شناسهٔ خبر: 25545350 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

همزمان با هفتادمین سالگرد تأسیس رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی به وقوع پیوست

جشن جنایت در روز نکبت

صاحب‌خبر -
 

سرویس خارجی: همزمان با افتتاح سفارت آمریکا در قدس، سراسر فلسطین و برخی کشورهای اسلامی دیروز صحنه تظاهرات در اعتراض به افتتاح سفارت آمریکا در قدس بودند و سرکوب این اعتراضات در فلسطین، ۵۰ شهید و بیش از ۲۰۰۰ مجروح برجا گذاشت.در همین راستا نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی در اعتراض به اشغال فلسطین و انتقال سفارت آمریکا شاهد تظاهرات گسترده خونین بود. فلسطینی‌ها از ساعات اولیه صبح دیروز به سمت مرزهای شرقی نوار غزه با فلسطین اشغالی رفتند و در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس و نیز سالروز اشغال فلسطین «یوم‌النکبه» دست به تظاهرات زدند. میلیون‌ها فلسطینی علیه اقدام آمریکا در انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی و نیز برای تاکید بر حق بازگشت خود به سرزمینی که از آن رانده شده‌اند، راهپیمایی گسترده در نوار غزه و کرانه باختری برگزار کردند که با سرکوبگری صهیونیست‌ها مواجه شد. سرکوب این تظاهرات، ۵۰ شهید و ۲۰۰۰ زخمی برجا گذاشت.

قشرهای مختلف مردم فلسطین همزمان با مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی به‌سمت مناطق مرزی نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی رفتند تا بر حق مشروع خود مبنی بر بازگشت به سرزمینی که از آن رانده شده‌‌اند و مخالفت با تصمیم ترامپ تأکید کنند.آنها همچنین شعارهایی بر ضد آل سعود در قدس سر دادند. راهپیمایی گسترده مردم فلسطین در سراسر سرزمین‌های فلسطینی در هفتادمین سال اشغال این کشور و اعتراض به تصمیم نژاد پرستانه آمریکا در انتقال سفارت آن از تل آویو به قدس و دفاع از حقوق مردم فلسطین برگزار شد. گروه‌های فلسطینی از جمله جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیه ای اعلام کردند، راهپیمایی گسترده دیروز در نوار غزه، کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی در میان سکوت کشورهای عربی و اسلامی و اصرار همه گروه‌های فلسطینی بر تداوم راهپیمایی بازگشت و اعتصاب سراسری آغاز شد. کمیته پیگیری نیروهای ملی و اسلامی از اعتصاب سراسری نهادهای رسمی، مردمی ، تجاری ، آموزشی و بهداشتی در نوار غزه خبر داد. کمیته انجمن‌های فلسطینی حضور گسترده میلیونی مردم خشمگین فلسطین در راهپیمایی دیروز را ایستادگی در برابر دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی اشغالگر ، ارسال پیام بازگشت ، رفع محاصره و مخالفت با انتقال سفارت آمریکا به قدس دانست. این بیانیه بر مخالفت با اشکال مختلف عادی سازی با رژیم صهیونیستی به ویژه اقدام کشورهای عربی به اعزام تیم‌های ورزشی به فلسطین اشغالی و شرکت در مسابقات ورزشی با رژیم اشغالگر را محکوم کرد. در بخش دیگری از این بیانیه ضمن محکوم کردن سکوت خجالت آور کشورهای عربی، دعوت نتانیاهو از سران کشورها برای انتقال سفارتخانه‌های خود به قدس تقبیح شده است.

نظامیان رژیم صهیونیستی از نخستین ساعات اولیه دیروز با استقرار در مناطق مرزی و تخریب چادر‌های راهپیمایی بازگشت و افزایش تجهیزات نظامی اقدام به ایجاد سنگرهای خاکی و کشیدن سیم خاردار در نوار مرزی غزه کردند و از فلسطینیان خواستند از نزدیک شدن به مرزها خودداری کنند. همزمان با ورود هیاتی آمریکایی برای شرکت در مراسم انتقال سفارت آمریکا به شهر اشغالی قدس، گروهی از صهیونیست‌ها دست به اقدامات تحریک آمیز زدند از جمله شماری از شهرک نشینان صهیونیست به صحن مسجد الاقصی یورش برده و شمار دیگری از آنها نیز جلوی باب العمود یکی از ورودی‌های اصلی بخش قدیمی شهر اشغالی قدس تجمع کردند تا به خاطر انتقال سفارت آمریکا به این شهر اشغالی جشن بگیرند. شمار دیگری از صهیونیست‌ها نیز با برگزاری راهپیمایی و حمل پلاکارد از تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به شهر اشغالی قدس ستایش کردند. در چنین شرایطی تظاهرکنندگان فلسطینی یک پهپاد این رژیم را که در حال پرتاب مواد آتش‌زا به سمت تظاهرکنندگان بود، ساقط کردند. پهپادهای اسرائیلی برای جلوگیری از مشارکت فلسطینی‌ها در تظاهرات میلیونی بازگشت، با مواد شیمیایی و گازهای سمی اردوگاه‌های فلسطینی را هدف قرار دادند. همزمان خودروهای زرهی اسرائیل نیز در داخل اراضی کشاورزی فلسطینی‌ها در منطقه مرزی نوار غزه با اراضی اشغالی وارد شده و مزارع فلسطینی‌ها را تخریب کردند. منابع فلسطینی تأکید کردند که عناصر امنیتی رژیم صهیونیستی با روش‌های مختلف تلاش کردند با تظاهرات گسترده مردمی دیروز مقابله کنند. این درحالی است که تظاهرکنندگان فلسطینی توانستند از مرزهای شرقی غزه به سمت اراضی اشغالی بروند. جوانان فلسطینی با عبور از سیم‌های خاردار در مرزهای شرقی، درختانی را که نظامیان صهیونیست پشت آنها پنهان بودند آتش زدند. تلویزیون رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد، مسئولان مصر به رهبران جنبش حماس اعلام کرده اند، در صورت وقوع درگیری‌های بزرگ در نوار مرزی اطراف غزه، احتمال دارد اسرائیل رهبران این جنبش را هدف قرار دهد.در این حال تشکیلات خودگردان اعلام کرد: اسرائیل در غزه کشتارگاه وحشتناکی به راه انداخته است. در چنین شرایطی همزمان با تظاهرات وسیع و کم سابقه فلسطینیان در نوار غزه، انفجار مهیبی شمال نوار غزه را لرزاند.شبکه الجزیره اعلام کرد جنگنده‌های رژیم اشغالگر قدس، یک پایگاه مربوط به مقاومت را هدف قرار دادند.خبرگزاری فلسطین الیوم نیز اعلام کرده که جنگنده اف۱۶ اسرائیلی با دو موشک یک پایگاه را در شمال غزه هدف قرار داد. توپخانه رژیم صهیونیستی نیز همزمان یک پایگاه مقاومت را در شرق منطقه «جبالیا» در شمال غزه هدف قرار داد. در این حال عفو بین‌الملل اعلام کرد: آنچه در غزه اتفاق افتاد، نقض شرم‌آور قوانین بین‌الملل است که در حد جنایت جنگی است.

قدس، پادگان نظامی

همزمان با برگزاری راهپیمایی میلیونی شهروندان فلسطینی، رژیم صهیونیستی، قدس را به پادگان نظامی تبدیل کرد. دیروز همزمان با برگزاری راهپیمایی میلیونی شهروندان فلسطینی به مناسبت هفتادمین سالگرد تشکیل موجودیت رژیم صهیونیستی (روز نکبت) و انتقال سفارت آمریکا به قدس، رژیم صهیونیستی تدابیر شدید امنیتی بی‌سابقه‌ای در قدس اتخاذ و این شهر را به پادگانی نظامی تبدیل کرد. رسانه‌های فلسطینی اعلام کردند که تک‌تیراندازان رژیم صهیونیستی بر بام منازل و ساختمان‌ها مستقر شده بودند. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین از بیم راهپیمایی‌های صلح‌آمیز فلسطینیان هزاران نیروی نظامی و تجهیزات جنگی را در مرزهای غزه و کرانه باختری اشغالی مستقر کرد. ارتش رژیم صهیونیستی ۱۱ گردان ارتش را در مرزهای نوار غزه مستقر کرده است. در کرانه باختری و قدس نیز نیروهای ارتش برای سرکوب تظاهرات فلسطینی‌ها در حالت آماده‌باش هستند. از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی هزاران اعلامیه را در نوار غزه پخش کرد و نسبت به نزدیک شدن به دیوار حائل هشدار داد و حریم هوایی غزه را نیز بست. از طرفی صدها شهرک‌نشین صهیونیست با حمایت نظامیان رژیم اشغالگر قدس دیروز به مسجدالاقصی یورش بردند. حدود ۱۵۰۰ شهرک‌نشین صهیونیست با حمایت ویژه نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی یورش بردند. مسئول اطلاع‌رسانی بخش اوقاف مسجدالاقصی این گونه اقدامات تحریک‌ آمیز صهیونیست‌ها را بی‌سابقه عنوان کرد. این درحالی است که هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل خواهان حمایت از فلسطینی‌ها در تظاهرات غزه و کرانه باختری شد. جیمی مک‌گولدریک در بیانیه‌ای گفت: با افزایش تنش در غزه و کرانه باختری لازم است برای ممانعت از وخامت اوضاع گام برداشت و واکنش نیروهای اسرائیلی به این تظاهرات باید طبق قوانین بین‌المللی باشد و از تمامی کودکان حمایت به عمل آید و نباید کودکان اهداف خشونت باشند.

روز نکبت جدید

«حنان عشروای» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) روز گشایش سفارت آمریکا در قدس را روز نکبت (اشغالگری) جدیدی برای فلسطینیان دانست که در سایه سکوت بین المللی درحال رخ دادن است. وی تصریح کرد: این اقدام یک جانبه نشان دهنده سیطره زور و قلدری و نابودی قانون و انسانیت است. این عضو سازمان ساف تاکید کرد که اسرائیل رژیمی اشغالگر است که با حمایت‌های آمریکا به ظلم تاریخی خود در حق مردم فلسطین با اجرای طرح‌های برنامه ریزی شده، یهودی سازی ،غصب سرزمین و تحریف تاریخ و فرهنگ فلسطینیان ادامه می دهد. عشراوی خواستار اقدام جمعی طرف‌های بین المللی برای حل مساله آوارگان فلسطینی مطابق قوانین بین المللی شد و افزود: جهان امروز باید بیش از هر وقت دیگری به رنج‌های آوارگان فلسطینی در تبعید و اردوگاه‌های فلسطینی پایان دهد و تا زمان بازگشت به سرزمینشان از آن‌ها حمایت‌های فوری به عمل آورد. رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس هم از کشورهای عربی و اسلامی خواست اجازه انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی را ندهند. «خالد مشعل» رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس خواستار حمایت ملت‌های عربی و اسلامی از ملت فلسطین شد و تاکید کرد ملت‌های عربی و اسلامی و دوستان ما در جهان و اهل خیر و انسانیت که مبارزه ملت ما و مشروعیت حقوق آنها را می‌دانند، نباید اجازه دهند که سفارت آمریکا به قدس منتقل شود، آنها نباید در برابر منطق آمریکایی مبنی بر دادن قدس به اسرائیل تسلیم شوند. وی افزود ملت ما که در غزه و کرانه باختری به پا خاسته است، از امت اسلامی و عربی و رهبران و علمای آنها و همچنین دوستانمان در جهان می‌خواهند که در کنارشان در این لحظه تاریخی بایستند.

تحریم مراسم انتقال سفارت

۵۴ سفیر خارجی مقیم تل آویو مراسم ویژه رژیم اسرائیل پیش از انتقال سفارت آمریکا به شهر اشغالی قدس را تحریم کردند. وزارت خارجه رژیم اسرائیل یکشنبه شب مراسمی را در آستانه انتقال سفارت آمریکا از شهر تل آویو به شهر اشغالی قدس برگزار کرد اما ۵۴ سفیر خارجی از مجموع ۸۶ سفیر خارجی مقیم تل آویو شرکت در این مراسم را تحریم کردند. روزنامه صهیونیستی‌هاآرتص نوشت: اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مراسم شرکت نکردند زیرا سیاست قاطعی در قبال انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس دارند.این روزنامه افزود: سفیران کشورهای روسیه، مصر، هند، ژاپن و مکزیک نیز در مراسم حضور نداشتند. به نوشته این روزنامه، ۳۲ سفیر از جمله فقط چهار سفیر کشورهای عضو اتحادیه اروپا یعنی اتریش، مجارستان، رومانی و چک به همراه پنج کشور اروپایی غیر عضو در اتحادیه اروپا شامل آلبانی، مقدونیه، صربستان، اوکراین و گرجستان در این مراسم شرکت داشتند.‌هاآرتص افزود: ۱۲ کشور آفریقایی شامل آنگولا، کامرون، کنگوی دموکراتیک، جمهوری کنگو، ساحل عاج، کنیا، سودان جنوبی، تانزانیا، اتیوپی، نیجریه، زامبیا و رواندا نیز در این مراسم حضور داشتند. از آمریکای مرکزی نیز سفرای پنج کشور جمهوری دومنیکن، السالوادور، گواتمالا، پاناما و هندوراس و از آمریکای جنوبی فقط پاراگوئه و پرو در مراسم شرکت کردند. چهار کشور میانمار، فیلیپین، تایلند و ویتنام نیز از قاره آسیا در مراسم رژیم اسرائیل پیش از انتقال سفارت آمریکا به شهر اشغالی قدس شرکت داشتند. از سویی کمیته عالی ریاست کلیساهای فلسطین در بیانیه ای ضمن مردود دانستن اقدام آمریکا برای انتقال سفارت خود از تل آویو به قدس، خواستار تحریم این مراسم از سوی کشورها شد. در ادامه این بیانیه آمده است: همزمان شدن انتقال سفارت آمریکا به قدس با هفتادمین سالگرد نکبت فلسطین، که خود بخشی از عملیات یهودی سازی قدس به شمار می رود، نشان از نقش واشنگتن و جانبداری بی قید و شرط کاخ سفید از تل آویو دارد و بر اقدامات خصمانه اشغالگران اسرائیلی افزوده است.

واکنش جهانی

اتحادیه عرب در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، فردا نشست فوق‌العاده برای بررسی این موضوع برگزار می‌کند. سفیر فلسطین در قاهره و نماینده دائم آن در اتحادیه عرب اعلام کرد که بنا به درخواست «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه نشست فوق‌العاده در سطح نمایندگان دائمی اتحادیه عرب برگزار می‌شود. وی اظهار داشت که در این نشست اقدام آمریکا برای انتقال سفارتش از تل‌آویو به قدس اشغالی بررسی می‌شود. از سویی رئیس‌جمهور ترکیه در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس گفت: آمریکا با انتقال سفارت خود به قدس، طرف فلسطینی را که بارها مطالبه خود برای صلح را ثابت کرده، مجازات می‌کند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و رئیس دوره‌ای نشست سازمان همکاری‌های اسلامی با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس گفت: آمریکا با این اقدام که سازگار با مفهوم حق، عدالت و حقانیت بشریت نیست، تمامی قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل متحد و حتی دستاورد‌های خود را نیز نقض کرده و به اعتبار خود در نزد جامعه بین‌الملل آسیب رسانده و نقش میانجیگری خود در حل اختلافات را نیز از دست داده است. وی افزود: آمریکا با انتقال سفارت خود به قدس، طرف فلسطینی را که بارها مطالبه خود برای صلح را ثابت کرده، مجازات می‌کند و برعکس به دولت اسرائیل که خاک مردم فلسطین را اشغال و تعهدات برای راه‌حل دو دولتی را نقض کرده و از دستیابی به صلح جلوگیری می‌کند، پاداش داده است.

در این حال دولت انگلیس اعلام کرد قصد انتقال سفارتش از تل‌آویو به شهر قدس را ندارد. سخنگوی ترزا می، نخست وزیر انگلیس گفت کشورش قصدی برای انتقال سفارت خود از تل‌آویو به شهر قدس ندارد و با تصمیم آمریکا برای انتقال سفارتش از تل‌آویو به این شهر مخالف است. روسیه هم نسبت به تشدید تنش‌ها در منطقه پس از انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس ابراز نگرانی کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه (کرملین) اعلام کرد: مسکو نسبت به وخیم‌تر شدن اوضاع خاورمیانه پس از انتقال سفارت آمریکا به قدس نگران است.سخنگوی رسمی دولت اردن نیز تأکید کرد که افتتاح سفارت آمریکا در قدس اشغالی نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد است. «محمد المومنی» سخنگوی رسمی دولت اردن با اشاره به اینکه مطابق با منشور سازمان ملل هر گونه اقدام یکجانبه وجهه قانونی ندارد تأکید کرد که افتتاح سفارت آمریکا در قدس و اقدام واشنگتن برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی نقض آشکار منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های مرتبط با آن است.المومنی افزود: این قطعنامه‌ها تأکید دارند که قدس شرقی یک منطقه اشغالی است و قضیه قدس نیز جزو قضایای راه‌حل نهایی است که باید سرنوشت آن از طریق مذاکرات مستقیم بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی تعیین شود. وزیر خارجه لبنان هم اعلام کرد انتقال سفارت آمریکا به قدس و نیز خروج این کشور از توافق هسته‌ای با ایران منجر به تنش بیشتر در منطقه خواهد شد و به لیست سیاست‌های شکست‌خورده آمریکا افزوده شد. «جبران باسیل» گفت تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس و نیز عقب‌نشینی از توافق هسته‌ای با ایران، دو شکست در سیاست این کشور است و منجر به تنش در منطقه خواهد شد.باسیل گفت: انتقال سفارت آمریکا به قدس روند صلح خاورمیانه را نابود خواهد کرد.

در این حال معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان تصمیم آمریکا را برای انتقال سفارت به قدس بی‌ارزش خواند و افزود: کشورهای عربی که اقدام به عادی‌سازی روابط با اسرائیل کرده‌اند همواره باری بر مسأله فلسطین بوده‌اند. شیخ نعیم قاسم گفت: اصرار ملت فلسطین بر حق بازگشت به سرزمینش، مسأله فلسطین را بار دیگر زنده کرد. شیخ نعیم قاسم گفت: ما در مرحله جدیدی از پیروزی‌های محور مقاومت برای مقابله با اسرائیل و آمریکا و مزدوران آن قرار داریم. هدف مرحله فعلی آزادسازی کل فلسطین است و از ملت‌های منطقه می‌خواهیم آینده‌ خود را بسازند. رئیس کمیته عالی انقلاب یمن هم خواستار برگزاری تظاهرات در همه پایتخت‌های کشورهای اسلامی در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس شد.

۳روز عزای عمومی در فلسطین

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سه روز عزای عمومی را برای بزرگداشت کسانی که دیروز در درگیری‌ها با نیروهای رژیم صهیونیستی کشته شدند، اعلام کرد.محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز تصریح کرد: مردم ما از مبارزه مسالمت آمیز مردمی خود دست برنخواهند داشت و ما به این مبارزه تا زمان پیروزی خود ادامه خواهیم داد که پیروزی ما با تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس به وقوع می‌پیوندد.

وی افزود: ایالات متحده با اقدام خود در انتقال سفارت به قدس، خود را از اقدامات سیاسی در خاورمیانه و همچنین خود را از میانجی‌گری دور کرد و آمریکا دیگر میانجی‌گر نیست و اگر هم باشد، ما دیگر جز یک میانجی‌گر بین‌المللی که بر اساس یک کنفرانس بین المللی شکل بگیرد، نخواهیم پذیرفت.

تظاهرات در کشورهای اسلامی

صدها هزار نفر از مردم اندونزی در همبستگی با مردم فلسطین و محکوم کردن اقدامات اخیر آمریکا درمورد قدس، پرچم این کشور و رژیم اشغالگر صهیونیستی را به آتش کشیدند. شرکت‌کنندگان دراین راهپیمایی از حقوق مردم فلسطین در بازگشت به سرزمین‌های خود حمایت کرده و تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را برای انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس محکوم کردند. از سویی مراسم روز “مرگ بر آمریکا” همزمان با اسلام آباد پایتخت پاکستان در دیگر شهرهای این کشور نظیر کراچی و لاهور نیز برگزار شد. در این مراسم هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف پاکستان با برپایی تظاهرات ضد آمریکایی، شعار مرگ بر آمریکا سر دادند. در این تظاهرات که در اسلام آباد در باشگاه خبرنگاران این شهر برگزار شد تظاهرکنندگان، سالروز اشغال فلسطین را محکوم کرده و اقدام جوامع حقوق بشری برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی را خواستار شدند. تظاهرکنندگان همچنین انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم و اعلام کردند قدس دارای هویت اسلامی و عربی است و هیچ قدرتی نمی تواند هویت آن را عوض کند. همزمان شهروندان مغربی هم با برگزاری تظاهرات ضمن محکوم کردن تجاوزهای رژیم صهیونیستی و ادامه اشغالگری این رژیم، بر همبستگی خود با ملت فلسطین تاکید کردند. تظاهرکنندگان با راهپیمایی در خیابان‌های رباط، شعارهایی در محکومیت تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه حقوق ملت فلسطین و ادامه اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های عربی سر دادند. شهروندان در مغرب همچنین با برگزاری تجمع در مقابل پارلمان این کشور روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی توسط برخی از کشورهای عربی و اسلامی را محکوم کردند. از سویی یک تجمع اعتراضی هم در آستانه روز نکبت در مقابل سفارت اسرائیل در لندن برگزار شد. در چنین شرایطی مقامات اردن تدابیر امنیتی در اطراف مقر سفارت آمریکا در امان را تشدید کردند. این اقدامات از ساعاتی پیش از مراسم افتتاح مقر سفارت آمریکا در شهر قدس در فلسطین اشغالی اتخاذ شده است. خبر دیگر اینکه سرکرده القاعده اعلام کرد، تصمیم آمریکا در انتقال سفارتش به قدس شاهدی است بر اینکه مذاکرات صلح شکست خورده است و به مسلمانان تاکید کرد علیه آمریکا دست به اقدامات مسلحانه بزنند. ایمن الظواهری در فیلمی پنج دقیقه‌ای با عنوان “تل‌آویو هم سرزمین مسلمانان است” درخواست کرد همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس اقداماتی علیه آمریکا صورت بگیرد.

مراسم انتقال سفارت

مراسم انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس در حالی برگزار شد که کشتار جمعی توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیان معترض صورت گرفت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پیامی به شرکت کنندگان در این مراسم مدعی شد: قدس از گذشته پایتخت ملت یهود بوده است. رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت: امیدوار هستیم که به صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها دست پیدا کنیم. ترامپ ادعا کرد: اسرائیل یک کشور مستقل است و همانند هر کشوری در جهان حق دارد پایتخت داشته باشد و قدس پایتخت حقیقی اسرائیل است. رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: واشنگتن کاملاً به توافق صلح پایبند است. وی تاکید کرد که ایالات متحده همواره شریک اسرائیل و مردم آن باقی خواهد ماند و کاملاً به تسهیل توافق صلح همیشگی پایبند خواهد بود. ترامپ در پیامی ضبط شده در مراسم افتتاح سفارت آمریکا در قدس تاکید کرد: اسرائیل یک کشور دارای حاکمیت است و امروز ما تصمیم انتقال سفارت آمریکا به قدس را اجرایی کردیم. داماد و مشاور رئیس‌جمهور امریکا هم مدعی شد آمریکا با انتقال سفارتش از تل‌آویو به بیت‌المقدس نشان داد می‌توان به آمریکا اعتماد کرد. «جرد کوشنر» گفت: «با انتقال سفارت به بیت‌المقدس، ما به دنیا نشان داده‌ایم که می‌توان به امریکا اعتماد کرد. وی در ادامه گفت: هفته گذشته ترامپ امریکا را از برجام خارج کرد. در همین حال، دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل به کسانی که در مراسم افتتاح سفارت واشنگتن در قدس حضور یافتند، گفت: رخداد تاریخی انتقال سفارت به شهر قدس به دلیل شجاعت رئیس جمهوری آمریکا است.

از طرفی فرستاده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح خاورمیانه در مذاکرات صلح مدعی شد: انتقال سفارت آمریکا به قدس یک اقدام ضروری برای دستیابی به یک توافق صلح میان فلسطینیان و اسرائیل است! جیسون گرینبلات اعلام کرد: انتقال سفارت در راستای تعهدات مستحکم ما برای تسهیل روند دستیابی به توافق صلح است. سرپرست هیات اعزامی دونالد ترامپ برای مراسم انتقال سفارت واشنگتن در سرزمین‌های اشغالی هم گفت که ایالات متحده باید در موضوع به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی نقش رهبری ایفا می‌کرد. نفر دوم وزارت خارجه آمریکا در مراسم انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به بیت‌المقدس، از لزوم پیشتازی واشنگتن در موضوع به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی سخن گفت. گفتنی است هیات اعزامی دونالد ترامپ برای حضور در مراسم رسمی انتقال سفارت آمریکا در سرزمین‌های اشغالی از تل‌آویو به بیت‌المقدس، روز یکشنبه پس از حضور در اسرائیل با نخست‌وزیر این رژیم دیدار کرد. دختر و داماد ترامپ، وزیر خزانه‌داری آمریکا و قائم مقام وزیر خارجه این کشور اعضای این هیات اعزامی را تشکیل می‌دهند.در این حال وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اعلام کرد، برای ایالت متحده هیچ همپیمانی عزیزتر و مهم‌تر از اسرائیل وجود ندارد. استیو منوچین، که ریاست هیات شرکت‌کننده آمریکا در مراسم جشن افتتاحیه سفارت این کشور در قدس اشغالی را برعهده دارد، در مراسم استقبال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از اعضای این هیات گفت، اسرائیل عزیزترین همپیمان ایالت متحده است. از سویی در جریان مراسم افتتاحیه سفارت جدید آمریکا در قدس، یک کشیش ضد اسلامی حضور داشت که بیشتر بابت اظهارات موهن به حضرت محمد (ص) شناخته می‌شود. کشیش “رابرت جفرس″ که عمدتا بابت بیان اظهارات موهن به پیامبر اسلام (ص) شناخته می‌شود، مراسم دعا را رهبری کرد. او اهل دالاس است و از دیرباز از حامیان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بوده است. جفرس مدعی است که اسلام دین خشونت‌طلبی است و اخیرا هم در یک مناظره تلویزیونی ادعاهای موهن خودش علیه حضرت محمد (ص) را تکرار کرد.

جشن صهیونیست‌ها در قدس

شهرک‌نشینان صهیونیست تحت حمایت نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی وارد مسجدالاقصی شده و به دلیل انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی، جشن برگزار کردند. بیش از ۱۴۵۰ نفر از شهرک‌نشینان صهیونیست تحت حمایت نیروهای پلیس به سمت مسجد‌الاقصی یورش بردند. شهرک‌نشینان صهیونیست در محوطه مسجدالاقصی و میدان باب‌العامود در قدس اشغالی به دلیل انتقال قریب الوقوع سفارت آمریکا به قدس، به رقص و پایکوبی پرداختند. از سویی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مراسم انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس گفت: کوه معبد در دست ما است.