به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ به نقل از شبکه تلويزيوني بي بي سي عربي، مايک پنس معاون رئيس جمهور آمريکا که مجبور شد سفر به فلسطين اشغالي را به علت پيامدهاي ناشي از تصميم دونالد ترامپ درباره قدس به ماه آينده موکول کند، به عنوان يک مسيحي افراطي (يا مسيحي صهيونيست) نقشي محوري در اين تصميم ترامپ ايفا کرده است.
به تعويق افتادن سفر مايک پنس به فلسطين اشغالي تا 14 ماه ژانويه آينده، بار ديگر نگاه ها را متوجه رابطه جنجالي مسيحيان افراطي (مسيحيان صهيونيست) در آمريکا با اسرائيل کرد. مسيحيان افراطي معتقدند حمايت از اسرائيل بخشي از اعتقادات ديني آنها است زيرا از نظر آنها يهوديان قوم برگزيده خداوند هستند. اين باور وجود دارد که مايک پنس نقشي محوري در متقاعد کردن ميليون ها مسيحي افراطي در آمريکا به راي دادن به دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري سال گذشته ايفا کرده و نقشي محوري در تصميم اخير ترامپ براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل داشته است.
گزارشگر شبکه تلويزيوني بي بي سي عربي در اين باره از قدس اشغالي گزارش داد: هر دو بخش شرقي و غربي قدس در سيطره اسرائيل است و اسرائيل اين شهر را پايتخت يکپارچه و ابدي خود مي داند. ولي جامعه بين المللي اين شهر را به عنوان پايتخت اسرائيل به رسميت نمي شناسد و آن را بخشي از سرزمين هاي اشغالي مي داند. در قطعنامه 478 شوراي امنيت مصوب سال 1980 از کشورهاي عضو سازمان ملل خواسته شده است از داير کردن سفارتخانه در قدس خودداري کنند.
تصميم اخير دونالد ترامپ براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل بدون آن که مرزهاي اين شهر را به روشني مشخص کند با واکنش هاي خشمگينانه در سرزمين هاي فلسطيني و خارج از آن مواجه شده است. خودداري تشکيلات خودگردان فلسطين از استقبال از مايک پنس در رام الله و استقبال نشدن از پنس در بيت لحم موجب شد او سفر خود را به منطقه به اواسط ماه آينده موکول کند.
مسيحيان افراطي معتقدند حمايتشان از اسرائيل ناشي از اين اعتقاد آنان است که وجود يهوديان در قدس، موجب تسريع بازگشت حضرت مسيح خواهد شد. اما مسيحيان فلسطيني معتقدند هيچ ارتباطي با مسيحيان افراطي در آمريکا ندارند، مسيحياني که هيچ کمکي به ساکنان مسيحي فلسطين نمي کنند و رويکردهاي سياسي آنان با تعاليم مسيحيت و با منافع مسيحيان فلسطيني تعارض دارد.