به گزارش مرکز روابط عمو می و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس آذری جهرمی مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اعلام تصمیم این شرکت برای در نظر گرفتن بندر چابهار به عنوان منطقه آزاد، از ۶۰۰ گیگابایت ترانزیت بینالمللی ایران و تامین برقراری ارتباط در کشورهای عراق و آذربایجان خبر داد.
آذری جهرمی با طرح موضوع مراکز داده اینترنت بیان کرد: امروزه بیش از یک سوم جمعیت جهان در کشورهای شرقی هستند اما بیش از نیمی از مراکز داده موثر جهان در اروپا قرار دارد که این واقعیت به یک بازار بزرگ اشاره میکند و در سالهای گذشته برای این بازار سرمایه گذاری بسیاری از طریق مسیرهای کابل دریایی که از شرق آغاز شده و به اروپا ختم میشود صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه با بیان اینکه این مسیرها خدمت بزرگی به بشر کرده اما امروزه با مشکلاتی دست به گریبان است، افزود: طول مسیر زیاد، تاخیر حادث شده از آن، مدت زمان تعمیر بالا در صورت وقوع قطعی و هزینه بالا از جمله این مشکلات هستند. بنابراین تلاشهایی برای ایجاد رقابت با مسیرهای دریایی آغاز شده و در حال حاضر کشور هایی با محوریت کره جنوبی مسیر زمینی را اجرا و با ایجاد مراکزی کیفیت ارتباطات منطقه خود را به طور قابل توجهی بهبود دادهاند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در خاورمیانه هم این پتانسیل وجود دارد، اظهار کرد: امروزه ارتباطات کشورهای همسایه در این منطقه عمدتا در کشورهای اروپایی تبادل میشوند و برای مثال اگر شهروندی در پاکستان بخواهد تبادل اطلاعات با یک شهروند ایرانی داشته باشد سوئیچ اطلاعات در فرانکفورت آلمان انجام میشود که هزینه زیاد و کیفیت پایینی دارد.
وی با اشاره به نقش شرکت ارتباطات زیرساخت بیان کرد: این شرکت با درک این واقعیت تصمیم گرفته تا با اعلام بندر چابهار به عنوان منطقه آزاد هزینه LANDING و INTER CONNECTION را به نزدیک صفر رسانده و چابهار را به عنوان یک گزینه برای تبادلات آسان و ارزان و با کیفیت منطقه معرفی کند.
جهرمی ادامه داد: با توجه به موقعیت ممتاز ایران از طریق دو مسیر، یک ارتباط کامل RING در مرزهای کشور پدید آمده که میتواند با قیمت رقابتی و کیفیت مناسب دسترسی همسایگان را به این امکان فراهم آورد. امروز ظرفیت از جنوب به شمال از طریق بوشهر، بندرعباس، جاسک و چابهار به مرزهای آذربایجان، ارمنستان و ترکیه فراهم است و این ظرفیت میتواند تا ۴۰ میلی ثانیه کیفیت ارتباطات شرق به غرب را بهبود بخشد و هزینه تمام شده را کاهش داده و ضریب دسترسی را افزایش دهد.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه ایران یک سال اخیر توانسته حدود ۶۰۰ گیگابایت ترانزیت بینالمللی داشته باشد، افزود: بیش از ۷۰ درصد ظرفیت کشور عراق از طریق ایران برقرار میشود و حدود ۳۰ درصد بازار افغانستان و ۱۰۰ درصد ارتباطات آذربایجان از طریق TIC در حال برقراری است و رضایت این مشتریان بزرگترین سرمایه ما و گواه توانمندی ما است.
جهرمی خاطر نشان کرد: TIC طبیعتا امتیاز ویژهای برای بازیگرانی که به این برنامه توسعهای بپیوندند ایجاد خواهد کرد و بازار بزرگ ایران از این پس مطابق این مدل رشد خواهد یافت.