شناسهٔ خبر: 24336530 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی زنان:

طرح های بانوان کمتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: متاسفانه ایده ها و طرح های بانوان در بخش های مختلف کمتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد که این فقط مختص ایران نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، سورنا ستاری روز سه شنبه در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی بانوان افزود: اکنون اکوسیستمی در کشور داریم که یک زن نمی تواند در آن محیط کارآفرینی داشته باشد و باید این را اصلاح کرد و با آن بجنگیم البته این یک مساله فرهنگی است.

وی تاکید کرد: متاسفانه ٥ تا ١٠ درصد ایده های بانوان جذب سرمایه گذار دارند و فقط ١٠ درصد اقتصاد جهانی مربوط به بانوان است و یک تا دو درصد مالکیت جهانی در اختیار بانوان است.
ستاری ادامه داد: زمانی که استارت تاپ ها هفته ای ١٠ درصد رشد دارد بخش خصوصی به راحتی به این موضوع ورود می کنند و باید بانوان نیز در این بخش ورود کنندچرا که تحولاتی در کشور ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: در کشور باید اکوسیتمی داشته باشیم که کارآفرین ایجاد کند.
به گفته وی، در حال حاضر ٣٥٩ شرکت دانش بنیان مدیرعامل زن دارد و ١٢ درصد شرکت های دانش بنیان و ٢٥ درصد مدیران عامل و روسای هیات مدیره این شرمت نیز بانوان هستند و باید این موضوع الگوسازی شود.

راه حل اشتغال کشور استخدام نیست
ستاری اضافه کرد: البته در بحث اکوسیستم کارآفرینی روزمرگی را متوجه نمی شود اما اگر کسی بخواهد استخدام شود به درد این اکوسیستم نمی خورد.
معاون علمی رئیس جمهوری با بیان اینکه راه حل اشتغال کشور استخدام نیست، اظهار داشت: کشوری که سابقه علم، تجارت و کارآفرینی دارد و ٣٣ میلیون جوان دارد، باید از ظرفیت نیروهای انسانی استفاده کرد، اما متاسفانه این کشور با پول نفت در دوره ای مسموم شد.
وی تصریح کرد: در علم این همه دانشگاه داریم اما کجاست ابن سینا، خوارزمی و فارابی؛ اینها از زیست بوم بیرون آمدند مگر اینها دانشجو نبودند مگر این همه دانشجو نداریم چرا این افراد بیرون نمی آیند.
وی اظهار داشت: ابتدای انقلاب ١٧٠ هزار دانشجو در کشور و ١٠ هزار دانشجود در خارج از کشور داشتیم و ورودی بانوان ٢٢ درصد بود و اکنون چهار میلیون و ٧٠٠ هزار دانشجو داریم که امسال ٥،٦ درصد ورودی های دانشگاه را بانوان تشکیل دادتد.
وی تصریح کرد: همچنین تعداد دانشجویان خارجی (در خارج از کشور) ما ٤٧ هزار نفر هستند و تعداد دانشجویان ایرانی درآمریکا از ٥٧ به ١٠ هزار دانشجو رسیده است.
ستاری ادامه داد: همچنین ٤٩ درصد دانشجویان خروجی دانشگاهها را زنان تشکیل می دهند اما باید در حوزه کسب و کار نیز بیشتر به حوزه زنان توجه کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه به یک آمار در حوزه کسب و کار زنان اشاره کرد و ادامه داد: 72 درصد زنان پس از ازدواج و 72 درصد نیز پس از زایمان تمایل به کار ندارند پس بسیاری از کارفرمایان و مدیران اجرایی با ریسک بالا نسبت به استخدام بانوان اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه اگرچه این گونه مشکلات هست، اما بانوان توانمندی زیادی برای فعالیت در بخش های مختلف دارند، تصریح کرد: در فضای مجازی و حوزه «آی سی تی» دیگر قدرت بدنی تاثیری در استخدام ندارد و خلاقیت و هوش تاثیرگذار است که می تواند یک کسب و کار شکل گیرد، پس در این زمینه باید بیشتر بانوان را مدنظر داشت.
معاون علمی رئیس جمهوری افزود: دیگر پشت دستگاه رایانه و اینترنت کسی نمی داند که فرد استفاده کننده زن یا مرد است پس باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد و نظام کسب و کار جدیدی ایجاد کرد.
ستاری تاکید کرد: اکنون 55 درصد فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر زن هستند اما اینکه چند درصد آنان فعالیت دارند مهم است و باید در این زمینه نیز موانع را رفع کرد، البته باید خود بانوان نیز اراده کنند تا مشکلات حل شود.
وی ادامه داد: باید سعی کنیم سرمایه گذاران برای جذب ایده های بانوان را افزایش داد و به گونه ای فعالیت شود که حتی تعداد زن سرمایه گذار را نیز بالاتر برد.
معاون رییس جمهوری اضافه کرد: در حوزه انسانی و مد و لباس بانوان می توانند فعالیت های جدی داشته باشند به همین منظور باید زیست بوم جدید در این راستا بسازید و اکوسیستم جدید را نیز درک کنید، اگرچه دولت نیز انگیزه زیادی برای افزایش فعالیت های بانوان در بخش های مختلف را دارند.
همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان افزایی بانوان امروز سه شنبه در مرکز همایش عای شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور محمدجواد آذری جهرمی، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهوری به مدت یک روز برگزار شد.

لینک کوتاه

نظر شما