شناسهٔ خبر: 24292657 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برگزیدگان مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال ۹۶ تجلیل شدند

مراسم بزرگداشت روز مهندسی و تجلیل از استادان برجسته، مهندسان برجسته و پژوهشگران جوان برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۶، بعد از ظهر دیروز همزمان با روز مهندسی، با حضور دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم، در ابتدای این مراسم دکتر سعید سهراب‌پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با بیان اینکه در ۱۴ دوره انتخاب مهندسان برجسته و ۶ دوره انتخاب استادان برجسته مهندسی و پژوهشگران جوان برجسته مهندسی، تاکنون ۴۰ مهندس برجسته، ۱۶ استاد مهندسی و ۲۹ پژوهشگر جوان مهندسی منتخب این فرهنگستان بوده‌اند، از تشکیل اتاق فکر مهندسان برجسته در این فرهنگستان خبر داد و افزود: این افراد در زمان انتخاب استادان مدعو فرهنگستان در اولویت خواهند بود.

جعفر توفیقی رئیس کارگروه انتخاب برگزیدگان مهندسی فرهنگستان علوم نیز در این مراسم، ضمن معرفی ۱۲ برگزیده مهندسی کشور، این افراد را شخصیت‌های برجسته علمی، پژوهشی و فنی و دارای سوابق پربار آموزشی و پژوهشی توصیف کرد و گفت: در انتخاب این افراد ضوابط دقیق علمی لحاظ شده است.

وی برخی محور‌های مورد تأکید آیین‌نامه انتخاب مهندسان برجسته را شهرت علمی، شهرت اخلاقی و کوشا بودن این افراد در تربیت فرهیختگان و دانشجویان عنوان کرد و افزود: در این آیین‌نامه همچنین به جامعیت علمی، مسؤولیت‌پذیری، وقت‌شناسی، احترام به همکاران، اخلاق حرفه‌ای، کیفیت و نوآوری در تدریس، انتقال مفاهیم نو در کلاس درس و مشارکت مؤثر استادان در برقراری ارتباط بین رشته تخصصی‌شان با جامعه و صنعت توجه شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که به ویژگی‌های پژوهشی این افراد، خدمات علمی، آثار برجسته پژوهشی اعم از مقاله، کتاب، گزارش علمی و نیز مورد استناد قرار گرفتن این آثار در سطح ملی و بین‌المللی توجه ویژه‌ای شده است.

رئیس کارگروه انتخاب برگزیدگان مهندسی فرهنگستان علوم با بیان اینکه نقش این افراد در توسعه علمی کشور، تأسیس دانشگاه، تأسیس دانشکده و رشته‌ها و برنامه‌های درسی مختلف در برگزیده شدن آن‌ها از سوی فرهنگستان علوم تأثیر داشته است، گفت: تلاش شده تا افراد برگزیده از شخصیت‌های برجسته و مورد اعتنای جامعه علمی کشور انتخاب شوند.

در ادامه سه استاد برجسته مهندسی کشور، سه مهندس برجسته کشور و ۶ پژوهشگر جوان برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم به ایراد سخن پرداختند.

آخرین سخنران این مراسم رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم بود.

وی ضمن تقدیر از کار خوبی که گروه علوم مهندسی در تجلیل و اعزاز استادان و پژوهشگران جوان و مهندسان برجسته انجام می‌دهد، تشویق نخبگان از سوی فرهنگستان علوم را یکی از وظایف اصلی فرهنگستان برشمرد و گفت: فرهنگستان با این انتخاب‌ها تلاش می‌کند آنان را به جامعه علمی و دانشگاهی و به خصوص جوانان معرفی کند.

داوری اردکانی در ادامه با اشاره به اینکه معنای کلمه مهندسی از «اندازه» می‌آید و اندازه همان عدل است، بر این نکته تأکید کرد که در همه شئون جامعه و در کار علم اگر اندازه رعایت شود، آن جامعه و علم آن جامعه به تعادل می‌رسد و کوشش‌ها و پژوهش‌ها در جای خود قرار می‌گیرد.

رئیس فرهنگستان علوم در پایان بار دیگر روز مهندسی را به استادان حاضر در جلسه و به برگزیدگان تبریک گفت.

در پایان مراسم با حضور رضا داوری اردکانی، مهدی بهادری نژاد، پرویز جبه دار مارالانی، محمدرضا اسلامی، جعفر توفیقی و سعید سهراب پور، از ۱۲ برگزیده مهندسی منتخب فرهنگستان با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد.

در مراسم گرامیداشت روز مهندسی سال ۹۶، از «مهرداد شکریه» استاد برجسته در مهندسی مکانیک، «سید محمدتقی فاطمی قمی» استاد برجسته در مهندسی صنایع و «معصومه نصیری کناری» استاد برجسته در مهندسی برق و کامپیوتر به عنوان سه استاد برجسته مهندسی کشور تجلیل شد.

همچنین از «عبدالوهاب ادب آوازه» مهندس برجسته در مهندسی مواد و معدن، «محمدرضا پاکروان» مهندس برجسته در مهندسی برق و کامپیوتر و «محمدرضا ظهیر امامی» مهندس برجسته در مهندسی مکانیک به عنوان سه مهندس برجسته کشور تقدیر به عمل آمد.

۶ پژوهشگر جوان برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال ۹۶ که از آن‌ها نیز تجلیل شد عبارت بودند از: «حمید احمدی» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی عمران، «مجید پور انوری» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی مواد و معدن، «محمدصالح تواضعی» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی برق و کامپیوتر، «مهدی سلامی کلجاهی» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی شیمی، «عطاءالله طالعی‌زاده» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی صنایع و «یاسر کیانی» پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی مکانیک.

نظر شما