ایوانکا ترامپ، دختر رئیس جمهوری آمریکا به همراه همسرش جرد کوشنر - که از مشاوران آقای ترامپ هستند - برای شرکت در مراسم افتتاح سفارت ایالات متحده در بیت المقدس وارد اسرائیل شدهاند.
دونالد ترامپ در این مراسم که دوشنبه ۱۴ مه ( ۲۴ اردیبهشت) برگزارمیشود، شرکت نخواهد کرد اما انتظار میرود که به شرکت کنندگان در این مراسم پیامی ویدیویی ارسال بکند.
تصمیم سال گذشته آقای ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس باعث برانگیختن خشم فلسطینیان شده و اعتراضاتی را در کشورهای عربی به همراه داشته است.
اسرائیل در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ (جنگ شش روزه) شرق بیت المقدس را از اردن گرفت و در دهه ۱۹۸۰ میلادی 'یکپارچه' و پایتخت بودن آنرا رسما به قانون اساسیاش اضافه کرد که اعتراضات دیپلماتیک گستردهای در پی داشت.
بنا بر قوانین بینالمللی و پنج دهه موضع رسمی دولتهای آمریکا، شرق بیت المقدس بخشی از سرزمینهای اشغالی بوده است. فلسطینیان شرق بیت المقدس را برای پایتخت کشور مستقل آینده خود در نظر دارند.
مراسم انتقال سفارت آمریکا برای این که با هفتادمین سالگرد تاسیس کشوراسرائیل مصادف باشد، زودتر انجام میشود. استیو منوچین، وزیر دارایی و جان سولیوان، معاون وزارت خارجه آمریکا نیز دراین مراسم شرکت خواهند کرد.
- اخطارهای تازه در مورد انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس
- ترامپ بیتالمقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهد شناخت
- جنجال سر انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس
- هشدارها در مورد 'پیامدهای خطرناک' انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس
کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ میلادی با تصویب قانونی دستور انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را صادر کرد که این مصوبه برای نخستین بار در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی توسط دونالد ترامپ به اجرا گذاشته شد.
حق نشر عکس AFP Image caption اسرائیل بیت المقدس را پایتخت یکپارچه خود می داند اما فلسطینیان می خواهند شرق بیت المقدس پایتخت کشور مستقل فلسطینی باشدسرنوشت شهر بیت المقدس یکی از گرههای کور مسئله اسرائیل و فلسطین است. این شهر که اعراب آنرا قدس میخوانند و یهودیان با نام اورشلیم از آن یاد میکنند برای پیروان سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام اهمیت تاریخی و مذهبی دارد.
دولت آمریکا پیشتر حاکمیت اسرائیل را بر بیت المقدس را نپذیرفته بود؛ اما دونالد ترامپ روز ششم دسامبر طی نطقی رسما بیتالمقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و دستور انتقال سفارت آمریکا از تل آویو را صادر کرد.
در پی تصمیم آقای ترامپ، گواتمالا و پاراگوئه نیز اعلام کرده اند که سفارت های خود را به بیت المقدس منتقل می کنند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل انتقال سفارت آمریکا را یک تصمیم تاریخی خوانده و به گرمی از آن استقبال کرده است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینیان، آن را "سیلی قرن" خوانده است.
قرار است یک سفارت کوچک موقتا در داخل ساختمان کنسولگری آمریکا در بیتالمقدس افتتاح شود و بعدا کل سفارت به محلی بزرگتر در این شهر منتقل شود.