شناسهٔ خبر: 23610443 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

‎‎ محسنی اژه ای:

سراب را جای آب القا می کنند/در این دوران جاهلیت مدرن، الگو باشیم

‎ تهران - ایرنا - معاون اول قوه قضاییه با اعلام اینکه در این دوران جاهلیت مدرن سراب را گاهی آب به ما القا می کنند، گفت: درصورت تراز بودن جمهوری اسلامی، می توانیم برای جهان الگو و اسوه باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی در مجتمع فرهنگی غدیر ناجا، افزود: نظام اسلامی وقتی می تواند مفید و موثر باشد که کارگزارانی با بینش همین نظام اسلامی عهده دار آن باشند و اگر بینش کارگزار نظام با اسلام متفاوت و التقاطی بود و کسری داشت ، نمی تواند این نظام اسلامی را محقق کند.
‎‎محسنی اژه ای اضافه کرد: اگر بخواهیم، ببینیم نیروی انتظامی در به ثمر رسیدن تمدن اسلامی چه نقشی إیفا می کند، نخست باید دید نظم و انضباط در این دین جامع و کامل چه نقشی دارد ؛ اسلام برای برقرارکنندگان نظم و امنیت ارزش قائل است و برای افراد سد راه امنیت مجازاتی تعیین کرده است.
وی ادامه داد: اگر کسی راه ها، شهر، روستا، محیط کسب و کار را ناامن کرد و همراه با استفاده از سلاح گرم و قدرت نمایی و سلاح سرد موجب ناامنی شد، مجازات سنگینی در اسلام برای او تعیین شده که یکی از مجازات ها برای ناامن کنندگان جامعه، قطع دست و پا و اعدام و نفی بلد از دیگر مجازات هاست و این اهمیت امنیت و نظم را در اسلام نشان می دهد.
‎معاون اول قوه قضاییه جهت دوم را ماموریت های تعریف شده در قانون اساسی و قوانین موضوعه برای نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: کدام بخش یا دستگاه را سراغ دارید که با همه سطوح کشور و همه اقشار جامعه سر و کار داشته باشد؛ از زمان تولد بچه تا بعد از مرگ با او کار دارید شما حافظ منافع و امنیت او هستید در دورترین جای کشور در مرزهای آبی و خاکی کشور حضور دارید؛ آیا کسی که اینقدر حضور فعال از جهات گوناگونی دارد، نمی تواند به تمدن نوین اسلامی کمکی داشته باشد؟
محسنی اژه ای با بیان اینکه نیروی انتظامی ما امروز پویا و مورد اعتماد است اما اگر بخواهیم به آن مقصد عالی برسیم که تمدن نوینی در دنیای جاهلیت مدرن است ، راه داریم، گفت: جاهلیت و زنده به گور کردن مختص دوران جاهلیت نیست ؛ اکنون اطفال بزرگ شده را در رحم آمپول می زنند و سقط می کنند، با سلاح های پیشرفته و بمب و شیمیایی کودکان را می کشند و این از جهالت اولیه بیشتر است .
وی اضافه کرد: اگر می خواهیم در این جاهلیت مدرن و روشن نمایی دشمنان به نقطه مطلوب و تمدن و به تعبیر قران به وسط برسیم، نمونه و الگو باشیم ، نباید از چیزی که هستیم خوشحال باشیم و به آن بسنده کنیم .
سخنگوی قوه قضاییه گفت:نیروی انتظامی قوه قضاییه و دولت باید در تراز جمهوری اسلامی باشد از خود و کارهایمان راضی نباشیم حتی اگر مردم و مسئولان راضی باشند.
وی خطاب به ماموران نیروی انتظامی ادامه داد: باید برسیم به جایی اگر در بیابانی فردی در خطر است و خودروی پلیس را دید احساس آرامش کند اگر پلیس رفت خانه متهمی و خواست او را با خود ببرد پدر خیالش راحت باشد که پلیس او را با خود می برد و اگر این آرامش و اطمینان پیدا شد آن موقع می توانیم الگو باشیم.
‎ محسنی اژه ای با بیان اینکه اگر بخواهیم ببینیم نیروی انتظامی در به ثمر رسیدن تمدن اسلامی چه نقشی ایفا می کند، نخست باید دید نظم و انضباط در این دین جامع و کامل چه نقشی دارد ؛ اسلام برای برقرارکنندگان نظم و امنیت ارزش قائل است و برای افراد سد راه امنیت مجازاتی تعیین کرده است.
وی ادامه داد: اگر کسی راه ها، شهر، روستا، محیط کسب و کار را ناامن کرد و همراه با استفاده از سلاح گرم و قدرت نمایی و سلاح سرد موجب ناامنی شد، مجازات سنگینی در اسلام برای او تعیین شده که یکی از مجازات ها برای ناامن کنندگان جامعه، قطع دست و پا و اعدام و نفی بلد از دیگر مجازات هاست و این اهمیت امنیت و نظم را در اسلام نشان می دهد.
‎ معاون اول قوه قضاییه جهت دوم را ماموریت های تعریف شده در قانون اساسی و قوانین موضوعه برای نیروی انتظامی عنوان کرد و ادامه داد: کدام بخش یا دستگاه را سراغ دارید که با همه سطوح کشور و همه اقشار جامعه سر و کار داشته باشد؛ از زمان تولد بچه تا بعد از مرگ با او کار دارید شما حافظ منافع و امنیت او هستید در دورترین جای کشور در مرزهای آبی و خاکی کشور حضور دارید؛ آیا کسی که اینقدر حضور فعال از جهات گوناگونی دارد نمی تواند به تمدن نوین اسلامی کمکی داشته باشد؟
محسنی اژه ای با بیان اینکه نیروی انتظامی ما امروز پویا و مورد اعتماد است اما اگر بخواهیم به آن مقصد عالی برسیم که تمدن نوینی در دنیای جاهلیت مدرن است ، راه داریم، گفت: جاهلیت و زنده به گور کردن مختص دوران جاهلیت نیست ؛ اکنون أطفال بزرگ شده را در رحم آمپول می زنند و سقط می کنند، با سلاح های پیشرفته و بمب و شیمیایی کودکان را می کشند و این از جهالت اولیه بیشتر است .
وی اضافه کرد: اگر می خواهیم در لین جاهلیت مدرن و روشنی نمایی دشمنان به نقطه مطلوب و تمدن به تعبیر قرآن به 'وسط' برسیم و نمونه و الگو باشیم نباید از چیزی که هستیم خوشحال باشیم و به آن بسنده کنیم.
وی خطاب به نیروی انتظامی ادامه داد: باید برسیم به جایی که اگر در بیابانی کسی در خطر است ماشین پلیس را دید احساس آرامش کند اگر پلیس رفت خانه متهمی و خواست او را با خود ببرد پدر خیالش راحت باشد که پلیس او را با خود می برد و اگر این آرامش و اطمینان پیدا شد آن موقع می توانیم الگو باشیم.
محسنی اژه ای در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه ما باور داریم آفریده‌ای هست و آفریننده‌ای و این جهان با نظم و انضباط و هدف آفریده شده و انسان اشرف مخلوقات دارای تفکر و تعقل است که می‌تواند سایر اجزای هستی را به استخدام خود درآورد.
وی افزود: همین انسان با استعداد و ظرفیتی که خدا به او داده می‌تواند به اعلاء دین صعود یا به اسفل‌السافلین هم سقوط کند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: حدود 4 دهه از پیروزی جمهوری اسلامی با رهبری یک اسلام‌شناس، فقیه جامع‌الشرایط و انسانی که مراتب عالی کمال را طی کرده، می گذرد و این انقلاب، نظام اسلامی را در کشور پایه‌گذاری کرد.
به گفته وی، این نظام اسلامی که مبتنی بر لا‌اله‌الا‌الله است ، هم جذب دارد و هم دفع، هم سلب دارد و هم ایجاب، هم شمشیر دارد و هم کتاب؛ هم در مقابل ظلم می ایستاد و هم دربرابر مظلوم با خضوع و فروتنی رفتار می کند.
محسنی اژه ای افزود: همه باید در مقابل ظلم و ظالم بایستند اگر قابل اصلاح نباشد باید مجازات شود و در مقابل باید در برابر مظلوم خضوع، خشوع، مهربانی و رأفت داشت.
اجتمام**٧٣٢٩ ** 1418
‎خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد ** ناشر: مریم برزآبادی

انتهای پیام /*

نظر شما