شناسهٔ خبر: 26601560 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با فارس:

بسته مقابله با نوسانات ارزی مجلس به دولت رفت/ ترازنامه نظام بانکی ساماندهی می‌شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گزارش راهکارها توسط مجلس به دولت ارائه شد و مسئولان دولتی نیز روی آن نظر دارند و رئوس آن در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی قوا نهایی می‌شود.

صاحب‌خبر -

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه کمیته ضد تحریم در دولت و مجلس تشکیل شده است، گفت: اگر دولت در اقتصاد پای کار بیاید، همه ظرفیت‌ها در کنار آنها خواهد بود به شرط آنکه اراده خود را در مأموریت‌ها نشان دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص مدیریت نقدینگی که آسیب به بازارهای طلا و سکه و ارز زده است، بیان داشت:‌  اصلی‌ترین بحث به ساماندهی تراز‌نامه نظام بانکی بر می‌گردد و پس از آن روش‌های جذب نقدینگی است که باید بتوانیم آن را به سمت اقتصاد مولد، تولید و اشتغال هدایت کنیم. اینکه مجموعه‌ای از اقدامات در نظام بانکی و اجرایی صورت می‌گیرد و پیامد آن، اتفاقات را هدایت کند. گزارش راهکارها توسط مجلس به دولت ارائه شد و مسئولان دولتی نیز روی آن نظر دارند و رئوس آن در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی قوا نهایی می‌شود.

این نماینده مجلس در پاسخ به سؤالی که یکی از گزینه‌های احتمالی برای مدیریت مصرف انرژی اجرای فاز جدیدی از هدفمندی یارانه‌‌ها است. آیا این بخش نیاز به قانون‌گذاری دارد یا دولت می‌تواند آن را اجرا کند، عنوان کرد: منظور از انرژی اگر انواع سوخت‌های مصرفی است، قانون در اختیار دولت وجود دارد و چیز خاص جدیدی نباید ایجاد شود. دولت می‌تواند از ظرفیت قانون فعلی برای ساماندهی مصرف انرژی استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: در بحث سوخت اشراف کامل و جدی روی مدیریت مصرف نداشتیم و در طول این سال‌ها به شدت مصرف افزایش یافت. از مصرف 70 میلیون لیتر بنزین در روز، در ایام سفرها به بیش از 90 میلیون لیتر می‌رسد. نگرانی از واردات بنزین نداریم چون پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس میزان نیاز تا 97 میلیون لیتر مصرف را برطرف می‌کند اما نباید باعث اعمال مدیریت مصرف و حتی قاچاق سوخت شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه قبل از شوک ارزی قیمت سوخت مزیت بیشتری برای قاچاق پیدا می‌کند، اظهارداشت:  به طور متوسط اگر قیمت یک لیتر سوخت را یک دلار بگیریم که در منطقه بیشتر از آن است اکنون معادل یک ششم ارزش دلار بوده و به شدت قاچاق را بالا می‌برد و روش آن اجرای کارت سوخت است که در اختیار مردم بود اما بدون دلیل کارت‌ها حذف شد و مسئولان نظام مدیریتی را کنار گذاشتند و اکنون در هر جایی می‌توان قاچاق سوخت کرد. اقداماتی است که می‌توان صرفه‌جویی کرد و هزینه آن را برای مردم صرف کرد. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در نوسانات کنونی فرصت استثنایی ایجاد شده تا راجع به کارهایی که فقط حرف زدیم و اجرایی نکردیم عملیاتی کنیم، یادآور شد: جراحی اقتصادی مربوط به  اقداماتی است که مدت‌ها بود به تعویق افتاد. مبارزه با قاچاق کالا برای حمایت از تولید و ایجاد زیرساخت‌های تولید بسیار مهم از آن دسته اقدامات تلقی می‌شود. شاید موضوع تحریم‌ها و شوک ارزی برای اقتصاد ایران شرایطی را فراهم کند که همزمان با کارهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت، کارهای پایه‌ای و اساسی انجام دهیم.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، شوک ارزی در اقتصاد ایران فرصتی استثنایی برای رونق تولید کشور است به شرطی که مسئولان پای کار باشند. اکنون چینی‌ها اقدام به کاهش ارزش پول  ملی خود مقابل دلار کردند تا صادرات افزایش و واردات کاهش یابد.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که چرا اشراف اطلاعاتی به حساب‌های بانکی وجود ندارد که شاهد خرید 2 تن سکه از یک نفر در بازار هستیم، بیان داشت: در بخش ارز هم که چندین میلیارد دلار وارد بازار شد شبیه به خبر خرید سکه اتفاق افتاده است به دلیل اینکه آمار و اطلاعات دقیق نداریم در این بازار هم وضعیت همین است. باید مجموعه از اطلاعات و ضوابط وضع می‌شد که نشان از ضعف در بانک مرکزی است. عرضه ارز و سکه بدون ضابطه همین می‌شود که منابع از دست می‌رود و مقابله هم نمی‌توان کرد.

انتهای پیام/