شناسهٔ خبر: 23190377 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید زباله شهر یاسوج دوبرابر میانگین کشوری

روزانه ۲۴۰ تن زباله در یاسوج و توابع آن تولید که این رقم دو برابر میانگین کشوری است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، درحالی که میانگین تولید زباله در جهان به تولید زباله در شهر یاسوج ، دوبرابر میانگین کشور ازای هر نفر در روز حداکثر ۵۰۰ گرم و در کشور ۸۰۰ گرم است در یاسوج هر نفر بیش از هزار و صد گرم زباله تولید می‌کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری یاسوج گفت: روزانه در یاسوج و توابع آن ۲۴۰ تن زباله تولید  که حدود سه برابر میانگین جهانی و دو برابر میانگین ۷۰۰ گرمی تولید زباله در کشور است.
جعفر خدیوی افزود: روزانه ۴۰ خودرو حمل زباله و ۲۵۰ پاکبان درگیر جمع آوری حمل و دفن این پسماند‌ها هستند.
وی گفت: استفاده بی رویه از محصولات پلاستیکی و یک بار مصرف، فرهنگ غلط در نگهداری و خرید موادغذایی مردم یاسوج، باعث شده که مواد خوراکی بیشتر از میزان مصرف روزانه خریداری، فاسد و به پسماند‌های دور ریختنی اضافه شود.
شهردار یاسوج گفت: شهرداری ماهانه ۶۰۰ میلیون تومان برای جمع آوری زباله، حمل و دفن آن، هزینه می‌کند که این هزینه باید صرف زیباسازی شهر یاسوج می‌شد.
نستهن مقدم شهردار یاسوج، فرهنگ سازی برای کاهش تولید زباله، اختصاص ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و واگذاری ۲۸ هکتار زمین برای ساماندهی پسماند‌ها و ساخت کارخانه بازیافت را از جمله اقدامات انجام شده برای خروج از بحران زباله در یاسوج بیان کرد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: وضعیت زباله در یاسوج به مرحله بحران رسیده و منطقه دوپشته دشتروم که محل دفن این پسماندهاست، دیگرظرفیت دفن زباله را ندارد و اشباع شده است.
اسدالله هاشمی افزود: شیرابه خطرناک حاصل از زباله‌های بیمارستانی مخلوط با زباله‌های عادی هم، تهدیدی جدی برای آب آشامیدنی شهر یاسوج، آب‌های زیر زمینی و سد شاه قاسم در نزدیکی محل دفن این پسماندهاست.
وی افزود: دود حاصل از آتش زدن و شیرابه‌ی زباله‌ها، جنگل‌های بلوط منطقه بکر و گردشگر پذیر دوپشته دشتروم را به خطر انداخته و تغذیه پرندگان و گونه‌های جانوری از این پسماند‌ها، باعث مسمومیت و حتی مرگ برخی از این گونه‌ها شده است.
برپایه این گزارش، یاسوج شهری است که به دلیل دارا بودن طبیعت بکر و زیستگاه پرندگان و گونه‌های جانوری بودن، به پایتخت طبیعت ایران معروف است، اما اگرروند تولید زباله در این شهر به همین منوال ادامه یابد به زودی به پایتخت زباله‌ها تبدیل خواهد شد.