شناسهٔ خبر: 24456909 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

طلب بیش از 3 هزار میلیارد تومانی آستان قدس رضوی از دولت

قائم مقام تولیت آستان قدس گفت: هم اکنون ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکاریم که آماده ایم این مطالبات را در قالب سهام دریافت کنیم.

صاحب‌خبر -

فاز نخست زائر شهر تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسدبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛مرتضی  بختیاری در نشست خبری با خبرنگاران افزود:بدهی دولت به آستان قدس از مطالباتی است  که در زمان تولیت فقید پیگیری شده است و مراحل قانونی آن طی شده و ما منتظریم دولت تصمیم بگیرد و با وجود مشکلات انتظار نداریم پول نقد بپردازد.


وی گفت: کار ارزشمندی که با تدبیر تولیت آستان قدس رضوی بدان توجه ویژه شد استفاده از ظرفیت‌های مردمی بود، ایشان مفاهیم جدیدی از خادم، خدمت و مخدوم را برای ما تبیین نمودند که مبانی نظری ارائه خدمات بر اساس الگوی جدید برای همگان مشخص شد.


قائم مقام تولیت آستان قدس افزود: یکی دیگر از طرح‌های موفقی که در حال اجراست، طرح زیارتی از مبدأ تا مبدأ است که مورد حمایت آستان قدس رضوی است و تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار زائر زیارت اولی به بارگاه منور رضوی مشرف شده‌اند.

بختیاری  تصریح کرد: توسعه خادمیاری در اردو‌های جهادی، ارائه خدمات رایگان پزشکان و متخصصان و کارآفرینی از دیگر مواردی است که در راستای محرومیت زدایی با قوت و قدرت ادامه دارد.
 
وی در خصوص فعالیت‌های اقتصادی این آستان مقدس اظهارکرد: ما سهم خود در پروژه مشهد مال را واگذار کردیم و از منافع فروش آن برای انجام کار‌های عام المنفعه و ایجاد اشتغال پایدار نظیر احداث آزاده راه مشهد- چناران استفاده خواهیم کرد .
 
قائم مقام تولیت آستان قدس  افزود: هدف متعالی ما ورود آستان قدس به پروژه‌های بزرگ ملی برای افزایش امنیت و رفاه زائران است.

بختیاری با اشاره به اقدامات انجام شده در بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) گفت: در رابطه این موضوع بایستی با هماهنگی آستان قدس رضوی و دستگاه‌های اجرایی استان نظیر استانداری خراسان رضوی و شهرداری مشهد اصلاحات مصوبه صورت بگیرد.
 
وی افزود: مرتفع سازی در اطراف بارگاه منور رضوی و کاهش عرض شارستان و باغراه‌ها مورد تأیید نمی‌باشد و هرگونه اصلاحات نباید در تعارض با معماری اماکن متبرکه که جزء آثار فاخر تمدن اسلامی است، باشد.


قائم مقام تولیت آستان قدس با بیان اینکه منابع مالی و درآمد‌های آستان قدس رضوی از عواید موقوفات و نذورات مردم است، گقت: اگر تکیه ما بر اساس حساب و کتاب و داشته‌های مالی آستان قدس باشد به آن اندازه‌ای نیست که مشکلات و معضلات تمام محرومان و مستضعفان را برطرف کنیم.

بختیاری افزود: دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در حوزه‌های جذب خادمیاران برای ارائه خدمات به محرومان و مستضعفان، ترویج و توسعه فرهنگ رضوی و توسعه وقف و نذر در مراکز استان‌ها تشکیل شده و ما در آغاز راه هستیم.
 
وی  تصریح کرد: تحولی که بناست به همت آستان قدس رضوی در کشور به وقوع بپیوندد نیازمند سازماندهی قوی است که با عنایت امام رضا (ع) و کمک مردم عملیاتی خواهد شد.

قائم مقام تولیت آستان قدس گفت: در حال حاضر ۵۵ هزار نفر در سراسر کشور برای خادمیاری ثبت نام نموده‌اند و در عرصه خدمت رسانی به محرومان و مستضعفان در محل مورد سکونت خود به نام مبارک امام رضا (ع) گره گشایی می‌کنند.


بختیاری با بیان اینکه در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴، بیست و پنج درصد افزایش نذورات داشتیم افزود: بهترین ارزیابی‌کننده و قضاوت کننده خود مردم هستند. وقتی مردم خدمت را می‌بینند علی رغم تمام مشکلات اقتصادی این روند افزایشی را مشاهده می‌کنیم.

وی گفت: تصریح کرد: ما در موقوفات هم چند پروژه عمده را آغاز کرده‌ایم که پروژه عظیم زائر شهر رضوی یکی از آنهاست.
 
قائم مقام تولیت آستان قدس افزود: این پروژه در ۳ فاز به ظرفیت ۲۰ هزار نفر اسکان در حال ساخت است که در سال ۹۶ فاز نخست آن به بهره برداری رسیده و فاز دوم نیز ۳۵ درصد پیشرفت داشته است.


بختیاری در پاسخ به سئوالی درباره انعقاد تفاهم نامه با کمیته امداد برای اعطای وام اشتغال به محرومان گفت: تفاهم نامه‌ای بین آستان قدس رضوی و کمیته امداد امام خمینی (ره) منعقد شده که از محل صندوق امداد ولایت تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان مناطق محروم و مستضعف تخصیص یابد .

وی گفت: یکی از مبانی سیاست‌های راهبردی اقتصاد مقاومتی، تکیه به تولید ملی و توانمندی‌های داخلی است و این اقدام در جهت تحقق این مهم صورت می‌پذیرد.

قائم مقام تولیت آستان قدس تصریح کرد: در حال حاضر ما در برخی روستا‌های شهرستان کلات نادری با روش‌های علمی از طریق کشت گلخانه‌ای و یا از طریق پرورش دام سبک وارد مقوله ایجاد اشتغال شده‌ایم.

به صورت تخصصی هلدینگ دامپروری آستان قدس رضوی آموزش را شروع کرده و به روستاییان دام سبک داده خواهد شد که در جهت توانمندسازی و محرومیت زدایی گام‌های موثر برداشته شود.


انتهای پیام// ف.غ

نشست خبری قائم مقام آستان قدس رضوی

نظر شما