شناسهٔ خبر: 24508235 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

/به‌روز رسانی شد/

واکنش‌ها به تمایل ترامپ برای دیدار با کیم جونگ اون

در پی ابراز تمایل سران آمریکا و کره شمالی برای برگزاری دیدار دو جانبه، نخست وزیر ژاپن اگرچه از این خبر استقبال کرد اما تاکید کرد که فشارها تا زمانی که کره شمالی پیشرفت قابل محسوسی در حوزه خلع سلاح هسته‌ای انجام ندهد ادامه خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن از ابراز تمایل دو رهبر آمریکا و کره شمالی برای دیدار دو جانبه قدردانی کرد؛ با این حال گفت: ما به اعمال بیشترین فشارها علیه کره شمالی تا زمانی که این کشور اقدامات قابل کنترل، غیر قابل بازگشت و صادقانه در حوزه خلع سلاح انجام ندهد ادامه خواهیم داد.

وی ادامه داد: ژاپن و آمریکا ۱۰۰ درصد با یکدیگر همکاری می‌کنند.

او در ادامه اظهاراتش اعلام کرد: ماه آینده میلادی برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن درباره مسئله کره شمالی پیش از دیدار ترامپ با کیم جونگ اون به آمریکا سفر می‌کند.

تحلیلگران بر این باورند که ادبیات آبه نشان می‌دهد که ژاپن از تغییر دیدگاه کره شمالی درخصوص خلع سلاح هسته‌ای نگران است.

توبیاس هریس، تحلیلگر امور ژاپن در یک مرکز مطالعاتی در نیویورک اعلام کرد: من فکر می‌کنم نگرانی جدی درباره دیدار دو جانبه ترامپ با کیم جونگ اون وجود دارد. دولت ژاپن آشکارا می‌خواهد که تهدید کره شمالی حل شود. اما من فکر نمی‌کنم مقامات ژاپنی درباره دشواری دستیابی به توافق معنادار و دقیق خلع سلاح تحت چنین شرایطی ساده لوح باشند.

یک مقام ارشد ناشناس در کاخ سفید اعلام کرد: روز پنجشنبه ترامپ با شینزو آبه تماس تلفنی داشته است. دولت آمریکا به دنبال یک توافق قابل کنترل برای خلع سلاح دائمی کره شمالی است.

همچنین مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی به دنبال دیدار با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در اواخر ماه آوریل است.

رئیس جمهوری کره جنوبی تصمیم ترامپ برای دیدار با اون را ستوده و آن را "نقطه عطفی تاریخی" در سیر به سوی صلح پایدار در شبه جزیره کره توصیف کرده است.

در همین حال سخنگوی دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی ابراز تمایل طرف‌های آمریکا و کره شمالی برای دیدار با یکدیگر را یک موفقیت بزرگ اعلام کرد. به طور حتم پذیرش دعوت کیم جونگ اون توسط ترامپ یک موفقیت دیپلماتیک برای مون جائه این محسوب می‌شود اما تحلیلگران بر این باورند که اگر انتظارات آمریکا در این مذاکرات برآورده نشود و یا کره شمالی اقداماتی در راستای خلع سلاح هسته‌ای انجام ندهد، این مسئله خطراتی برای واشنگتن و سئول دارد.

از سوی دیگر پس از انتشار اخبار دیدار احتمالی ترامپ با کیم جونگ اون، وزارت خارجه چین اعلام کرد، از "سیگنال‌های مثبت" رسیده از سوی آمریکا و کره شمالی استقبال می‌کند.

همچنین وندی شرمن، مذاکره کننده آمریکایی در توافق هسته‌ای ایران در دولت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا در این باره گفت: چین نسبت به دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا با وجود تمایل به وقوع چنین اتفاقی، محتاط است.

سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه نیز اعلام کرد: دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا، اقدامی در مسیر درست است.

وی ادامه داد: این روند نباید تنها محدود به یک دیدار باشد. بلکه باید مسیری برای از سرگیری روند دیپلماتیک به منظور دستیابی به یک راه‌حل درباره برنامه هسته‌ای کره شمالی بر اساس اصول مورد توافق در مذاکرات شش‌جانبه ایجاد شود. 

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما