به گزارش ایسنا، جلسه بررسی وضعیت برج میلاد و طرح های پیرامونی آن روز گذشته با حضور اعضای کمیسیون حمل ونقل و کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با حضور سه تن از معاونین شهردار تهران و شهردار منطقه دو در محل برج میلاد برگزار شد.
لزوم تعیین تکلیف نگهداشت پروژه های شهرداری
در ابتدای این جلسه نماینده شرکت یادمان سازه، گزارشی از وضعیت نگهداشت برج میلاد ارائه کرد و محمد علیخانی - رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران – با بیان اینکه برای برج میلاد به مانند پروژههای تمام شده همانند پل، تونل و ... باید در بحث نگهداشت و پایش مداوم و مستمر آن همت مضاعفی داشته باشیم، گفت: تقریبا متولی امر نگهداشت در شهرداری تهران مشخص نیست و بسیاری از پروژهها رها شده است و این در حالی است که میتوانند مشکلزا باشند و برهمین اساس لازم است هرچه سریعتر سازمانی به عنوان متولی نگهداشت پروژههای بزرگ در سطح شهر تهران مشخص شود تا از انجام اقدامات جزیرهای و بخشی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در نگهداشت پل، تونل و ... با مشکلات زیادی مواجه هستیم، اما اگر به صورت متمرکز و برنامهریزی مشخص، متولی مشخصی انتخاب شود میتوان نگهداری بهتری از این سرمایههای شهر داشت، اظهار کرد: برهمین اساس میبایست شهرداری تهران برای نگهداشت پروژههای عمرانی تمام شده فکری کنند و همچنین در مورد برج میلاد مشکلات خاصی وجود دارد که باید هرچه سریعتر مرتفع شود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه در کمیسیون عمران جلسهای با معاون جدید فنی و عمرانی داشتیم و در آنجا عنوان شد که براساس مصوبهای معاونت فنی برج را در اختیار معاونت فرهنگی قرار داده است، ادامه داد: بعد از آن بررسی کردیم و دیدیم مصوبهای نیست، بلکه در جلسه معاونین، قائم مقام شهردار وقت، شفافی دستور میدهد که برج میلاد در اختیار معاونت فرهنگی قرار گیرد.
علیخانی با بیان اینکه باید هرچه سریعتر برای وضعیت برج میلاد چارهاندیشی کنیم، گفت: هنگامی که پلاسکو فرو ریخت قصوراتی نیز متوجه شورای شهر و شهرداری شد و دقت داشته باشید اگر اتفاقی در برج رخ دهد به مراتب فاجعه بزرگتر خواهد بود. خوشبختانه شهردار تهران نیز به این موضوع توجه داشته و درخواست گزارشی در مورد وضعیت برج داشتند که این جلسه را برگزار کردیم تا به جمعبندی رسیده و گزارشی را در اختیار شهردار تهران قرار دهیم.
مسئولیت نگهداری برج با کجا است؟
افشین حبیبزاده – معاون نظارت شورای شهر تهران – نیز در این جلسه گفت: شرکتی در حوزه پایش برج پیش از این فعال بوده که از آنجایی که قراردادشان مشخص نیست، همکاریشان با برج در مقطعی رها شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین موضوع این است که مسئولیت نگهداری برج با کجا است؟ اظهار کرد: با توجه به ساختار شهرداری به نظر میرسد شرکت یادمان سازه میتواند به عنوان شرکتی در شهرداری تهران پایش پل و ... را برعهده بگیرد و به همین دلیل پیشنهاد میشود مسئولیت نگهداشت برج میلاد را نیز به شرکت یادمان سازه بدهیم تا بدانیم که باید از چه کسی پاسخ بگیریم.
محمد سالاری – رییس کمیسیون معماری و شهرسازی - نیز با بیان اینکه این موضوع در شورای شهر چهارم نیز مطرح بود اما میبایست همین حالا با حضور معاونین مربوطه مساله برج تعیین تکلیف شود، گفت: ما در حوزه ساخت خوب هستیم، اما در حوزه نگهداری گزارشی نداریم و این در حالی است که در برخی پروژهها متخصصان میتوانند به ما کمکهای زیادی کنند.
در ادامه پیروز حناچی – معاون شهرسازی شهرداری تهران – با بیان اینکه در شهر تهران تاسیسات عظیمی ایجاد شده اما فکری به حال نگهداری آن نمیشود، گفت: در شهرداری تهران این معضل جدیتر است و سازمانی برای نگهداشت پروژهها نداریم و این در حالی است که حجم تاسیسات و سرمایهگذاریها در شهر تهران بسیار زیاد است و جای تعجب است که چرا متولی نداریم.
وی گفت: زمانی که در معاونت فنی و عمرانی بودم لایحهای را به معاونت برنامهریزی دادم که براساس آن وظیفه نگهداشت این پروژهها مشخص شده است و عنوان این لایحه بازبینی در حوزه معاونت فنی با هدف نگهداری از تاسیسات قدیمی است.
معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه تنها سرمایه شهر برج میلاد نیست، بلکه شهر آفتاب نیز تاسیسات خاصی دارد که باید مانیتورینگ سازه آن با دقت انجام شود، افزود: مثلا آسانسورهای برج میلاد در ایران تک است و نگهداری از آن از عهده هر شرکتی بر نمیآید و این در حالی است که تاکنون در شهرداری تهران تشکیلاتی نداشتیم که بتواند به راحتی نگهداری و مانیتورینگ مگاپروژهها را انجام دهد.
ایرج معزی – معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران – نیز با بیان اینکه موضوع نگهداری و بهرهبرداری از سازههای خاص دو مقوله مهم و جداگانه است، اظهار کرد: تهران از پل، تونل و ... بسیاری برخوردار است که باید از آن نگهداری شود و هزینههای زیادی برای آن میشود اما به چشم نمیآید.
وی با بیان اینکه مثلا پل کریمخان مجددا ترمیم شد، ادامه داد: یک راه این بود که این پل را ببریم و در انبارهای شهرداری بگذاریم، اما حالا علم پیشرفت کرده و میتوان با مرمت نسبت به نگهداشت پروژه اقدام کرد و این آمادگی در سطح معاونت فنی و عمرانی وجود دارد که نسبت به نگهداشت اقدام کنند.
همچنین درویش – مدیرعامل برج میلاد – نیز با بیان اینکه خوشحالم که اعضای شورای شهر با حساسیت و دلسوزی به مسائل برج میلاد که امروز به نبض تپنده شهر تبدیل شده دقت نظر دارند، گفت: سنسورها و شتابسنجها در بدنه برج از مدار خارج شده بود، اما در این دوره شرکت تخصصی انتخاب کردیم که مجددا شتابسنجها را احیاء کرده است و مرتبا پایش میشوند.
وی با بیان اینکه برج میلاد همواره از ظرفیتهای سازمانهای مشابه استفاده میکند، تصریح کرد: نباید هر موضوعی برعهده یک سازمان قرار داده شود و مدیریت واحد باید ایجاد شود. مثلا پروژه مشارکتی تحت عنوان پارکینگ در برج میلاد فعال است و ما نقشی در آن نداریم، اما هر وقت مسئولان مرا میبینند در مورد سرانجام این پارکینگ سوال میپرسند در حالی که نقشی در ساخت آن نداریم.
به گزارش ایسنا، در پایان بررسی این مساله مقرر شد که هرچه سریعتر معاونت فنی و عمرانی پیگیر لایحه ارسالی خود در مورد نگهداشت پروژههای عمرانی باشد و آن را به کمیسیونهای تخصصی ارائه کند.
در ادامه محمد سالاری با اشاره به اینکه یکیدیگر از مشکلات برج میلاد نداشتن طرح جامع است، گفت: نداشتن طرح جامع سبب شده که شاهد تخلفات ساختمانی در دانشگاه علوم پزشکی ایران باشیم و در کنار برج میلاد یک گود وجود داشته باشد که روز به روز وضعیت آن خطرناکتر میشود که باید برای آن چارهاندیشی کرد.
پیروز حناچی – معاون شهرسازی – نیز با بیان اینکه قضیه گود برج میلاد از آنجا شروع شد که مسابقهای برای فاز دوم برج میلاد برگزار شد و در آن طرح "زها حدید" انتخاب شد، گفت: مساله این است که باید برای مجموعه برج میلاد یک طرح جامع مشخص در نظر گرفته شود و براساس آن ساختوسازها انجام گیرد، چرا که در حال حاضر شاهدیم یکی از پایههای پارکینگ بیمارستان میلاد در حریم رودخانه است و اگر خدایی ناکرده فردا روزی سیلی بیاید، چه اتفاقی رخ میدهد.
وی با بیان اینکه ما با گود خطرناکی روبهرو هستیم که با سلیقه ایجاد شده و با هیچ طرح مصوبه قبلی همخوانی ندارد، اظهار کرد: حالا عمر نیلینگ تمام شده و گود برج میلاد جزو گودهای خیلی خطرناک است، اما اگر آن را تثبیت کنیم دیگر نمیتوان چیزی در آن ساخت و شنیدهام که معاون سابق شهرسازی با ارائه پیشنهاداتی به کمیسیون ماده پنج، در مورد گود نظراتی داشته اما نمیدانم که آیا به راهحل روشنی رسیدهاند یا نه؟
معاون شهرسازی با بیان اینکه ما با گود بسیار خطرناکی مواجه هستیم که باید تثبیت شود؛ اما دعوا با سرمایهگذار این پروژه ادامه دارد و سرمایهگذار هم هزینهای نمیکند، تصریح کرد: اگر خدایی ناکرده اتفاقی بیفتد هیچکس مسئولیت آن را قبول نمیکند و این در حالی است که حتی اگر گود را لایهلایه پر کنیم تثبیت به معنای اینکه به مانند گذشته شود، نمیشود اما وضعیت هم به گونهای است که باید کاری کنیم و لازم است هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود.
گود خطرناک در کنار مدرسهای در مرزداران
افشین حبیبزاده - معاون نظارت شورای عالی شهر تهران – با بیان اینکه اساسا در مورد وضعیت گودهای رها شده مشکلات زیادی داریم، گفت: این گودها متعلق به بخش دولتی، خصوصی و ... هستند و در همین منطقه ۲ میبینیم که گودهای خطرناکی وجود دارد که یک نمونه آن گود مسجدی در ابتدای مرزداران است که این گود دقیقا در کنار یک مدرسه است که صدها دانشآموز در آن تحصیل میکنند و دقیقا از بغل فندانسیون ساختمان این مجتمع، گود را برداشتهاند و سازه نگهبان هم ندارد و بعد اگر اتفاقی بیفتد چه کسی پاسخگوست؟
باید در مورد گودها تصمیم بگیریم
وی با بیان اینکه باید در مورد گودها تصمیم بگیریم، اظهار کرد: اگر اتفاقی رخ دهد هیچ کداممان نمیتوانیم جواب قانعکنندهای بدهیم و به همین دلیل باید تصمیم قاطعی بگیریم و اجرا کنیم.
معاون نظارت شورای عالی شهر تهران با بیان اینکه در پارکینگ منفی چهار برج ترکهایی مشاهده شده که ناشی از گود خطرناک جنب برج است، ادامه داد: میتوانیم نسبت به پایدارسازی گود اقدام کرده و برای صاحب آن فاکتور بفرستیم، اما بهتر است این گودها را سطحبندی کرده و رفتارهای متفاوتی با آنها داشته باشیم.
حبیبزاده پیشنهاد داد: بهتر است شورای شهر متولی شود و از شهردار تهران و سردار اشتری بخواهند تا در جلسهای نسبت به تعیین تکلیف این برج ضمن بررسی همه ابعاد، اقدام شود.
در ادامه کشتپور – شهردار منطقه ۲ – با بیان اینکه به پتانسیل مناطق اعتماد کنیم، گفت: ستاد مرکز شهرداری شتابدهنده است و این در حالی است که اجرا در سطح مناطق است و بهتر است با دادن اختیارات به مناطق از آنها کار بخواهیم.
وی با بیان اینکه دستور صدور پروانه برای این گود، دستوری بوده است، اظهار کرد: برخی میگویند گودها را پر کنید اما استنادشان به یک بند برای سالهای قبل است، اما با کدام اعتبار و منطق فنی میتوان گود را پر کرد.
اخطاریه دادستان به مالکان گودهای رها شده منطقه۲
شهردار منطقه ۲ با بیان اینکه منطقه ۲ گودهای رهاشده زیادی دارد، ادامه داد: خوشبختانه با کمک دادستان برای همه مالکان گودها اخطاریه صادر شده است اما این مساله کفایت نمیکند.
محمد سالاری نیز با بیان اینکه طرح جامع برج باید هرچه سریعتر مشخص شود، گفت: از معاونت شهرسازی درخواست میشود که ظرف مدت سه ماه نسبت به مطالعه و تعیین تکلیف طرح جامع برج میلاد اقدام کند، همچنین از شهردار تهران درخواست میشود که با محوریت معاونت مالی با بنیاد تعاون ناجا که طرف قرارداد سازمان سرمایهگذاری شهرداری است وارد مذاکره شوند و نسبت به تعیین تکلیف گود کنار برج اقدام کنند.
انتهای پیام
نظر شما