شناسهٔ خبر: 25083685 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شفاف | لینک خبر

تب مالت در کمین مشتریان لبنیات سنتی

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: استفاده از شیر های نجوشیده در تولید پنیر تبریزی و بستنی های کیلویی و قیفی دستگاهی، ویریوس تب مالت را به افراد منتقل کرده و منجر به شیوع بیماریدر شهر ها می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شفاف، رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: استفاده از شیر های نجوشیده در تولید پنیر تبریزی و بستنی های کیلویی و قیفی دستگاهی، ویریوس تب مالت را به افراد منتقل کرده و منجر به شیوع بیماریدر شهر ها می شود.
محمد حسین عزیزی در خصوص هشدارنسبت به شیوع تب مالت در کشور گفت: مصرف لبنیات سنتی از جمله اصلی‌ترین عامل انتقال تب مالت است. بر این اساس استفاده از شیر‌های نجوشیده و پنیر‌های تولید شده توسط شیر باز و سنتی، ویروس تب مالت را منتقل کرده و فرد مصرف کننده را آلوده به بیماری می‌کند.

وی افزود: فصل بهار شرایط برای شیوع ویروس تب مالت فراهم است بنابراین رعایت نکات بهداشتی در این فصل امری ضروری است. درحالی که مصرف محصولات لبنی سنتی همچون پنیر تبریزی و شیرهای کیلویی در شهرها، به عاملی برای انتقال بیماری از روستاها به شهر تبدیل شده است .

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اظهار کرد: نجوشاندن شیر محلی و مصرف آن در هر نوع فرآیند غذایی، ویروس تب مالت را به راحتی منتقل می کند. بنابر این باحرارت دادن شیر در فرآیند تولید ماست، ویروس تب مالت از بین رفته و احتمال انتقال بیماری از طریق ماست کاهش می‌یابد.

عزیزی عنوان کرد: استفاده از شیر‌های سنتی و کیلویی در تولید انواع بستنی‌های سنتی، ذغالی، اسکوپ و قیفی دستگاهی که به صورت دستی و خارج از کارخانه‌های پاستوریزه تولید می‌شود، مقرون به صرفه است. بنابراین به علت عدم توجه تولید کنندگان این نوع بستنی‌ها نسبت به حرارت دادن شیر‌های مورد استفاده در این مواد خوراکی، ویروس تب مالت به فرآورده تولید شده منتقل شده و مصرف کنندگان را بیمار می‌کند.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: با توجه به افزایش شیوع ویروس تب مالت در فصل بهار و هشدار‌های اخیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش تعداد افراد مبتلا به این بیماری توصیه می‌شود در شرایط فعلی از خوردن شیر، پنیر‌های باز و تبریزی، بستنی سنتی، قیفی دستگاهی و انواع اسکوپ‌ها خودداری شود.

عزیزی در ادامه گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم بر اساس تصورات اشتباه مرسوم شده مصرف لبنیات سنتی را مفیدتر از محصولات لبنی کارخانه‌ای و پاستوریزه می‌دانند و بر این عقیده پافشاری می‌کنند که استفاده از محصولات ارگانیک می‌تواند فواید لبنیات را بیش از محصولات کارخانه‌ای به بدن منتقل کند در حالی که استفاده از لبنیات سنتی ناقل ویروس تب مالت بوده و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی در پایان افزود: نگهداری پنیر در آب و نمک برای بیش از 1/5 ماه احتمال انتقال ویروس تب مالت را در این محصول کاهش می دهد براین اساس استفاده از نمک در تولید پنیر نمی تواند به طور صد درصد این ویروس را نابود کرده و منجر به تائید سلامت مواد غذایی شود.