شناسهٔ خبر: 23152444 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

اقدامات چشمگیر اداره اوقاف آذربایجان‌غربی در جلوگیری از موقوفه‌خواری

گروه اجتماعی: مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه از سال 1310 تا 96 به طور میانگین سالانه 74 برگ سند برای موقوفات اخذ شد گفت: بی‌شک این خود اقدام مهمی در راستای جلوگیری از موقوفه‌خواری و تضییع حقوق موقوفات بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی حجت‌الاسلام ناصر جوانبخت مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی روز گذشته در جلسه بررسی مشکلات حقوقی و ثبتی روستاهای آذربایجان‌غربی که با حضور معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، اظهار کرد: از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، احیاء و آبادانی موقوفات، اجرای امینانه نیات واقفان و تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی است.


وی تصریح کرد: در این رابطه خوشبختانه آذربایجان‌غربی با 6 هزار و 200 موقوفه و 36 هزار رقبه جزو استان‌های پررقبه در کشور بوده است.
مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی افزود: با توجه به سیاست‌های تبلیغی و ترویجی سازمان اوقاف و امور خیریه، امسال 90 وقف به موقوفات استان اضافه شد.


وی با اشاره به مشکلات عمده در حوزه وقف آذربایجان‌غربی بیان کرد: از جمله این مشکلات که حتی کشور نیز با آن مواجه است، بحث حفظ و تثبیت سند مالکیت موقوفات بوده و در این رابطه تا سال گذشته از 36 هزار رقبه استان، 14 هزار رقبه فاقد سند مالکیت بوده‌اند.


جوانبخت اظهار کرد: خوشبختانه امسال با حضور در شهرستان‌های شمال و جنوب استان مثل تکاب، خوی، بوکان و میاندوآب، اقدامات بسیار مناسبی در راستای اخذ سند موقوفات آذربایجان‌غربی اتفاق افتاد.


وی تصریح کرد: برای مثال اخذ سند مالکیت برای 500 موقوفه و یک هزار و 900 رقبه، امسال به یک هزار و 200 برگ برای موقوفات و سه هزار سند برای رقبات رسید.


مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه امسال اقدامات مطلوبی در حوزه منابع طبیعی نیز رخ داده است افزود: در این رابطه یک هزار و 600 هکتار زمین از یک هزار و 800 هکتار زمین در خوی، در قالب 90 پرونده به نفع امامزادگان در شرف اخذ سند مالکیت است.


وی با بیان اینکه از سال 1310 تا 1396 به طور میانگین هر سال 74 برگ سند برای موقوفات اخذ شد اظهار کرد: بی‌شک این خود اقدام مهمی در راستای جلوگیری از موقوفه‌خواری و تضییع حقوق موقوفات بوده و سبب مصون ماندن از تعرض به آنها شده است.


جوانبخت در ادامه بیان کرد: هم اکنون 170 میلیارد تومان مطالبه اداره اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی از دستگاه‌های اجرایی بوده و در آینده اخذ می‌شود.