شناسهٔ خبر: 23187596 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

احیای ۶۷ هکتار از جنگل‌های سوخته پاسارگاد/ ضرورت استفاده عاقلانه از جنگل‌ها برای جلوگیری از نابودی آن

رئیس منابع طبیعی پاسارگاد از احیای ۶۷ هکتار از جنگل‌های سوخته این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسن خسروانیان رئیس منابع طبیعی پاسارگاد امروز اظهار کرد: عملیات احیای جنگل‌های آسیب دیده و سوخته پاسارگاد از ۱۵ آبان ماه پس از نخستین بارندگی آغاز و تا کنون پنج عملیات در این زمینه برگزار شده است.

وی ادامه داد: این عملیات با مشارکت بخشدار و شهرداری بخش پاسارگاد و شورا و دهیاری‌های روستا‌های کردشول، مادرسلیمان، مبارک آباد و ابوالوردی و بسیجیان حوزه امام موسی بن جعفر (ع)، حوزه سپاه عشایری امام محمد باقر (ع)، اهالی و دوستداران طبیعت، گروه‌های جهادی، گروه‌های مردمی، مرتعداران، سازمان‌های مردم نهاد و حافظان و دوستداران طبیعت و محیط زیست، قرقبانان افتخاری منطقه خرسی و نیرو‌های خدوم و پرتلاش اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اجرا شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد یادآور شد: تاکنون بیش از ۶۰ نفر به صورت خودجوش در این عملیات حضور یافته اند و کار احیای مناطق و جنگل های آسیب دیده و سوخته ادامه دارد.

خسروانیان اضافه کرد: در این عملیات سطحی بالغ بر ۶۷ هکتار جنگل‌های سوخته تنگ کجو و ارتفاعات تنگ ماری احیا شد.

وی ادامه داد: احیای این جنگل‌ها با استفاده از بذر گونه‌های بومی مناطق از جمله بنه، ارژن و بادام کوهی و تنگرس انجام می‌شود.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد تاکید کرد: یک جامعه زمانی به بلوغ می‌رسد که کهنسالانش درختانی را بکارند، درحالی که می‌دانند زیر سایه آن‌ها نخواهند نشست.

خسروانیان افزود: جنگل‌ها اهمیتی حیاتی دارند، زیرا ماوای متنوع‌ترین جوامع زیستی جهان و غنی‌ترین تنوع زیستی زمین هستند. در درون جنگل‌ها تعداد زیادی از دارو‌های بالقوه و هزاران هزار گونه دیده نشده و کشف نشده، پنهان است.

وی بیان کرد: همچنین جنگل‌ها توانایی تعدیل آب و هوای جهان را دارند و شرایط آب و هوایی کل زمین را پایدار نگه می‌دارند.

وی ادامه داد: این نقش آن‌ها به حدی مهم است که تخریب آن‌ها می‌تواند موجب تغییراتی در مقیاس عظیم و گسترده در آب و هوای کره زمین شود.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری پاسارگاد تصریح کرد: متاسفانه قطع درختان بسیاری از جنگل‌های معتدله باستانی و دارای قدمت طولانی که اهمیت حیاتی برای ما و برای تمامی گونه‌های زیستی جهان دارند به سمت نابودی رفته است.

خسروانیان افزود: تقاضای فزاینده برای مسکن، کاغذ و انواع محصولات چوبی از حفاظت مطلوب جنگل‌ها جلوگیری کرده است و تنها عاملی که می‌تواند جلوی نابودی کامل آن‌ها را بگیرد استفاده عاقلانه‌تر و محتاطانه‌تر از جنگل‌ها و تلاش گسترده و جدی برای کاشت مجدد درختان در آن هاست.

وی ادامه داد: بهره برداری بی رویه از چوب‌های درختان جنگل ها، جنگل زدایی و کشاورزی به صورت سوزاندن زمین و به طور ضربتی در این بیوم‌ها و چرای بیش از حد دام در آن‌ها ضربات مهلکی بر این بیوم‌های ارزشمند هستند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری پاسارگاد تصریح کرد: تقاضای روزافزون انسان برای محصولات گوشتی به این وقایع دامن می‌زند. تخریب جنگل‌ها طی سال‌ها در حد وسیع و با سرعتی هولناک اتفاق افتاده است و در حال حاضر بسیاری از جنگل‌ها را از دست داده‌ایم و آینده بقیه آن‌ها در گرو این است که انسان، هر چه سریعتر از خواب غفلت بیدار شود و بقایای این گنج گران بهای هستی را از نابودی مطلق نجات دهد.

انتهای پیام/ن

احیای جنگل های سوخته پاسارگاد