سرویس خارجی: قایق های جنگی ارتش رژیم صهیونیستی، یک کشتی فلسطینی را که با هدف شکستن محاصره غزه به سمت سواحل قبرس به حرکت درآمده بود، محاصره کردند و سرنشینان آن را به گروگان گرفتند.
سخنگوی مطبوعاتی “هیأت مردمی فلسطین برای شکستن محاصره غزه و بازسازی آن” اعلام کرد: چهار قایق جنگی اسرائیل، کشتی موسوم به «آزادی» را که با هدف شکستن محاصره غزه از بندر غزه راهی قبرس شده بود، محاصره و توقیف کردند.«ادهم ابوسلیمه» با بیان اینکه اسرائیل مسئول حفظ جان افراد داخل این کشتی است، گفت: این کشتی حامل ۲۰ تن از بیماران، دانشجویان و فارغ التحصیلان فلسطینی بود که برای تکمیل درمان و تحصیل، عازم قبرس شده بودند.وی افزود: نیروی دریایی رژیم صهیونیستی این کشتی را به همراه سرنشینانش به «بندر اشدود» منتقل کرد.ابوسلیمه ادامه داد: نیروی دریایی رژیم صهیونیستی مستقیما به سمت کشتی آزادی، تیراندازی کرد و سرنشینان آن را به گروگان گرفت.
از سویی برخی خبرها حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی شماری از سرنشینان حاضر در کشتی آزادی را آزاد کرده اما سه تن را همچنان در بازداشت نگه داشته است. گفته می شود اسرائیل سرنشینان کشتی آزادی را به جز ناخدا، نماینده او و یکی از زخمیها آزاد کرد.شایان ذکر است که غزه ۱۲ سال است تحت شدیدترین محاصره رژیم صهیونیستی قرار دارد و مردم این منطقه به نوعی در بزرگترین زندان روباز جهان به سر می برند.رژیم صهیونیستی به قایقهای فلسطینی اجازه نمیدهد بیش از ۶ مایل از سواحل فاصله بگیرند و قایقرانی و صید را فقط در این محدوده مجاز میدانند.هیأت شکستن محاصره نوار غزه پیش تر اعلام کرده بود که هدف از این سفر دریایی، توقف محاصره ظالمانه غزه و پایان دادن به درد و رنج تحمیلی رژیم صهیونیستی بر دو میلیون انسان در این منطقه است.راهی شدن کشتی آزادی از غزه که در نوع خود اولین به شمار میرفت، در آستانه هشتمین سالروز حمله رژیم صهیونیستی به کشتی ترکیه صورت گرفت. سال ۲۰۱۰ بود که ارتش رژیم صهیونیستی به کشتی «ماوی مرمره» که برای شکستن محاصره غزه راهی آبهای این منطقه شده بود، حمله کرد. در جریان آن حمله که در آبهای بینالمللی و به صورت غیرقانونی صورت گرفت، ۹ نفر از مسافران کشتی جان خود را از دست دادند و یک نفر از مجروحان حادثه نیز در سال ۲۰۱۴ پس از چند سال کما، درگذشت.
آرامش شکننده در غزه
آرامش شکننده سراسر غزه را بعد از شب طولانی تبادل آتش میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین فرا گرفته است. رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند، توافق آتشبس اجرایی شده و این در حالی است که اجرای این آتشبس تحت نظارت مصر دو بار به تاخیر افتاد. گفتنی است جنگندههای رژیم صهیونیستی سلسله حملاتی را به مواضع مقاومت در سراسر غزه انجام دادند. سلسله حملات رژیم صهیونیستی به غزه تلفات نداشت اما باعث شد مقاومت فلسطین نیز با موشک و خمپاره پاسخ این حملات را بدهد و شهرکهای همجوار غزه را هدف بگیرد. در جریان این حملات متقابل، صدای آژیرهای خطر در سراسر شهرکهای صهیونیست نشین همجوار غزه دهها بار به صدا درآمد. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، جنگندههایش ۲۵مقر نظامی مقاومت را در غزه با بیش از ۶۰موشک هدف قرار دادند. در عین حال پهپادهای جاسوسی رژیم صهیونیستی به طور گسترده در حریم هوایی غزه به پرواز درآمدند. رسانهها اعلام کردند، با توقف حملات رژیم صهیونیستی و توقف شلیک موشک های مقاومت، اکنون تنها پهپادهای رژیم صهیونیستی به گشت زنی در حریم هوایی غزه ادامه میدهند.خلیل الحیه، عضو دفتر سیاسی حماس در این باره اظهار داشت، حماس به توافق برای بازگشت به تفاهمات آتشبس در غزه دست یافته است و این در پی میانجیگریها در ساعات گذشته بوده است. وی تصریح کرد، گروههای مقاومت تا زمانی که اسرائیل به آتشبس پایبند باشد به این توافق پایبند میمانند. الحیه تاکید کرد: مقاومت فلسطین در سد حملات دشمن و تغییر قواعد درگیری موفق عمل کرد. سخنگوی جهاد اسلامی نیز اعلام کرد، گروههای فلسطینی در نوار غزه تحت نظارت مصر به توافق آتشبس با رژیم صهیونیستی در پایان یک روز تنش نظامی بیسابقه از سال ۲۰۱۴،رسیدند.
داوود شهاب در بیانیهای اعلام کرد، در سایه تماسهای مصر با دو جنبش جهاد اسلامی و حماس، بر تثبیت توافقات آتشبس سال ۲۰۱۴توافق شد و گروههای فلسطینی به توافق آتشبس تا زمانی که اشغالگران اسرائیلی پایبند باشند، متعهد خواهند بود. این در حالی است که رویترز به نقل از یک منبع اسرائیلی گزارش داد، اخبار دستیابی به توافق آتشبس صحت ندارد. از سویی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با نادیده گرفتن حملات جنگنده های رژیم صهیونیستی به نوار غزه خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات موشکی از نوار غزه شد. در این حال وزیر دادگستری اسرائیل اعلام کرد که این رژیم باید در چارچوب تلاشهایش برای نابود کردن جنبش مقاومت حماس، برای اشغال مجدد نوار غزه آماده شود.در چنین شرایطی کویت پیشنویس تغییر یافته قطعنامه حمایت از فلسطینیان را تقدیم اعضای شورای امنیت کرد و خواستار حمایت اروپا از این قطعنامه شد. انتظار میرود آمریکا آن را وتو کند.