به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک از آنکارا، بکر بوزداغ معاون نخست وزير ترکيه گفت آمريکا نمي تواند با تهديد ديگر کشورها در آستانه راي گيري مجمع عمومي سازمان ملل متحد درباره وضع قدس، موضع آنها را در اين خصوص تغيير دهد.
پيش بيني مي شود مجمع عمومي سازمان ملل متحد پنجشنبه پيش نويس قطعنامه اي را درباره قدس بررسي کند. اين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد چهار روز پس از آن برگزار مي شود که آمريکا پيش نويس قطعنامه اي را در شوراي امنيت سازمان ملل وتو کرد که در آن ابطال تصميم دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا درخصوص به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل درخواست شده بود. وتو آمريکا در نشست روز دوشنبه شوراي امنيت سازمان ملل متحد به رغم حمايت 14 عضو شوراي امنيت از پيش نويس قطعنامه انجام شد.
ترامپ رو چهارشنبه در نشست کابينه آمريکا تهديد کرد راي کشورها را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد و مجمع عمومي سازمان ملل به دقت زيرا نظر دارد و آنهايي که عليه منافع آمريکا راي بدهند از کمک هاي واشنگتن محروم خواهند شد.
بوزداغ روز پنجشنبه در پيامي توييتري نوشت: « آمريکا بايد بفهمد که تاثير گذاشتن بر موضع کشورهاي مستقل با استفاده از ابزارهاي فشار و تهديد، غير قابل قبول است.»
وي تصريح کرد: « راي گيري امروز مجمع عمومي سازمان ملل متحد فرصتي براي نشان دادن اين موضوع به جهان است. ما فکر نمي کنيم هيچ کشور مستقلي تسليم تهديدها و فشارهاي آمريکا شود.» بوزداغ تاکيد کرد ترکيه موضعي مشخص دارد و در اين راي گيري مجمع عمومي بار ديگر از فلسطين حمايت خواهد کرد.
بينعالي ييلديريم نخست وزير ترکيه نيز پيش از اين اظهارات بوزداغ بار ديگر بر تعهد آنکارا به حمايت از فلسطين تاکيد کرده بود. خبرگزاري آناتولي ترکيه به نقل از ييلديريم که اين اظهارات را در نشست حزب حاکم عدالت و توسعه بيان مي کرد اعلام کرد: « ما در همه مجامع بين المللي از فلسطين و قدس حمايت کرده ايم و اين روند را ادامه خواهيم داد.»
ترامپ ششم دسامبر تصميم خود را درمورد به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل اعلام کرد و به وزارت امور خارجه آمريکا نيز دستور داد روند انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به قدس را آغاز کند. اين اقدام ترامپ موجي از انتقادها را در کشورهاي خاورميانه و فلسطين درپي داشت.
نشست فوق العاده مجمع عمومي سازمان ملل متحد که 193 عضو دارد قرار است به درخواست کشورهاي عربي و اسلامي و به منظور بررسي تصميم دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا درخصوص قدس برگزار شود.
بر اساس قطعنامه 1950، در صورتي که شوراي امنيت نتواند درمورد مسئله اي که نيازمند توصيه هايي مناسب به کشورهاي عضو براي اقدامات جمعي است تصميم گيري کند، مي توان برگزاري نشست فوق العاده مجمع عمومي سازمان ملل را درخواست کرد.