به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرساری، داشتن رابطه عاطفی و عاشقانه از ضروریات زندگی است. معمولاً جملات تلخی که از زوجین هنگام طلاق شنیده میشود، نشاندهنده نفرتی عمیق است. چگونه بعد از مدت کمی آنهمه عشق و علاقه تبدیل به نفرت میشود؟ همه ما دوست داریم محیط زندگانیمان مملو از آرامش و عاری از خشم و نفرت باشد؛ اما خداوند، این ویژگی مدارا و سازگاری را بیشتر از همه در نهاد زنان قرار داده است، درست مثل سیبی که باید همیشه شیرین باشد و وقتی کاممان را تلخ کند، دیگر نامش سیب نخواهد بود و چیز دیگری است.
علل تلخترین حلال خداوند در میان ما چیست؟
دلایل بسیاری برای رشد فزاینده آمار طلاق در کشور وجود دارد که در این میان، برخی ارتقاء سطح دانش زنان را بهعنوان یکی از علل عمده و برجسته اختلافات و ناپایداری زندگی زناشویی میدانند؛ البته این زاویه نگاه نادرست، میتواند ناشی از این امر باشد که برخی در ناخودآگاهشان اینگونه نقش بسته است که زنان درگذشته، باوجودآنکه از سواد بهرهای نداشتند، اما توان تطابق و سازگاری با شرایط و مقتضیات و ناملایمات زندگی و در رأس آن، مدارا و سازش و در اوج آن در زمره نگاههای مردسالارانه، میزان اطاعتپذیری زن از مرد درگذشته بیشتر از حال حاضر بوده است و اما این در حالی است که امروزه، زنان علیرغم آنکه به لحاظ معنوی، در اوج قلههای رفیع دانشاندوزی قرارگرفته و به لحاظ مادی نیز، دارای استقلال مالی هستند، اما در زندگی، همیشه بنای ناسازگاری گذاشته و به عبارتی قصد دارند نهفقط کنترل تلویزیون، بلکه کنترل اوضاع را نیز در دست داشته باشند و با تغییر این الگوی سنتی که حرف آخر را مرد خانه میزند، حرف اول و آخر را خودشان بزنند و تمام!
شباهت، مهمترین مسئله در روابط زوجین
سارا نقوی روانشناس بابیان اینکه چنین برداشتی مطلق نبوده و نمیتوان آن را بهتمامی بانوان تحصیلکرده، تعمیم داد، گفت: مهمترین مسئله در روابط زوجین، شباهت است، استفاده از لغت مکمل برای ازدواج غلط است. مکمل یعنی یکی شاد یکی بی انرژی؟ یکی خسیس دیگری ولخرج؟ یکی زشت آنیکی زیبا؟ اصلاً اینطور نیست. اگر شما زیبایید و عاشق خشونت، چهره مردی زشت میشوید. شک نکنید سالها بعد به دلیل چهره بد با مشکل مواجه خواهید شد.
وی با تأکید بر همسطح بودن زوجین، اظهار کرد: اگر مرد در برابر همسر خود ضعفی داشته باشد، منجر به تشدید زنسالاری و عوض شدن جایگاه زن و مرد و گرفتن ابهت و اقتدار طبیعی از مرد میشود که این امر درنهایت، با عدم اطاعتپذیری بچهها از پدر، به ضرر مادر خانواده نیز است.
خیانت، عامل مهم درد طلاق
این روانشناس خیانت را از عوامل اصلی طلاق نام برد و ریشههای آن را خارج از روابط زناشویی دانست و افزود: وقتی امنیت مالی، پول، منزل امن نداریم و گرسنهایم، نمیتوانیم به عشق فکر کنیم و اینجاست که در جامعه بینظم و بحرانزده قوانین و روابط رعایت نمیشود.
نقوی تأثیر اختلاف سطح مالی، سواد و خانواده را مهم دانست و گفت: وقتی اصالت، سبک زندگی و سواد زوجین متفاوت باشد، آن رابطه بهشدت آسیبپذیر میشود.
میل به پیشرفت در زوجین عامل تحکیم خانواده
رقیه مدانلو روانشناس و مشاور خانواده بابیان اینکه تفاوت تحصیلی، به معنای تفاوت در سبکفکر کردن، بینش و شیوه استدلال کردن است، گفت: آنچه بین یک مرد دانشگاه نرفته با زن دانشگاه رفته نزدیکی فکری ایجاد میکند، میزان میل به پیشرفت است. اگر مرد تمایل زیادی به پیشرفت داشته باشد، هیچوقت فاصله تحصیلی احساس نمیشود. همچنانکه دختران دانشگاه رفتهای که تمایلی به پیشرفت ندارند و درواقع شخصیتشان قبل و بعد از دانشگاه تفاوتی نداشته است، با همسران دانشگاه نرفته خود به مشکلی برنمیخورند.
وی با مقایسه جایگاه عشق و سطح سواد زوجین در زندگی، تصریح کرد: خیلیها فکر میکنند عشق و تعهد باعث نادیده گرفتن تفاوت تحصیلی میشود، اما باید بگوییم که عشق شما و همسرتان را به هم نزدیک میکند اما بههیچعنوان باعث نمیشود نیاز به همفکر و همصحبت و هم پایی را، که سبکفکری شما را میفهمد و شمارا با صرف کمترین انرژی درک میکند، کمرنگ کند.
خوشبختی یعنی، پیوند زندگی امروز با سنتهای پسندیده دیروز
این روانشناس با انتقاد از مقایسه زندگی زنان درگذشته و حال، خاطرنشان کرد: این حاصل نگاه اشتباه والدین به آینده درخشانِ زندگی زناشویی دختران و سبک نادرست زندگی اجتماعی است که شاید یکی از مهمترین نقایص آن را بتوان در این امر جستجو کرد که بسیاری از دختران و بانوان ما همچون پسران و مردان امروز، به شیوه و سبک درستی در مسیر اجتماعی شدن قرار نگرفتهاند!
آنچه از این گزارش حاصل میشود این است که بسیاری از مردان اگرچه تحصیلات دانشگاهی ندارند اما مرتب سعی میکنند بهروز باشند، اطلاعات علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود را بالا ببرند، مطالعه گسترده داشته باشند، تحلیلهای مختلف را بشنوند، نظرات مختلف را بدانند و با بینش موضع خود را نسبت به هر چیزی مشخص کنند.
میل به پیشرفت، اختلاف تحصیلی زوجین را بیاثر میکند
درواقع آنچه بین یک مرد دانشگاه نرفته با زن دانشگاه رفته نزدیکی فکری ایجاد میکند، میزان میل به پیشرفت است. اگر مرد تمایل زیادی به پیشرفت داشته باشد، هیچوقت فاصله تحصیلی احساس نمیشود. کما اینکه دختران دانشگاه رفتهای که تمایلی به پیشرفت ندارند و درواقع شخصیتشان قبل و بعد از دانشگاه تفاوتی نداشته است، با همسران دانشگاه نرفته خود به مشکلی برنمیخورند.
بنابراین پاشنه آشیل تفاوت سطح تحصیلی، در میل به پیشرفت، اعتمادبهنفس و میزان ابراز وجود است و اگر این سه مورد در زوجها نزدیک به هم باشد، دانشگاه رفتن یا نرفتن مشکلی ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/