایش یافته است.

 


صالحی یادآور شد: میزان پرداختی هزینه خرید به حساب گندمکاران نیز تا 23 مرداد سال جاری به پنج هزار و 680 میلیون ریال رسید که این میزان پرداختی 50 درصد بهای گندم ثبت شده تا این تاریخ در سامانه بود بطوریکه تمام پرداختی ها تا این مدت سر موقع بوده است.

 

 


وی میزان انتقال گندم در داخل و خارج از استان را 246 هزار تن اعلام کرد و افزود: 203 هزار تن از این میزان به 12 استان کشور و 43 هزار تن نیز در داخل استان حمل شده است.

 


در سال زراعی جاری 556 هزار هکتار شامل 522 هزار هکتار مزارع دیم و 34 هزار هکتار مزارع آبی کشت گندم اختصاص یافته است.

 


در سال جاری 94 مرکز خرید گندم شامل 73 مرکز خرید سازمان تعاون روستایی و 21 مرکز خرید بخش خصوصی شامل سیلو و کارخانجات آرد، کار خرید گندم را از کشاورزان به قیمت مصوبه 13 هزار ریال با لحاظ درجه پاکی گندم شروع کرده اند.

 


کردستان قادر به انبار حدود 600 هزار تُن گندم است که این میزان شامل 400 هزار تُن در سیلوها و مراکز دولتی به صورت بلند مدت و حدود 200 هزار تُن نیز در کارخانه های آرد بخش خصوصی است.

 


استان کردستان به دلیل داشتن مزارع مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه چهارم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

 


خوشه های طلایی که موقع برداشت، حاصل رنج و زحمت کشاورز را نمایان می کنند و دانه دانه، برکت را ارزانی می دارند بعد از دو سه سال اخیر رونق گرفته و به اکران برداشت می رسند.  

 


کشاورز حالا چشم انتظار برداشت است. برداشتی که با صبوری یکساله صورت می گیرد. در این میان پاسخ این صبوری تنها با پرداخت به موقع وجه گندم داده می شود.

 

 

انتهای پیام/

 

نظر شما