شناسهٔ خبر: 23139510 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

اطلاعیه مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درباره بودجه سال آینده

اقتصاد > اقتصاد کلان - مرکز برسی های استراتژیک ریاست جمهوری اعلام کرد:مجموعه دولت تدبیر و امید از نظارت همگانی بر لایحه بودجه توسط رسانه ها و افکار عمومی استقبال می کند و تقاضا دارد این نظارت بر «هزینه کرد بیت المال» تداوم و عمومیت داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز برسی های استراتژیک ریاست جمهوری، پیرامون خبرسازی های هدفمندی که درباره بودجه و هزینه مرکز برسی های استراتژیک در فضای مجازی منتشر می شود،طي اطلاعیه نوشت:
۱-«مرکز ملی جهانی شدن» در سال ۹۴ در «مرکز برسی های استراتزیک ریاست جمهوری» ادغام شد.

۲-بودجه مرکز برسی های استراتژیک در سال ۹۴ مبلغ ۳ میلیارد تمان بود که حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرد. بودجه مرکز جهانی شدن در همان سال، مبلغ ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بود. بنابراین مجموع بودجه دو مرکز در سال ۹۴، مبلغ ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.

۳-با توجه به ادغام «مرکز ملی جهانی شدن» در «مرکز برسی های استراتژیک»، قاعدتاً می بایست میزان بودجه مرکز برسی ها در سال ۹۵ حداقل به مبلغ ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می یافت. این در حالی است که بودجه مرکز برسی ها در سال ۹۵، ۱۱ میلیارد و ۷۳۹ میلیون تومان بود. از بودجه مصوب نیز تنها مبلغ ۶ میلیارد و ۷۵۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تخصیص یافت.

۴-بودجه مرکز در سال ۹۶ تقریبا بدون افزایش نسبت به سال قبل، مبلغ ۱۱ میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان است. میزان تخصیص بودجه مرکز برسی های استراتژیک تا مهر ماه ۹۶، ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.

۵-بودجه مرکز در لایحه پیشنهادی سال ۱۳۹۷، مبلغ ۱۲ میلیارد و ۴۳۸ میلیون تومان بوده است.

۶-کلیه همایش های برگزار شده توسط مرکز برسی های استراتژیک (به جز یک مورد) به صورت مشارکتی بوده است.

۷-معیار تخصیص بودجه، «میزان وظایف محوله» و «نوعی عملکرد دستگاه» است. مرکز برسی های استراتژیک بر خلاف سال های ۸۴ الی ۹۲، جایگاه کلیدی در دولت تدبیر و امید داشته است. این مرکز به عنوان نهاد مشورتی شخص رییس جمهور، و به منظور انجام مطالعات و پژوهش های سیاستی و ارائه طرح ها و پیشنهاد های نهایی راجع به استراتژی های ملی و مطالعه سیاست گذاری عمومی کشور با رعایت سیاست های کلی نظام، در ۱۰ حوزه: ۱. سیاست داخلی؛ ۲. سیاست زیر ساختی؛ ۳. سیاست اجتماعی؛ ۴. سیاست فرهنگی؛ ۵. سیاست نظامی-امنیتی؛ ۶. سیاست حقوقی؛ ۷. سیاست محیط زیست؛ ۸. سیاست بهداشت و سلامت؛ ۹. سیاست علم،فناوری و نوآوری؛ ۱۰. سیاست خارجی و روابط بین الملل، و با تأكيد خاص بر مطالعات آینده پژوهی فعالیت می کند. بر این اساس نگاهی تاریخی و کلیشه ای به بودجه نهاد ها و دستگاه ها با این استدلال که «چون همواره بودجه یک نهاد مبلغ شخصی بوده»، مردود است؛ چرا که متغیر تعیین کننده بودجه، «وظایف،عملکرد و اثرگذاری دستگاه های دولتی» است.

۸-در حال حاظر، با توجه به پایان فعالیت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنها مرکز مطالعات استراتژیک برای نظام جمهوری اسلامی ایران، مرکز برسی های ریاست جمهوری است. این موضوع طبیعتا بر حجم فعالیت و مسئولیت این مرکز می افزاید و نیازمند بودجه متناسب با حوزه فعالیت ها و وظایف محوله است.

۹.مرکز برسی های استراتژیک ریاست جمهوری و مجموعه دولت تدبیر و امید از نظارت همگانی بر لایحه بودجه توسط رسانه ها و افکار عمومی استقبال می کند و تقاضا دارد این نظارت بر «هزینه کرد بیت المال» تداوم و عمومیت داشته باشد.

35224