فرمانده نیروی انتظامی بر برخورد قاطع پلیس با دستاندازان به بیتالمال و جرایم اقتصادی تاکید کرد و گفت: در برخورد با جرایم اعم از اقتصادی، جنایی و ... گروهها و جناح بندیهای سیاسی اهمیت نداشته و ملاک عمل پلیس قانون است.
به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری در همایش سراسری روسا و فرماندهان پلیس آگاهی که صبح روز گذشته در مقر مرکزی ناجا برگزار شد، گفت: باید استفاده از بانکهای اطلاعاتی در نیروی انتظامی را متمرکز کنیم و این اطلاعات در اختیار ماموران و کارآگاه هان ما قرار گیرد تا قدرت پلیس ارتقاء یابد.
وی با بیان این که باید این اطلاعات با یک طبقه بندی خاص در اختیار قرار بگیرد، گفت: دیگر روشهای سنتی در این مقطع نمیتواند نیازهای ما را رفع کند و باید از روش های جدید و تکنولوژیهای نوین استفاده کنیم.
اشتری با اشاره به ضرورت استفاده از بانک های اطلاعاتی دیگر وزارتخانه ها و سازمانها ، خاطر نشان کرد: باید همه وزارتخانهها و سازمانها بانکهای اطلاعاتی خود را با پلیس به اشتراک بگذارند، چرا که این امر سبب ارتقای قدرت پیشبینی و پیشگیری پلیس میشود.
وی در ادامه به جرایم خشن و مسلحانه اشاره کرد و یادآور شد: تعداد جرایم خشن و مسلحانه در کشورمان کم است، اما همین تعداد اندک نیز مردم ما را نگران میکند و چنین آماری در شان کشور و مردم ما نیست؛ در این راستا پلیس خود را موظف میداند با اقتدار و قاطعیت با جرایم مسلحانه برخورد کند.
فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر ضرورت حضور به موقع ماموران در صحنه، اظهار کرد: ماموران ما باید با آموزشهایی که فرا گرفتهاند، در کوتاهترین زمان ممکن در صحنه حاضر شده و با جرایم برخورد کنند.
فرمانده ناجا با تاکید بر این که اصلا قابل قبول نیست که فردی با در دست گرفتن سلاح به مردم حمله کرده و مرتکب سرقت به عنف شود، خاطر نشان کرد: چنین افرادی باید به دست قانون افتاده و با جرمشان برخورد شود.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به جرایم اقتصادی نیز بیان کرد: ما نمیتوانیم از تخلفات اندک افرادی که دستشان به جایی رسیده است و از اختیارات خود سوء استفاده کردهاند عبور کنیم. بر اساس قانون ما این افراد را شناسایی کرده و با آنها برخورد میکنیم . افرادی که به بیت المال دسترسی دارند و از این اختیارات خود سوء استفاده کرده و به بیت المال دست اندازی میکنند، مطمئن باشند که پلیس همچون دیگر مخلان نظم با این افراد برخورد خواهد کرد.
اشتری اظهار کرد: در برخورد با جرایم اعم از جرایم اقتصادی، جنایی و ... گروهها و جناح بندیهای سیاسی اهمیت نداشته و ملاک عمل پلیس قانون است.
اشتری با تاکید بر اینکه مبارزه با سرقت باید جزء اولویتهای پلیس آگاهی باشد، گفت: در سال گذشته شاهد افزایش نسبت کشف به وقوع سرقت در کشور بودیم اما علی رغم این موفقیت باید بپذیریم که همچنان در میانه راه هستیم و با نقطه مطلوب فاصله زیاد است. چرا که انتظارات مردم در این زمینه بالا بوده و ما به عنوان پلیس باید در راستای احقاق حقوق و منافع آنان گام برداریم.
فرمانده ناجا بر ضرورت حفظ حرمت و حقوق متهمان نیز تاکید کرد و افزود: مأموران پلیس باید توجه داشته باشند که ملاک پلیس افراد و جناحها نیستند. بنابراین حتی اگر سازمانی که از نظر ما سازمان محترمی هم هست تخلفی کند پلیس به عنوان ضابط قضایی ملزم به برخورد با آن است. همچنین رییس پلیس آگاهی ناجا در این همایش از دستگیری 1400 متجاوز در سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار محمدرضا مقیمی با اشاره به دستاوردهای پلیس آگاهی در بخش مبارزه با جرائم جنایی، گفت: در سال گذشته چندین پرونده قتل زنجیرهای، سرقت مسلحانه از بانکها و تجاوزهای سریالی و زنجیرهای کشف شد و همکاران ما در یکی دو استان و چند شهر بزرگی که چنین جرائمی رخ داده بود موفق به دستگیری مجرمان شدند.
وی اضافه کرد: همچنین به دنبال تلاش همکاران ما در معاونت مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی 2500 نفر در پروندههای مرتبط با قتل، 1400 متجاوز و 700 نفر سارق مسلح دستگیر شدند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا در بخش دیگری از سخنانش از افزایش 48 درصدی ارزش ریالی کشفیات کالای قاچاق در سال گذشته خبر داد و گفت: پلیس آگاهی پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره معدوم کردن کالای قاچاق مکاتباتی با دستگاههای کشور انجام داد اما متاسفانه توفیقات چشمگیری در این بخش نداشتیم و تنها یکی و دو بار نسبت به معدوم سازی کالاها اقدام شد.
وی از برخورد با جرائم اقتصادی نیز خبر داد و گفت: کشف پرونده های ویژه اقتصادی در سال گذشته افزایش یافته به طوری که تنها در پرونده زمین خواری افزایش 20 درصدی داشتیم.
رییس پلیس آگاهی ناجا به پروندههای فرار مالیاتی نیز اشاره کرد و گفت: کشفیات در حوزه پرداخت تسهیلات غیر مجاز 59 درصد افزایش داشت و علاوه بر آن در پرونده های ویژه نیز اقدامات پلیس بسیار مورد توجه است به طوری که ارزش ریالی پروندههای مکشوفه 53 میلیارد ریال است و در سال گذشته نیز 56 هزار پرونده جعل کشف شد.
مقیمی اضافه کرد: برخورد با کالای قاچاق، مبارزه با جرائم خشن، مبارزه با جرائم اقتصادی را جز اولویتهای پلیس در سال 97 است.
وی از هدفگذاری برای افزایش 70 درصدی خدمات انتظامی در پلیس آگاهی خبر داد و گفت: در سال جاری هدفگذاری شده که زمان رسیدگی 50 درصد کاهش یابد و امیدواریم با استفاده از ظرفیت پیشگیری، جرائم مرتبط به آگاهی را 10 درصد کاهش دهیم.
وی در ادامه سخنان خود به فعالیت تیمهای تشخیص هویت پلیس آگاهی اشاره کرد و گفت: خوشبتخانه با اقدامات انجام شده 37 میلیون چهره در بانک اطلاعاتی پلیس آگاهی ثبت شده و ما امروز توانستهایم از اثر انگشت باقیمانده در صحنه جرم ، پروفایل ژنتیکی استخراج کنیم که این امر در دنیا بیبدیل است.
به گفته رییس پلیس آگاهی ناجا، تیمهای تشخیص هویت آگاهی ناجا علاوه بر اقداماتی که انجام داده است در حوادثی همچون سقوط هواپیما، زمینلرزه کرمانشاه، عملیات ترورستی و ... حضور فعالی داشته اند.
همچنین رئیس پلیس آگاهی ناجا جزئیات بیشتر از پرونده تجاوز در ایرانشهر را تشریح و اعلام کرد که ماجرا آن طوری که در برخی از رسانهها و فضای مجازی مطرح شده بود نیست.
به گزارش ایسنا، سردار محمدرضا مقیمی در حاشیه همایش در پاسخ به سوالی درباره سرانجام پرونده تجاوز در ایرانشهر اظهار کرد: این پرونده از سوی ماموران پلیس آگاهی در دست اقدام است اما ماجرا آنطور که در فضای مجازی و برخی از رسانهها مطرح شده نیست و ما این مطالب را تایید نمیکنیم.
مقیمی با بیان اینکه پرونده تحت رسیدگی قرار دارد گفت: اما با توجه به اینکه در مراحل تحقیق قرار دارد بدون اجازه و دستور قضایی نمیتوان جزئیات بیشتری از این پرونده را تشریح کرد چرا که ما باید برای بیان جزئیات، مستندات قانونی و استدلالهای قوی داشته باشیم و قاعدتا تا آن زمان نمیتوان چیزی را به شکل قطعی اعلام کرد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه پلیس آگاهی چه زمانی به این پرونده ورود کرد، گفت: طبیعتا پلیس آگاهی بعد از شکایت به این موضوع ورود میکند اما در برخی از موارد، تجاوز در معنایی که وجود دارد مطرح نبوده است.
مقیمی اضافه کرد: شروع پرونده با یک آدم ربایی بوده و خوشبختانه با توجه به اینکه پلیس آگاهی در استان سیستان و بلوچستان از زبدهترین و قویترین نیروهای ماست این موضوع در حال رسیدگی است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا همچنین از افزایش سرقت از منازل صریحاهشدار داد و گفت:متاسفانه شاهد افزایش ده درصدی وقوع سرقت از منازل هستیم اگر چه کشفیات در این حوزه افزایش ۱۱ درصدی داشته اما باید نسبت به وقوع سرقت از منازل هشدار داد چرا که سرقت از منازل با مبالغ کم نیست.
مقیمی اضافه کرد: دربسیاری از پروندهها شاهد هستیم فردی که ماهانه درآمدی کمتر از ۲ میلیون دارد و ۲۰۰ میلیون تومان از منزلش سرقت رفته، قطعا جبران آنچه که به سرقت رفته سنگین است و دلیل آن این است که افراد سرمایه خود را به طلا و دلار و یورو تبدیل کرده و در منزل نگهداری میکنند و محل نگهداری در کشوی میزتوالت و یا در محل هایی است که برای سارقان دسترسی آسانی دارد.
مقیمی از کشف ۱۲ درصدی کل سرقتها در سال گذشته خبر داد و گفت: در سرقتهایی همچون سرقت داخل اتومبیل ، سرقتها از بانک و... شاهد کاهش وقوع بودهایم اما در برخی پارامترها افزایش داشتهایم.
وی با اشاره به آنالیز انجام شده از سرقتهای انجام شده در کشور تصریح کرد: در بسیاری از پروندههای سرقت از منازل مالباختگان به همسایهها شک می کنند، در حالی که طبق بررسی های ما سارقان اکثرا محلی نبودهاند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا افزود: ساعات پیک سرقت از منزل نیز عمدتا ساعات نزدیک به غروب است . آمارهای ما نشان می دهد که بیشترین سرقتها حوالی نیم ساعت قبل از غروب آفتاب تا دو ساعت بعد از غروب آفتاب است و پس از آن نیز سرقتهای نزدیک طلوع آفتاب یعنی نزدیک سه تا چهار صبح است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد زمان وقوع تا کشف سرقت گفت: در این زمینه با توجه به نوع وقوع جرم متفاوت است اما در مورد خودروها 30 تا 35 درصد خودروهای مسروقه تا ۲۴ ساعت پس از سرقت کشف میشود و بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد تا ۷۲ ساعت پس از سرقت کشف میشوند.
مقیمی درباره جرائم جعل و کلاهبرداری هشدار داد و گفت: متاسفانه علی رغم اینکه ما بارها درباره کلاهبرداریهای تلفنی به شیوههای مختلف از جمله برنده شدن در مسابقه تلفنی و .... هشدار دادهایم؛ اما باز هم شهروندانی هستند که فریب این افراد را میخورند. به طوری که چندی پیش فرد باهوش و موجهی که معروف هم هست به پلیس آگاهی آمده و از سوی همین کلاهبرداران مورد فریب قرار گرفته است.وی افزود: همچنین هشدار دیگر ما رعایت موارد پیشگیرانه در معاملات و قراردادها است که در این زمینه شهروندان باید توجه کافی را در این زمینه داشته باشند.