شناسهٔ خبر: 26836492 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

موج تازه تبعیض نژادی در اسرائیل زیر سایه قانون جدید

پارلمان رژیم صهیونیستی قانون تازه‌ای را به تصویب رساند که در آن اراضی اشغالی به‌عنوان خانه و سرزمین یهودیان تلقی می‌شود.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / سال‌جاری تا به اینجا برای فلسطینی‌ها سال مشقت‌باری بوده است، از شهادت و صدمه دیدن هزاران نفر گرفته تا پایمال شدن ابتدایی‌ترین حقوقی که پس از دهه‌ها رنج و مصیبت با تتمه قدرت و توان‌شان به چنگ گرفته بودند. آخرین ضربه و شاید زهرآگین‌ترین آن همین قانونی باشد که روز پنجشنبه در کنست، پارلمان این رژیم، به تصویب رسید. از همان زمان که تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای ارائه این لایحه به کنست به گوش رسانه‌ها رسید، مقام‌های سیاسی جهان و البته چهره‌هایی از داخل این رژیم در انتقاد و مخالفت با آن برخاستند اما دیوار دیکتاتوری او به اندازه‌ای ضخیم و بلند است که کمتر صدای مخالفی راه به آن سویش پیدا می‌کند. نمایندگان مخالف دولت نتانیاهو در کنست، بلافاصله پس از به تصویب رسیدن این لایحه لب به انتقاد گشودند که چنین قانونی باعث تشدید «آپارتاید و به حاشیه راندن اقلیت عرب اسرائیل» می‌شود. به گزارش «ایران» به نقل از ایندیپندنت، این لایحه مناقشه‌انگیز با 62 رأی موافق و 55 رأی مخالف، پس از جلسه‌ای 8 ساعته و مجادله‌ای پرتنش به تصویب رسید تا از «حقوق فلسطینی‌ها» تنها همین عبارت نخ‌نما و بدون هیچ هویت و پشتوانه‌ای باقی بماند.

یکپارچه مخالفت با قانون نتانیاهو
موج انتقادها از قانون «سرزمین یهود» از داخل پارلمان اسرائیل آغاز شد. نمایندگان اپوزیسیون و عرب کنست با به دست گرفتن پرچم‌هایی سیاه‌رنگ فریاد «آپارتاید، آپارتاید» سر دادند. تصویب این قانون به اندازه‌ای در کارنامه این رژیم سیاه و ننگین است که حتی بنی بگین پسر مناخم بگین نخست‌وزیر سابق اسرائیل و مؤسس حزب راست‌گرای لیکود به آن رأی ممتنع داد. بگین حتی به دادن رأی ممتنع هم اکتفا نکرد و صریحاً هشدار داد که حزب لیکود که اکنون تحت رهبری نتانیاهو قرار دارد، از حقوق بشر بشدت فاصله گرفته است. به موجب این قانون، زبان عربی به حاشیه رانده می‌شود و عبری زبان رسمی «سرزمین یهود» می‌شود.
بنیامین نتانیاهو سرمست از اقدام تازه‌اش در این باره گفت: «این لحظه‌ای سرنوشت‌ساز در تاریخ و دولت اسرائیل است. اسرائیل طی تاریخ خانه یهودیان بوده و آنها حق دارند قواعد خود را در این سرزمین حاکم کنند». اما با وجود خوشحالی نتانیاهو، انتقادهایی از داخل و خارج اراضی اشغالی به سمت او سرازیر می‌شود. عیمان اوده رئیس فهرست مشترک عرب در پارلمان اسرائیل در بیانیه خود اعلام کرد: «تصویب این قانون به معنای تقویت قدرت یهودیان است و به ما هشدار می‌دهد که فلسطینی‌ها، شهروند دوم محسوب می‌شوند.» احمد طیبی یکی دیگر از قانونگذاران می‌گوید: «در نهایت بهت و اندوه اعلام می‌کنم دموکراسی در حال احتضار است». به گزارش ایسنا، پس از آن، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن محکوم کردن این قانون اعلام کرد قدس پایتخت ابدی کشور فلسطین است و بدون قدس امنیت، ثبات و صلحی برای هیچ کس وجود نخواهد داشت و به هیچ کس این اجازه داده نخواهد شد که در حق قدس کوتاهی کند یا آن را زیر پا بگذارد. فوزی برهوم سخنگوی جنبش حماس هم تصویب این قانون را مشروعیت بخشیدن به سیاست‌های نژادپرستانه این رژیم قلمداد کرد و گفت به موجب این قانون، فلسطینی‌ها حقوق حداقلی خود را از دست می‌دهند و به طور علنی اراضی‌شان غصب می‌شود. از سوی دیگر، یوسف حساینه یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی هم در واکنش به این خبر گفت که قانون «سرزمین یهود» موجودیت فلسطینی‌ها را نشانه گرفته است و تصویب این قانون زمینه‌ساز افزایش مصادره زمین‌های فلسطینی‌ها در کرانه باختری و الحاق آنها به مجتمع‌های شهرک‌های یهود است. ابراهیم کالین سخنگوی وزارت خارجه ترکیه هم در این باره گفت هرگز نمی‌توان این اقدام تبعیض‌آمیز را که درصدد حذف مردم فلسطین از سرزمین مادری‌شان است، پذیرفت. ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن هم این قانون را محکوم کرد و گفت این اقدام مغرضانه اسرائیل تنها باعث تشدید درگیری‌ها می‌شود. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم با ابراز نگرانی از این قانون گفت که با مقام‌های اسرائیلی بر سر آن گفت‌و‌گو کرده است.
استفانی دکر گزارشگر الجزیره نیز در این باره گفت: «این لایحه باعث تقویت سیاست‌های اسرائیل می‌شود که از مدت‌ها پیش با اعمال تبعیض و منزوی کردن فلسطینی‌ها دنبال می‌شد.» او افزود: «شاید این اقدام نمادین باشد اما اکنون با ممارست به‌صورت قانون درآمده... این لایحه در قانون اساسی اسرائیل قدمی رو به جلو محسوب می‌شود و هیچ ارتباطی با دموکراسی و تکثرگرایی ندارد». به گزارش «ایران» خبرگزاری الجزیره هم در گزارش خود نوشته که این قانون تازه‌تصویب شده نه تنها هویت اراضی اشغالی را از بین می‌برد، بلکه باعث بی‌خانمانی میلیون‌ها فلسطینی می‌شود.
شهادت و زخمی شدن 4 نفر در نوار غزه
مقام‌های رژیم اشغالگر، همزمان با اینکه مقاصد خود را با تصویب لایحه و قانون دنبال می‌کند، در جبهه‌ای دیگر کمر به کشتار مردم فلسطین بسته‌اند. به گزارش «ایران» به نقل از خبرگزاری رویترز، روز پنجشنبه ارتش صهیونیستی به شرق رفح واقع در جنوب نوار غزه حمله کرد و به‌دنبال آن یک مبارز فلسطینی به شهادت رسید و سه نفر دیگر نیز زخمی شدند. این حمله که با پرتاب دو فروند موشک به‌سمت گروهی از شهروندان فلسطینی صورت گرفت، چهار نفر بشدت زخمی شدند که یکی از آنها که جوانی 38 ساله بود، پس از انتقال به بیمارستانی در غزه به شهادت رسید. نیروهای مقاومت فلسطین اما در این باره سکوت نکردند و در واکنش به این حمله، شهرک اشکول در اراضی اشغالی را هدف پرتاب خمپاره قرار دادند.
 
 
برش
موافقت حماس با طرح آشتی ملی مصر
 
اسماعیل هنیه رئیس دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که با طرح مصر برای برقراری آشتی ملی فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه موافقت کرده است. مصر این سند را در سفر اخیر هنیه به این کشور به او ارائه کرده بود و هنیه هم در تماس تلفنی با عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر موافقت خود را به او اطلاع داد تا به این ترتیب دولت مصر به‌عنوان ناظر توافق 4 مرحله‌ای آشتی ملی میان دو جنبش فتح و حماس قرار بگیرد. مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین گزارش داده که این طرح 4 مرحله‌ای 10 بند دارد که در ادامه به چکیده‌ای از آن اشاره می‌شود: در مرحله اول که به مدت یک هفته اجرا خواهد شد، مجازات‌های اعمال شده علیه غزه فوراً متوقف شده و حقوق کارمندان به‌صورت کامل پرداخت خواهد شد. در مرحله دوم با مدت زمان تعیین‌شده سه هفته، کمیته اداری ـ حقوقی نتایج ارزیابی‌های خود را به احزاب و گروه‌ها و دولت فلسطین ارائه خواهد کرد تا زمینه اجرایی کردن آنها فراهم شود. در مرحله سوم که از 3 هفته تا یک ماه اجرا خواهد شد، گروه‌های امنیتی در کرانه باختری و نوار غزه برای بررسی مسائل امنیتی و اتخاذ ساز و کارهای مناسب به منظور اجرای آنها با نظارت مصر جلسه‌هایی ترتیب می‌دهند. در مرحله چهارم، کمیته احیا و بازسازی سازمان آزادیبخش فلسطین در قاهره نشستی برگزار خواهد کرد که طی آن ساز و کار مناسب برای اجرای توافق‌های سال 2011 درباره شورای ملی، انتخابات، پارلمان و... ایجاد شود.
 
 
 
 

نظر شما