شناسهٔ خبر: 25566769 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

انزجار جهانی از جنایت رژیم صهیونیستی در قتل عام فلسطینیان

صاحب‌خبر -
سرویس خارجی: جنایات خونین نظامیان رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه در مرزهای نوار غزه، که به شهادت ۶۰فلسطینی منجر شد، خشم جامعه جهانی را برانگیخت. همزمان برخی کشورها از جمله بریتانیا، فرانسه و روسیه نسبت به افتتاح سفارت آمریکا در قدس اشغالی که ۱۲۸ کشور از مجموع ۱۹۳ عضو سازمان ملل از مشارکت در مراسم آن خودداری کردند، انتقاد کردند.

در این راستا آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نگرانی عمیق خود را در خصوص اوضاع غزه اعلام کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی نسبت به کشتار فلسطینیان در غزه گفت: در حالی که درگیری‌های قبلی پایان نیافته، شاهد درگیری‌های جدید هستیم. من از گزارش‌ها درباره غزه، نگران هستم. گوترش اما در پیام خود هیچ اشاره‌ای به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه نکرد. رعدالحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز با شوک‌آور خواندن کشتار تعداد زیادی از فلسطینیان اظهار داشت مسئولان نقض حقوق بشر باید پاسخگو باشند. کمیته مقابله با تبعیض نژادی سازمان ملل هم اعمال زور مفرط علیه تظاهرات فلسطینی‌ها را محکوم کرد.سازمان عفو بین‌الملل نیز در واکنش به کشتار مردم غزه به دست نظامیان صهیونیستی، خواستار توقف فوری خشونت‌ها در این منطقه شد. عفو بین‌الملل اعلام کرد: این وضعیت‌ وحشتناک باید فوراً پایان یابد. در آمریکا نیز درحالی که کاخ سفید مدعی شده «اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و حماس مسئول حوادث غزه است»، نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا از رژیم صهیونیستی بابت قساوت‌ علیه فلسطینیان در نزدیکی مرز غزه-اسرائیل شدیدا انتقاد کرد و از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی خواست به این بحران انسانی و خشونت‌ها در غزه پایان دهند. برنی سندرز، سناتور سرشناس آمریکایی در پیامی توئیتری نوشت: ایالات متحده باید نقشی قاطع ایفا کند تا به بحران انسانی غزه رسیدگی و خشونت متوقف شود. سندرز به عنوان تنها قانونگذار آمریکایی که تاکنون علیه خشونت رژیم صهیونیستی لب به سخن گشوده است، کشتار ده‌ها فلسطینی به دست این رژیم را وحشتناک توصیف کرد.

فدریکا موگرینی «مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا» نیز خواستار بالاترین سطح از خویشتنداری شد. موگرینی در بیانیه‌ای با اشاره به شهادت ده‌ها فلسطینی از جمله کودکان و زخمی شدن صدها فلسطینی دیگر به‌ضرب گلوله اسرائیلی‌ها در جریان اعتراضات گسترده و مستمر در نزدیکی دیوار حائل، گفت: اسرائیل باید به حق برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز و اصل عدم توسل به زور احترام بگذارد. سخنگوی «ترزامی» نخست‌وزیر انگلیس هم گفت: ما درباره گزارش‌های مربوط به خشونت و کشته شدن انسان‌ها در غزه نگران هستیم و آرامش و خویشتنداری برای اجتناب از اقدامات مخربِ تلاش‌های صلح را خواستار هستیم. وزیر خارجه انگلیس هم گفت: آمریکا بازی اشتباهی را در زمان اشتباهی انجام داد. جرمی کوربین رهبر اپوزیسیون انگلیس هم گفت که محاصره ۱۱ ساله غزه، اشغال ۵۰ ساله فلسطین و ادامه شهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیل باید پایان یابد. ریاست‌جمهوری فرانسه نیز اقدامات خشونت‌آمیز در غزه را که به شهادت ۵۸ فلسطینی به‌ضرب گلوله ارتش اسرائیل در جریان تظاهرات اعتراضی به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، منجر شد، محکوم کرد. همچنین «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه با تمامی طرف‌ها در منطقه طی روزهای آینده گفت‌وگو خواهد کرد. ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه نیز گفت: در زمانی‌که تنش‌ها تشدید شده است فرانسه تمامی طرف‌ها را به مسئولیت‌پذیری با هدف اجتناب از تشدید تنش دعوت می‌کند. وزارت خارجه آلمان نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد از گزارش‌ها درباره کشتارها در غزه به شدت شوکه و نگران شده است. این وزارتخانه در بیانیه‌ خود از رژیم صهیونیستی خواست استفاده از مهمات جنگی علیه اعتراضات مسالمت‌آمیز را متوقف کند.حزب سوسیالیست اسپانیا هم شهادت ده‌ها فلسطینی در نوار غزه در پی تظاهرات علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس را قتل عام قلمداد کرد و خواهان اقدام اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی شد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه نیز درباره انتقال سفارت آمریکا به قدس در سایه تنش در منطقه، گفت: ما پیشتر نگرانی خود را از این اقدام اعلام کردیم ». سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کریم: سرنوشت قدس باید از طریق مذاکره مستقیم با فلسطینیان مشخص شود. وزیر خارجه کانادا نیز با اشاره به حملات روز دوشنبه رژیم صهیونیستی به اهالی نوار غزه تاکید کرد که کشته شدن غیرنظامیان، خبرنگاران و کودکان، توجیه‌ناپذیر است. وزیر خارجه بلژیک هم گفت: خواستار اجتناب از توسل بیش از حد به زور و ازسرگیری مذاکره برای دستیابی به راه‌حلی پایدار به درگیری‌ها در نزدیک‌ترین زمان ممکن هستم.وزیر خارجه نروژ هم نگرانی عمیق خود را از استمرار خشونت در مرزهای نوار غزه با اراضی اشغالی ابراز کرد و گفت: شلیک گلوله به تظاهرکنندگان قابل قبول نیست.

وزارت خارجه چین هم گفت حل مسئله قدس تنها از طریق گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها و در راستای قطعنامه‌های سازمان ملل امکان‌پذیر است. ژاپن نیز نسبت به انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی و جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه بشدت ابراز نگرانی و به این موضوع اعتراض کرد.دولت اندونزی هم در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس خواستار تشکیل جلسه فوری شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل برای رسیدگی، اعلام موضع و اقدام جدی در این زمینه شد. دولت، سازمان‌ها، گروهها و فعالان مدنی مالزی هم با صدور بیانیه‌های مختلفی ضمن محکومیت انتقال سفارت آمریکا به قدس، خواستار حمایت مسلمانان سراسر جهان از مردم فلسطین شدند.مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز کشتار و تروریسم دولتی از سوی اسرائیل را محکوم کرد و گفت: لعنت بر اسرائیل و نیروهای امنیتی آن.

وزارت امور خارجه پاکستان هم با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی عمیق اسلام‌آباد از انتقال سفارت واشنگتن به قدس این اقدام را خلاف قوانین بین‌المللی و سازمان ملل متحد دانست. نیوزیلند هم جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه را با ارسال پیامی به سفارت رژیم صهیونیستی در «ولینگتون» محکوم و آن را «ویرانگر و یک طرفه» توصیف کرد. پادشاه مغرب نیز که ریاست کمیته قدس وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی را به‌عهده دارد، اقدام آمریکا در معرفی قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتش به این شهر اشغالی را محکوم کرد. دولت آفریقای جنوبی نیز در بیانیه‌ای با شدیدترین لحن ممکن اقدامات خشونت‌آمیز اخیر توسط نیروهای مسلح اسرائیل در طول مرز غزه را که به کشته شدن ده‌ها غیرنظامی منجر شد محکوم کرد. در موریتانی هم اعضای پارلمان این کشور با تجمع مقابل سفارت آمریکا در نواکشوت افتتاح سفارت این کشور در قدس اشغالی را محکوم کرده و دبیرکل سازمان ملل را مسئول تجاوز آشکار و ادامه‌دار اسرائیل به ملت بی‌دفاع فلسطین خوانده و آن را مغایر با قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی دانستند.

واکنش جهان عرب

وزارت خارجه سوریه ضمن محکوم کردن تجاوزات روز دوشنبه نیروهای اسرائیلی علیه غیرنظامیان فلسطینی، تأکید کرد: قتل عمدی حدود ۶۰فلسطینی و زخمی کردن بیش از ۲۰۰۰تن دلیل دیگری بر وحشی‌گری مقامات اسرائیلی و نقض قوانین بین المللی و قوانین حقوق بشری از سوی آن‌هاست. وزارت خارجه سوریه تأکید کرد: اگر حمایت آمریکا و کشورهای غربی نبود اسرائیل بدون مجازات باقی نمی‌ماند. وزارت خارجه سوریه، آمریکا را مسئول ریختن خون فلسطینی‌ها به خاطر اتخاذ تصمیم غیرقانونی درباره انتقال سفارت این کشور به قدس دانست. مقام‌ها و شخصیت‌های لبنانی از طیف‌های مختلف دینی و سیاسی هم انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و کشتار فلسطینیان در مرزهای شرقی نوار غزه را محکوم کردند. از جمله سعد حریری نخست وزیر لبنان گفت: این اقدام آمریکا، همه روندهای مسالمت آمیز منطقه را در برابر یک بن بست قرار می دهد. رئیس جمهوری عراق نیز با صدور بیانیه ای ضمن حمایت از حقوق قانونی مردم فلسطین، شهادت دهها فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی را محکوم کرد. «فواد معصوم» از جامعه جهانی خواست اقداماتی فوری برای حمایت از مردم فلسطین اتخاذ کند. وزارت امور خارجه مصر هم با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام مخالفت شدید با توسل ارتش اسرائیل به خشونت برای سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز فلسطینیان، درباره پیامدهای این تجاوزات خطرناک هشدار داد.

الأزهر مصر نیز در بیانیه‌ای جنایت وحشیانه نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان ساکن نوار غزه و حملات عمدی علیه تظاهر‌کنندگان را محکوم کرد. الازهر در بیانیه خود همچنین اعراب و مسلمان و تمامی افراد خردمند در سراسر جهان را به ایستادگی در کنار ملت بی‌دفاع فلسطین و حمایت از مبارزات آن در برابر اشغالگری ظالمانه صهیونیست‌ها فراخواند. قطر هم به شدت کشتار وحشیانه فلسطینی‌ها به دست نیروهای اسرائیلی را محکوم کرد و از تمامی گروه‌های منطقه‌ای و بین المللی خواست برای توقف کشتار فلسطینی‌ها توسط اسرائیل اقدامی انجام دهند. دولت اردن نیز، اسرائیل را مسئول جنایت در نوار غزه دانست و از جامعه جهانی خواست از مردم فلسطین حمایت کند.وزارت خارجه عربستان نیز هدف قرار دادن غیرنظامیان از سوی نیروهای اسرائیلی را محکوم کرد. امارات نیز ضمن محکوم کردن کشتار فلسطینی‌ها از اختصاص پنج میلیون دلار برای کمک پزشکی فوری به فلسطینی‌ها خبر داد. اتحادیه عرب نیز با صدور بیانیه‌ای به مناسبت هفتادمین سالروز فاجعه اشغال فلسطین اعلام کرد که قدس شرقی پایتخت کشور فلسطین است و این واقعیت را هیچ گونه تصمیم ظالمانه‌ای نمی‌تواند تغییر دهد.

اخراج سفیر اسرائیل از ترکیه

دولت ترکیه در اعتراض به کشتار مردم غزه، با «عنصر نامطلوب» خواندن سفیر رژیم صهیونیستی، از او خواست آنکارا را ترک کند. از سویی رئیس‌جمهوری ترکیه حملات وحشیانه اسرائیل علیه تظاهرات مسالمت‌آمیز فلسطینیان را به شدت محکوم کرد و گفت: اسرائیل یک دولت تروریستی است و به عنوان یک دولت ترور نیز با اقداماتی که در حال حاضر انجام می‌دهد این موضوع را ثابت می‌کند. رجب طیب اردوغان،حملات اسرائیل علیه تظاهرات مسالمت‌آمیز فلسطینیان در غزه را به شدت محکوم کرد و گفت: بر اثر تیراندازی سربازان اسرائیلی به سوی فلسطینی‌ها، تعداد زیادی فلسطینی کشته شده‌اند؛ هم اسرائیل را به عنوان عامل این کشتار و قتل‌عام و هم آمریکا و کسانی که در برابر آن سکوت اختیار می‌کنند را به شدت محکوم می‌کنیم. وی گفت: اسرائیل تروریسم دولتی اعمال می‌کند و یک دولت تروریستی است. اردوغان با بیان اینکه برای اعلام همبستگی با برادران فلسطینی، سه روز عزای عمومی در ترکیه اعلام می‌کنیم، گفت: اجازه نمی‌دهیم امروز، روز از دست دادن قدس باشد و به حمایت قاطعانه از برادران فلسطینی ادامه خواهیم داد.

از سویی نخست وزیر ترکیه با محکوم کردن شدید خشونت‌های اخیر در نوار غزه از کشورهای مسلمان خواست که روابطشان با اسرائیل را مورد بازنگری قرار دهند. بینالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه اعلام کرد: دنیای اسلام در برابر ظالمان باید یکپارچگی نشان دهد و نباید در برابر این ظلم سکوت کنیم. در این حال دولت ترکیه در واکنش به کشتار مردم مظلوم غزه سفرای خود را از واشنگتن و تل‌آویو فراخواند. دولت ترکیه اعلام کرد که این اقدام را در واکنش به تصمیم غیرقانونی ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و همچنین همدردی با مردم مظلوم غزه انجام داده است. همزمان آفریقای جنوبی هم سفیر خود را از تل‌آویو به‌دلیل کشتار غزه فرا خواند.

موضع ایران

دولت جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای با محکومیت شدید جنایات اخیر صهیونیست‌ها که در سناریویی مشترک و تحریک کننده با دولت آمریکا به عنوان بزرگترین ناقض عهدنامه‌ها و مقررات انسانی و بین المللی انجام گرفت، از جامعه بین‌المللی خواست با شکستن سکوت طولانی خود، پایان اشغالگری و تامین حقوق فلسطینیان به عنوان صاحبان واقعی سرزمین‌های اشغالی را تضمین کند.در این بیانیه آمده است: بدون تردید، ایمان، روحیه مقاومت و خستگی ناپذیری زنان و مردان فلسطینی در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان که در چند دهه اخیر، تبدیل به میعادگاهی برای یادآوری جهانی مظلومیت فلسطینیان در روز قدس شده است؛ توطئه جدید صهیونیستی – آمریکایی برای تبدیل مساله فلسطین به موضوعی فرعی برای جهان اسلام را هم با شکست روبرو خواهد کرد و تاسف بار اینکه برخی مقامات دولت‌های منطقه که از اراده یا پختگی و دوراندیشی لازم برای شناخت توطئه‌های دشمنان و اصلی ترین موضوعات جهان اسلام عاجزند فریب سیاست‌های ضد منافع و مصالح اسلام را خورده اند و با گام نهادن در مسیر دوستی آشکار و پنهان با رژیم صهیونیستی، این رژیم غاصب را در ادامه ارتکاب جنایات ضدبشری و وحشیانه، گستاخ تر کرده اند.بیانیه دولت افزود: اینک و ۷۰سال پس از روز نکبت، وقت آن رسیده است تا جامعه بین المللی با پایان دادن به سکوت طولانی خود، گام‌هایی برای پایان اشغالگری و تامین حقوق فلسطینیان به عنوان صاحبان واقعی سرزمین‌های اشغالی، بردارد و طولانی ترین بحران خاورمیانه و جهان را که منشا دیگر بحران‌های مستمر بعدی این منطقه هم است، به نفع مردمی که در هفت دهه گذشته با طعم تلخ کشتار، اشغال، تجاوز، زندان، آوارگی و نژادپرستی زندگی کرده اند، پایان بخشند.

سخنگوی وزارت خارجه هم با محکوم کردن کشتار وحشیانه ده‌ها تن و زخمی شدن هزاران نفر از فلسطینی‌های غزه و سایر اراضی فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، خواستار واکنش فوری جامعه جهانی شد. بهرام قاسمی تاکید کرد: کشتار کودکان، زنان و مردم بی دفاع فلسطین و اشغال اراضی فلسطینیان، به راهبرد اصلی صهیونیست‌ها در طول ۷۰ سال از عمر اشغال سرزمین فلسطین تبدیل شده است و امروز، سفارت آمریکا و دولت آن کشور در کنار قتل عام وحشیانه انسان‌های بیگناه به جشن و شادی پرداخته‌اند. قاسمی افزود: جنایت مستمر و دنباله دار صهیونیست‌ها در فلسطین، نتیجه حمایت بی دریغ آمریکا و سازش خائنانه و انفعال ذلت بار برخی دولت‌های منطقه بوده و بی تردید آنان مسئول و شریک خون‌های به ناحق ریخته شده در فلسطین اشغالی و مصائب و آلام آنان هستند.سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از مبارزات مشروع و مقاومت صبورانه مردم مسلمان فلسطین در برابر مثلت زر و زور و تزویر، از سازمان‌ها و مجامع منطقه‌‌ای و بین‌المللی خواست با تحرک و اقدامی عاجل و بدون هیچگونه درنگ، ضمن محکومیت جنایت رژیم اشغالگر قدس و معرفی آن به عنوان جنایتکار جنگی به دادگاه بین‌المللی، اقدامات لازم، قاطع و فوری در جلوگیری از تداوم قتل عام و کشتار سبعانه هزاران نفر از انسان‌های بی دفاع و بیگناه به دست صهیونیست‌های غاصب به عمل آورند.جمعیت دفاع از ملت فلسطین هم به مناسبت یوم النکبه در بیانیه‌ای اعلام کرد:بیست و پنجم اردیبهشت سالروز تاسیس رژیم صهیونیستی است، رژیمی که بر اساس یک توطئه استعماری و با حمایت قدرت‌های استعماری وقت مانند انگلیس و فرانسه و امریکا و بر پایه نقشه راهی که مشهور به «وعده بالفور» است در سرزمین اسلامی فلسطین جعل شده است. هفتاد سال پیش در چنین روزی رژیم صهیونیستی با عنوان اسرائیل در سرزمین فلسطین بر پایه قتل عام سازمان یافته فلسطینیان با هدف پاکسازی نژادی در این سرزمین و جایگزین کردن مهاجران یهودی از اقصی نقاط دنیا در آن ایجاد شد.

تظاهرات جهانی

مردم کشورهای جهان در اعتراض به کشتار وحشیانه مردم فلسطین در جریان راهپیمایی بازگشت و انتقال سفارت آمریکا به قدس تظاهرات و راهپیمایی‌های گسترده برگزار کردند. ده‌ها آمریکایی در مقابل برج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن تجمع کرده و اقدام وی درباره قدس را محکوم کردند. معترضان یهودی با برگزاری تظاهرات در واشنگتن، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس و کشتار فلسطینی‌ها به دست ارتش صهیونیستی را محکوم کردند. معترضان شعار «خشونت را متوقف کنید» سردادند. همچنین فعالان سیاسی و حقوقی مدافع فلسطین در تظاهراتی در خیابان داونینگ استریت که دفتر نخست وزیر انگلیس در آن قرار دارد کشته شدن ۶۰ فلسطینی و همچنین زخمی شدن ۲۷۰۰ تن توسط نظامیان اسرائیلی را محکوم کردند.مردم ترکیه نیز با تجمع مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در آنکارا علیه کشتار مردم فلسطین تظاهرات کرده و وزارت خارجه این کشور نیز کشتار مردم غزه و انتقال سفارت آمریکا را به شدت محکوم کرد. صدها نفر از مردم ترکیه ضمن درگیری با نیروهای امنیتی، با پرتاب سنگ به سمت سفارت رژیم صهیونیستی، اعتراض خود را به کشتار مردم غزه توسط نظامیان اسرائیلی نشان دادند.شهروندان یونانی هم در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا دست به تظاهرات گسترده در شهر آتن زدند.

صدها نفر از مردم اردن نیز همزمان با برگزاری جشن انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی، مقابل سفارت این کشور در امان پایتخت اردن تظاهرات کردند. در ایتالیا هم هزاران تن با بالا بردن پرچم‌های فلسطین در خیابان‌های رم، انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم کرده و خواهان آزادی فلسطینیان شدند.همچنین صدها تن در مکزیک علیه استفاده رژیم صهیونیستی از گلوله جنگی علیه تظاهرکنندگان فلسطینی در راهپیمایی بازگشت، تظاهرات کردند.در موریتانی هم اعضای پارلمان این کشور با تجمع مقابل سفارت آمریکا در نواکشوت افتتاح سفارت این کشور در قدس اشغالی را محکوم کرده و دبیرکل سازمان ملل را مسئول تجاوز آشکار و ادامه‌دار اسرائیل به ملت بی‌دفاع فلسطین خوانده و آن را مغایر با قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی دانستند.

اعراب، مانع تظاهرات

«علی برکه» نماینده جنبش حماس در لبنان از فشار برخی کشورهای عربی به این گروه برای توقف راهپیمایی‌های اعتراضی اخیر در غزه پرده برداشت. نماینده حماس در لبنان با تایید وجود برخی فشارها از ناحیه کشورهای عربی برای توقف راهمپیمایی‌ها گفت: حماس از سوی برخی کشورهای خارجی و عربی و همچنین مصر، تماس‌ها و درخواست‌هایی را برای توقف «تظاهرات بازگشت» دریافت کرده است. در این حال نخست وزیرسابق قطر فاش کرد که توطئه آمریکایی سازش با رژیم صهیونیستی موسوم به “معامله قرن”، گام به گام با حمایت و پشتیبانی کشورهای بزرگ عربی در حال اجرا شدن است.«حمد بن جاسم» خطاب به سران کشورهای عربی پس از انتقال سفارت آمریکا به قدس نوشت: بهای این کار چقدر بود؟ هیچ چیزی ارزش دست کشیدن از مقدسات فلسطین و حق آن‌ها در مالکیت سرزمینشان را ندارد. در چنین شرایطی مشاور انگلیسی خاندان حاکم بحرین از سمت خود به دلیل حمایت این کشور از اسرائیل استعفا کرد. پیتر فورد، سفیر سابق انگلیس در بحرین از سمت خود به عنوان مشاور خاندان حاکم بحرین در اعتراض به حمایت این کشور از اسرائیل درباره رخدادهای اخیر جولان استعفا کرد. خالد بن احمد، وزیر خارجه بحرین اخیرا در حمایت از رژیم صهیونیستی گفته بود: تا زمانی که ایران موجب مختل شدن اوضاع کنونی در منطقه می‌شود هر کشوری در منطقه از جمله اسرائیل حق دارد برای از بین بردن منبع خطر از خود دفاع کند.

از طرفی روزنامه «القدس العربی» در یادداشتی با عنوان «انتقال سفارت آمریکا در برابر چشمان مسیحیان صهیونیست و اعراب مزدور»، خیانت حکام عرب را از عوامل تقویت‌کننده انگیزه دولت فعلی آمریکا برشمرد.روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم نیز نوشت، همزمان با هفتادمین سالگرد اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیش از پیش حلقه‌های عادی سازی روابط خود با اشغالگران را رو می‌کنند. جنبش انصار الله یمن هم اعلام کرد، اتفاقات فلسطین مصیبت تازه‌ای است که امتیازدهی‌ بزرگ شاهان و شاهزادگان عرب بر سر فلسطینیان آورد.

مخالفت آمریکا با تحقیقات

دیپلماتهای سازمان ملل می‌گویند که واشنگتن با درخواست تحقیقات مستقل سازمان ملل درباره جنایات رژیم صهیونیستی در مرز غزه مخالفت کرده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای سازمان ملل گزارش داد که آمریکا جلوی درخواست انجام تحقیقات مستقل درباره حوادث روز دوشنبه در مرز غزه که به کشته شدن دهها فلسطینی منجر شد را گرفته است. براساس گزارش شبکه الجزیره، درخواست برای انجام تحقیقات مستقل توسط نماینده کویت ارائه شده بود. کویت همچنین درخواست برگزاری یک نشست اضطراری اعضای شورای امنیت سازمان در روز سه شنبه را ارائه کرده بود. این درحالی است که دو سوم از اعضای شورای امنیت ابراز نگرانی شدید کردند که یکی از قطعنامه‌های سال ۲۰۱۶ میلادی که در آن خواسته شده بود شهرک سازی‌های اسرائیل در مناطقی که فلسطینی‌ها آن را به عنوان کشور مستقل خود می‌خواهند، پایان یابد، اجرا نشده است. از سویی در پی کشتار غزه، آلمان و بریتانیا خواستار تحقیق مستقل درباره این وقایع شدند.

در این حال معاون رئیس‌جمهور آمریکا طی یک سخنرانی در سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن مدعی شد که انتقال سفارت آمریکا به قدس راهی به سوی صلح است! «مایک پنس» گفت: ترامپ برای به رسمیت‌ شناختن این قدس بعنوان پایتخت اسرائیل، به جای خیال و داستان، حقیقت را انتخاب کرد و حقیقت تنها پایه عدالت و صلح بادوام است. در چنین شرایطی وزارت دفاع آمریکا با همکاری وزارت خارجه این کشور نیروهای خود را در تعدادی از سفارتخانه‌های این کشور در خاورمیانه در سایه افزایش تنش‌ها به خاطر تصمیم آمریکا برای لغو توافق هسته‌ای با ایران و افتتاح سفارت آمریکا در قدس افزایش داد. در این حال روزنامه نیویورک تایمز در سرمقاله خود نوشت: روزی که ایالات متحده آمریکا سفارتش را در قدس باز کرد، همان روزی است که جهان انتظارش را می‌کشید؛ چرا که قرار بود پایان درگیری بی‌پایان و خاتمه تراژدی خونبار دو طرف باشد. این روزنامه افزود: ترامپ در موضوع قدس شکست خورد. روزنامه گاردین انگلیس هم نوشت: تنها ترامپ و نتانیاهو نمی‌فهمند که سرکوب فلسطینی‌ها راه‌حل نیست. در سرمقاله گاردین آمده است: قابل توجیه نیست که سربازان ارتش به معترضانی که عمدتا غیر مسلح هستند و تهدید جدی به شمار نمی‌آیند، تیراندازی کرده و آنها را بکشند.

افزایش شمار شهدا

منابع فلسطینی از شهادت یک کودک و یک جوان بر اثر جراحت‌های ناشی از تیراندازی روز دوشنبه نظامیان صهیونیست به سمت فلسطینی‌ها در مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی خبر دادند که با احتساب آنها شمار شهدای فلسطینی به ۶۰نفر رسید. یوسف ابو الریش قائم مقام وزارت بهداشت فلسطین هم در کنفرانسی مطبوعاتی در غزه اعلام کرد که ۲۷۷۱ شهروند فلسطینی در جریان راهپیمایی بازگشت زخمی شده‌اند که وضع ۷۶ نفر آنها وخیم و ۵۴ نفر آنها بسیار وخیم است. این درحالی است که سراسر کرانه باختری و نوار غزه در اعتصاب و عزای عمومی به سرمی برند. در این حال رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به مناسبت شهادت فلسطینیان غزه، سه روز عزای عمومی اعلام کرد. محمود عباس گفت که سفارت آمریکا مرکز و کانون شهرک‌نشینان در قدس خواهد بود. از طرفی سخنگوی دولت اردن ضمن محکوم کردن سخنان “جرد کوشنر” مشاور و داماد رئیس جمهوری آمریکا درباره اعطای تولیت قدس به رژیم صهیونیستی، این اقدام را مغایر با قوانین بین المللی خواند و به آن اعتراض کرد.