شناسهٔ خبر: 23168818 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید دارو‌های گیاهی در شیراز به ایستگاه بیست و پنجم رسید + فیلم

بعد از تولید اولین داروی گیاهی مسکن دندان در شیراز ۱۳ سال زمان لازم بود تا چرخ تولید این نمونه دارو‌ها در این شهر به بیست و پنجمین ایستگاه برسد.

صاحب‌خبر -
تولید دارو‌های گیاهی در شیراز به ایستگاه بیست و پنجم رسید + فیلمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، امروزه بر خلاف فراوانی دارو‌های شیمیایی، استفاده از دارو‌های گیاهی و به طور کلی فرآورده‌های گیاهی رو به افزایش است. با روی آوردن مجدد به استفاده از فرآورده‌های گیاهی و مصرف روز افزون آن در جهان، در صنعت داروسازی و صنایع غذایی و آرایشی – بهداشتی نیز تحولاتی به وجود آمده است.
استان فارس یکی از بکرترین و مستعدترین مناطق برای پرورش و تولید انواع گیاهان دارویی است.
در گذشته از این ظرفیت طبیعی که کارکردی بهداشتی – درمانی دارد، بهره برداری چندانی نمی‌شد، اما در چند سال گذشته کشت، پرورش و تولید اقلام دارویی، بهداشتی و آرایشی، مکمل‌های دارویی و خوراکی رشد چشمگیری داشته و شرکت‌های داروسازی به این سمت گرایش پیدا کرده اند.
بعد از تولید اولین داروی گیاهی مسکن دندان در شیراز ۱۳ سال زمان لازم بود تا چرخ تولید این نمونه دارو‌ها در این شهر به بیست و پنجمین ایستگاه آن برسد.
مدیر عامل شرکت تولید کننده دارو‌های گیاهی می‌گوید: این شرکت با سابقه ۱۳ ساله در تولید و فراوری گیاهان دارویی در حال حاضر ۲۵ فرمول دارویی،۷ محصول آرایشی بهداشتی گیاهی و ۸ دمنوش گیاهی تولید می‌کند.
تولید دارو‌های گیاهی در شیراز به ایستگاه بیست و پنجم رسید + فیلمموحدی پور می‌افزاید: این شرکت اولین تولید کننده داروی گیاهی درکشور است که با تولید اولین مسکن گیاهی درد دندان فعالیت خود را از سال ۸۳ آغاز کرد.
وی، تولید ارزش افزوده چند صد برابری و رقابت محصولات با نمونه‌های مشابه خارجی را از مهمترین مزایای فعالیت این شرکت اعلام می‌کند و می‌گوید: برای محصولی مثل ژل ضد جوش که از آویشن شیرازی در تولید آن استفاده می‌شود، از یک کیلوگرم آویشن با قیمت ۳۰ هزار تومان، پنج هزار تیوپ محصول با ارزش پنج هزار و ۵۰۰ تومان تولید می‌شود که ارزش افزوده‌ای چند صد برابری ایجاد می‌کند.
مدیر عامل این شرکت، با اشاره به تولید داروی گیاهی ضد سرفه آیوورا که در فصل سرما به اوج می‌رسد، می‌افزاید: مشابه این شربت از نوع آلمانی با عنوان پروسپان با قیمت ۱۵ هزار تومان در بازار بفروش می‌رسد، در حالی که آیوورا با کیفیت و اثر دارویی بهتر به قیمت ۹ هزار تومان در داروخانه‌ها فروش دارد.
موحدی پور، اقبال خوب کشور‌های عربی، فرانسه و آلمان را از فرآورده‌های دارویی این شرکت خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: گیاهان دارویی تولید شده در ایران و بخصوص فارس بدلیل شرایط اقلیمی، وزش باد، نور خورشید ازکیفیت بالاتری نسبت به سایر کشور‌ها برخوردار است و همین امر باعث شده نه تنها فرآورده‌های دارویی گیاهی، بلکه عصاره‌های گیاهی تولید شده در این شرکت و در ایران، مورد استقبال سایر کشور‌ها قرار بگیرد.
موحدی پور، ظرفیت امسال تولید شربت آیوورا را ۵ میلیون بطری اعلام می‌کند و می‌گوید: فرآورده‌های این کارخانه بسته به بازار مصرف، سفارشات و فصول سال متفاوت است.
وی می‌فزاید: درحال حاضر در این کارخانه ۵۰۰ نفرمستقیم و غیر مستقیم در سه شیفت مشغول بکار هستند.
تولید دارو‌های گیاهی در شیراز به ایستگاه بیست و پنجم رسید + فیلمموحدی مسئول واحد تحقیق و توسعه کارخانه، نبود تنوع درصنایع بسته بندی موارد آرایشی و بهداشتی و دارویی داخل را، عمده‌ترین مشکل این کارخانه اعلام می‌کند و می‌افزاید: این مشکل، تولیدات این واحد را از بازار رقابت عقب انداخته است.
وی با بیان اینکه امضای قرارداد با کره جنوبی از جدیدترین اقدامات این شرکت برای تولید مشترک داروی گیاهی هورمون رشد یا سوماتروپین است، می‌گوید: این محصول تا یک سال و نیم آینده در شیراز تولید و به بازار عرضه می‌شود.
پژوهشگران این شرکت در تلاش هستند تا یک سال آینده فرمولاسیون داروی گیاهی ضد قند، داروی آرامش بخش کودکان بیش فعال و پماد گیاهی سوختگی را به خط تولید فرآورده‌های دارویی این شرکت اضافه کنند.
فریبا غلامی
mp4
<div id="video-display-embed-code_1709840" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/1955161/1709840?width=400&height=300"></script></div>