شناسهٔ خبر: 25567963 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اسپانیا استفاده از زور در غزه را محکوم کرد

مادرید- ایرنا- «آلفونسو داستیس» وزیر خارجه اسپانیا روز سه شنبه با انتقاد از انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، استفاده از زور از سوی صهیونیست ها علیه فلسطینیان را محکوم کرد .

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه ، داستیس انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را 'غیر قابل توصیه' و 'نادرست' عنوان کرد .
وزیر خارجه اسپانیا همچنین تظاهرات فلسطینیان را مشروع دانست و واکنش نظامیان صهیونیست را نامتناسب توصیف کرد.
داستیس گفت :راه حل این مناقشه تاسف بار که سال های بسیاری طول کشیده است، باید یک راهکار توافق شده باشد که پایان آن ، یک کشور اسرائیل در کنار کشور فلسطینی که پایدار باشد ، احساس امنیت بکند و بیت المقدس را به عنوان پایتخت مشترک داشته باشند .
به عقیده وزیر خارجه اسپانیا، وضعیت نهایی بیت المقدس باید نتیجه این مذاکره باشد و هر تصمیمی که این وضعیت را پیش تعیین یا مشروط کند ، غیر قابل توصیه و نادرست است .
داستیس ادامه داد:به همین دلیل ما از تصمیم آمریکا در انتقال سفارتش به قدس استقبال نکرده و بر عکس از آن انتقاد کردیم .
وزیر خارجه اسپانیا یادآورشد:تصمیم آمریکا درانتقال سفارتش قدس تنها از سوی تعداد محدودی از کشورها استقبال شد اما ما این کار را نخواهیم کرد و موضع مادرید همیشه در این باره منسجم بوده است .
داستیس به حوادث خونبار روزهای اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین اشاره کرد و گفت:اسپانیا خواستار پایان استفاده از زورو پایان دادن به کشتارها و مجروح کردن ها هستیم .معتقدیم که این روش عمل نیست .
وزیر خارجه اسپانیا تاکید کرد :در مقابل یک تظاهرات، هرگز نباید از سلاح های گرم استفاده کرده و سبب کشته شدن افراد شد، اینگونه رفتار غیرقابل قبول است .
از زمان اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از 140 فلسطینی به شهادت رسیده اند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا 6 دسامبر (15 آذر) اعلام کرد که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می شناسد.
وی همچنین با امضای نامه ای، دستور انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی را صادر کرد.
این تصمیم ترامپ با مخالفت جهانی روبه رو شد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در 30 آذر 1396 در جلسه ای اضطراری پیش نویس قطعنامه ای در مخالفت با تصمیم اخیر آمریکا درباره بیت المقدس را به رای گذاشت.
در این رای گیری نمایندگان 128 کشور به قطعنامه مجمع علیه تصمیم آمریکا رای موافق دادند.
شبد***اروپام *5*491**1010