به گزارش مشرق، ثبتنام از نامزدهای هیات رئیسه و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک از شنبه 2 دیماه آغاز و روز جمعه 15 دیماه به پایان رسید و در نهایت 30 نفر برای پستهای مختلف نامزد شدند. از اعضای هیات اجرایی که در این 4 سال فعالیت میکردند کیومرث هاشمی، علیرضا دبیر، محمد پولادگر، علی کفاشیان و رسول خادم غیبت داشتند. کفاشیان که در دوره جدید شانس حضور در هیات اجرایی را نخواهد داشت اما معرفیاش به عنوان کارشناس خبره این فرصت را به وی میداد تا برای هیات رئیسه ثبتنام کند، اما همان طور که قبلا اعلام کرده بود برای این دوره نامزد نشد تا جای رئیس همیشه خندان بعد از مدتها در ساختمان سئول خالی باشد.
کیومرث هاشمی نیز در آخرین نشست خبری خود گفته بود در این دوره صلاح نیست برای انتخابات نامزد شود که سر حرف خود باقی ماند و برای انتخابات نام نویسی نکرد.
نگاهی کوتاه به ثبتنام افراد مختلف در پست هیات رئیسه و تا حدودی هیات اجرایی کاملا مشخص میکند که ترکیب کمیته ملی المپیک برای این دوره به چه صورت است.
* صالحیامیری تنها گزینه برای ریاست
اگرچه بارها با مصاحبههای مختلف توسط مسئولان کمیته ملی المپیک مهندسی انتخابات تکذیب شد، اما نگاهی کوتاه به انتخاب کارشناسان خبره کاملا مشخص میکند که معرفی برخی افراد بدون منظور و هدف نبوده است.
معرفی صالحیامیری به عنوان کارشناس خبره که 90 روز سرپرستی وزارت ورزش و جوانان را برعهده داشت و ثبتنامش برای ریاست کمیته، کاملا نشان میدهد که رئیس آینده ساختمان سئول کسی جز صالحیامیری نخواهد بود.
محمود خسرویوفا نیز در حالی برای ریاست ثبتنام کرده که پیش از این گفته بود با ثبتنام صالحیامیری در مجمع انصراف خواهد داد. به همین دلیل تنها گزینه ریاست صالحیامیری خواهد بود.
* رقابت 4 نامزد برای دبیرکلی؛ شهنازی مقابل چهار کاندیدای جدی
برای دبیرکلی نیز 4 نامزد برای این پست تلاش میکنند اما به نظر میرسد بین شاهرخ شهنازی که 4 سال بر مسند قدرت بوده و همین طور مهدی علینژاد برای کسب این کرسی رقابت جدی وجود دارد. علی نژاد رئیس فدراسیون ووشو از مدتها پیش اعلام کرده بود که در دوره جدید انتخابات کمیته ملی المپیک حضور پررنگی خواهد داشت و از همین رو می کوشد با ائتلاف با سایر روسای فدراسیون های رزمی و استفاده از قدرت و نفوذ آنها در انتخابات پیروز باشد. اگرچه دو تن از روسای فدراسیون های رزمی خود برای این پست کاندیدا هستند!
همچنین محمدصادق فرجی رئیس فدراسیون کاراته نیز یکی از نفراتی است که گفته می شود برای دبیرکلی شانس دارد و چراغ خاموش برنامه های خود را برای این پست آغاز کرده است. شاهرخ شهنازی در این مدت به دلیل مسائل شخصی نتوانست در سفرهای مختلف رئیس کاروان باشد و حتی زمانی که برای بازیهای کشورهای اسلامی به عنوان سرپرست معرفی شده بود، در لحظات آخر معاون کاروان جایگزین وی شد. مشکلات شخصی وی طوری بود که در نشستی که اعضای کارشناسان خبره و حتی زمان ثبتنام از نامزدها اعلام شد، وی غیبت داشت. همین مشکلات شانس وی را برای کسب دوباره کرسی دبیرکلی کمتر میکند.
البته در این بین نباید تلاش درخشان و علی مرادی را نادیده گرفت. علی مرادی در دوره پیش نیز برای این پست کاندیدا بود که تنها با اختلاف چند رای رقابت را به شهنازی واگذار کرد و با توجه به موفقیت های اخیر وزنه برداری امیدوار است تا این بار در انتخابات پیروز شود.
* رقابت دو یار دیرینه برای نایبرئیسی بانوان
برای نایبرئیسی بانوان رباب شهریان و طاهره طاهریان از پیشکسوتان این حوزه تلاش میکنند اما به نظر میرسد این بار شانس طاهریان برای کسب این کرسی بیشتر است. کنار رفتن شهریان از امور بانوان وزارت ورزش نقش او را در میادین کمرنگ کرده و خنثی بودن وی در جلسات کمیته ملی المپیک شانس او را در مقابل طاهریان که حمایت وزارت ورزش را دارد، کمتر میکند.
اما در بخش مردان رقابت بسیار جدی است. علیرضا دبیر که در این دوره در این پست فعالیت میکرد، در دوره جدید نامزد نشد تا از خسرویوفا، باقرزاده و مشحون به عنوان رقیبان جدی برای این پست نام برده شود. محمود مشحون که در دوره جدید راهی برای حضور در هیات اجرایی نداشت، انتخابش به عنوان کارشناس خبره راه را برای حضور در پست نایبرئیسی باز کرد.
* غیبت نامدارها و باز شدن برای تازهواردها
در هیات اجرایی 16 رئیس فدراسیون نامزد شدهاند که نامی از محمد پولادگر و رسول خادم از چهرههای فعال این دوره برای دوره جدید دیده نمیشود. دو رئیس فدراسیون پرقدرتی که غیبت آنها عجیب و سئوال برانگیز است. در این میان گفته می شود که به پولادگر گفته شده که حق حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک را ندارد.
در این پست 6 رئیس فدراسیون انتخاب خواهند شد. در بین نامزدها باقرزاده و علیپور در این دوره بودند و باید دید در دوره جدید چقدر شانس دارند.
علیرضا رحیمی رئیس فدراسیون هندبال یکی از چهرههای محبوب در بین روسای فدراسیونها به شمار میرود که شانس زیادی برای این پست دارد. احمد ضیایی رئیس جدید فدراسیون والیبال نیز در بدو ورود برای انتخابات نامنویسی کرده تا بخت خود بیازماید و امیدوار است تا با حمایت رئیس سابق خود و معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش در یکی از صندلی های هیات اجرایی را از آن خود کند. مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال نیز برای حضور در این پست کاندیدا شده و همین رقابت را بیشتر و نزدیکتر کرده. در مجموع 16 رئیس فدراسیون برای هیات اجرایی تلاش میکنند.
اسامی کامل نامزدها به شرح زیر است:
ریاست: رضا صالحیامیری، محمود خسرویوفا
نایبرئیسی: رباب شهریان، محمود خسرویوفا، محمود مشحون، فضل الله باقرزاده، هاشم اسکندری، طاهره طاهریان، غلامرضا نوروزی، حسین بابوئی، علی مرادی، مجید شایسته، هادی ساعی
دبیرکلی: محمد درخشان، مهدی علینژاد، علی مرادی، شاهرخ شهنازی، محمدصادق فرجی
خزانهداری: میترا نوری، کیکاووس سعیدی، مهدی علینژاد، هادی ساعی
هیات اجرایی: محمد درخشان، محمدعلی صبور، سید عبدی افتخاری، مجید کیهانی و علیرضا رحیمی، محمدصادق فرجی، زهرا اینچه درگاهی، احمد ضیایی، فضل الله باقرزاده، مهدی تاج، خسرو قمری، مسعود خلیلی، مجید شایسته، محمد علیپور، محسن رضوانی، علی دادگر