شناسهٔ خبر: 24139270 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

آنکارا: ناتو و آمریکا خواستار قطع عملیات شاخه زیتون نیستند

وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه ناتو و آمریکا خواستار قطع عملیات شاخه زیتون نیستند، گفت واشنگتن تعهد داد که سلاح‌های ارسالی به کرهای سوری را پس بگیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نورالدین جانیکلی» وزیر دفاع ترکیه امروز (پنجشنبه) گفت پنتاگون به آنکارا تعهد داده تا سلاح‌های ارسالی برای شبه‌نظامیان کُرد سوری را جمع‌آوری کند.

جانیکلی با اشاره به صحبت‌های روز گذشته خود با «جیمز متیس» همتای آمریکایی خود، توضیح داد: «ما به واشنگتن تاکید کردیم حمایت آنها از تروریست‌های کُرد سوری (پ.ی.د و ی.پ.گ) باعث تقویت تروریست‌های پ.ک.ک (حزب کارگران کردستان) که تهدید امنیتی برای ترکیه هستند، می‌شود.»

به نوشته روزنامه «دیلی صاباح» وی با بیان اینکه عملیات شاخه زیتون در عفرین، ترکیه را از نبرد با داعش منحرف نمی‌کند، تاکید کرد: «عزم و انتظار خود از آمریکا برای قطع ارتباطات با ی.پ.گ (یگان‌های مدافع خلق) و خارج کردن آنها از صفوف س.د.ف (نیروهای دموکراتیک سوریه) به متیس منتقل کردیم.»

وزیر خارجه ترکیه سپس افزود: «متیس نیز گفت که آمریکا روی برنامه‌ای برای پس‌گرفتن سلاح‌های ارسالی مخصوصا تسلیحات سنگین از ی.پ.گ و همچنین مبارزه موثرتر با پ.ک.ک کار می‌کند.»

جانیکلی در حاشیه نشست ناتو در بروکسل ضمن بیان اینکه وزیر دفاع آمریکا از او نخواسته عملیات عفرین متوقف شود، گفت: «ناتو هم درخواستی برای پایان شاخه زیتون به ترکیه ارائه نداده است.»

 

این اظهارات در حالی است که طی یک سال اخیر آمریکا و ترکیه بر سر مسائل مختلف از جمله استرداد فتح‌الله گولن (واعظ و اپوزسیون دولت آنکارا)، کودتای نافرجام، خدمات صدور روادید، عملیات نظامی شاخه زیتون و حمایت واشنگتن از کردهای سوریه به اختلافات جدی خورده‌اند.

چند روز قبل نیز «هربرت مک‌مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا در استانبول با «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه دیدار کرد. «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور نیز قرار است امروز (پنجشنبه) برای دیدار با مقامات ترکیه و تلاش برای بهبود روابط، وارد آنکارا شود.

ایالات متحده شبه‌نظامیان کُرد را مهره موثری در نبرد با گروه تروریستی داعش و پاکسازی شمال سوریه از لوث این عناصر دانسته و چندین ماه است که با ارسال تسلیحات، از آنها حمایت می‌کند.

ترکیه اما معتقد است شبه‌نظامیان کُرد سوری، تفاوتی با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) که از نظر بین‌المللی تروریستی شناخته می‌شود، نداشته و سلاح‌های ارسالی آمریکا در نهایت به سمت ترکیه نشانه خواهد رفت.

آنکارا که از چندین ماه قبل تهدید به اجرای عملیات نظامی جدید در شمال سوریه علیه شبه‌نظامیان کُرد در این منطقه می‌کرد، بعد از اعلام تصمیم آمریکا برای ایجاد ارتش کُردی 30هزار نفری در سوریه، مجاب به آغاز آن شد.

ترکیه، حمله به عفرین در حلب در شمال غرب سوریه را از 20 ژانویه آغاز کرد؛ زمانی که با توپخانه مواضع نیروهای کُرد در ریف حلب شمالی و غربی را هدف گرفت. 

انتهای پیام/

عضویت در کانال تلگرامی بین‌الملل و سیاست خارجی فارس