شناسهٔ خبر: 26946615 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

۲۰ درصد کشاورزی ایران دیجیتالی می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در یک برنامه چهار ساله، ۲۰ درصد اقتصاد کشاورزی کشور دیجیتالی می‌شود که می تواند در افزایش تولید محصول در واحد سطح و بازدهی آب مصرفی تاثیرگذار باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با وزارت جهاد کشاورزی از توسعه بخش اقتصاد دیجیتالی در بخش کشاورزی خبرداد و اظهار کرد: با توسعه اقتصاد دیجیتالی در بخش کشاورزی شاهد افزایش 33 درصدی درآمد فعالان در این بخش خواهیم بود و  منجر به حضور 3000 درصدی بخش خصوصی در این حوزه می شود.

وی گفت: این تفاهم نامه در اصل سند همکاری برنامه چهارساله برای توسعه اقتصاد دیجیتالی در بخش کشاورزی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: کاهش مصرف سموم کشاورزی و افزایش بهره وری آب از مهمترین دستاوردهای همکاری دو وزارتخانه با بهره گیری از علم و دانش فناوری دیجیتالی است.

بیشتر بخوانید:

تفاهم برای توسعه فناوری اطلاعات در کشاورزی

آذری جهرمی گفت: باتوجه به شرایط آب و هوایی و محدودیت منابع آبی استفاده از فناوری های دیجیتالی در بخش کشاورزی ضروری است بنابراین پیش از امضای تفاهم نامه همکاری بین دو وزارتخانه طرح های آزمایشی در دشت های مغان، قزوین و استان فارس اجرا شده است.

وی افزود: با استفاده از فناوری هوشمندسازی در شبکه نوین آبیاری در یکی از باغ های دشت مغان شاهد کاهش 30 درصدی مصرف آب بودیم و در یکی از کشتزارهای استان قزوین این عدد به 50 درصد صرفه جویی رسید.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیریت آفات و کاهش مصرف سموم شیمیایی را از دیگر دستاوردهای تفاهم نامه مشترک دو وزارتخانه دانست و گفت: در اجرای طرح آزمایشی با بهره گیری از فناوری های دیجیتالی در دشت مغان یک میلیارد تومان کود شیمیایی کمتری در تولید محصول مصرف شد.

آذری جهرمی توسعه شبکه های کسب و کار را در فضای دیجیتالی از دیگر محورهای همکاری در تفاهم نامه مشترک دو وزارتخانه دانست و از آزادسازی 80 درصد داده های غیرحاکمیتی در اجرای طرح خبرداد.

وی افزود: براساس برنامه ششم توسعه 80 درصد مناطق کم برخوردار روستایی باید به شبکه های فناوری اطلاعات مجهز باشند که در این تفاهم نامه با همکاری وزارت جهادکشاورزی زیرساختهای این برنامه در مراکز ترویج کشاورزی و تعاونی های روستایی در قالب شبکه «جهاد نت» اجرا می شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال اول مفاد تفاهم نامه در استان فارس اجرا خواهد شد.

آذری جهرمی ایجاد اشتغال را از دیگر موارد تفاهم نامه همکاری دو وزارتخانه دانست و افزود: باتوجه به اولویت های دولت در زمینه تحول و تحقق اقتصاد دیجیتالی ایجاد 100 هزار شغل محقق خواهد شد.

ارجاع پرونده شرکت های متخلف وارد کننده موبایل به دستگاه قضا

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  همچنین در باره آخرین خبر شرکت های متخلف واردات تلفن همراهگفت:​ پرونده های شرکت های متخلف وارد کننده موبایل به دستگاه قضایی ارجاع شد. 

محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه مشترک با وزارت جهاد کشاورزی، درباره سرنوشت شرکت های متخلف واردکننده موبایل افزود: اطلاعات مربوط به این شرکت ها با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی و نیروی انتظامی بررسی و برای رسیدگی و تعیین تکلیف به دستگاه قضایی ارجاع شد. 

وی گفت: در پیگیری های هفتگی که از دستگاه قضایی داریم حاکی از این است که موضوع به طور جدی رسیدگی می شود و منتظر اعلام نتایج از دستگاه قضایی هستیم.  ان شاءالله پرونده ها با سرعت رسیدگی و نتایج اعلام خواهد شد.

امکان کاهش ۳۸ درصدی مصرف آب کشاورزی با هوشمند سازی

هچنین محمود حجتی در مراسم امضای تفاهم نامه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه محدودیت منابع آب گلوگاه توسعه کشاورزی است، اظهار کرد:  با استفاده از ابزار هوشمند میزان رطوبت خاک و نیاز آبی گیاه تعیین می شود و آبیاری براساس این اطلاعات انجام خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در روش هوشمندسازی شبکه های نوین آبیاری میزان مصرف آب تا 35 درصد کاهش می یابد.

حجتی همچنین از کاربرد فناوری فضایی در مدیریت تولید محصول خبرداد و گفت: در این تفاهم نامه قرار است نوع کشت و میزان تولید هر محصول با استفاده از اطلاعات فناوری فضایی تعیین شود با این روش بازار محصولاتی مانند سیب زمینی و پیاز مدیریت می شود و دیگر شاهد کاهش یا افزایش این گروه از محصولات و نوسانات قیمتی نخواهیم بود.

وی افزود: ساماندهی شبکه توزیع محصولات کشاورزی از مهمترین اولویت های وزارت جهادکشاورزی است و از جمله چالش های پیش روی کشاورزان و مصرف کنندگان است، استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ایجاد شبکه های مجازی توزیع کالا شاهد رونق فضای کسب و کار و کاهش فاصله تولید تا مصرف خواهیم بود.

وزیرجهادکشاورزی برندسازی را از دیگر محورهای این تفاهم نامه دانست و گفت: کشاورزان و تولیدکنندگان موادغذایی می توانند با استفاده از شبکه های فضای مجازی و بهره گیری از دانش دیجیتال محصولات خود را با برند مشخص به بازار به ویژه بازارهای صادراتی عرضه کنند.

حجتی همچنین در پایان مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه با خبرنگاران درباره کاربرد فناوری های نوین در اجرای الگوی کشت افزود: فناوری های دیجیتالی و فناوری های فضایی امکان انتخاب نوع محصول و نوع کشت را در مناطق مختلف کشور فراهم می کنند.

نظر شما