به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) فارس نوشت: علیاکبر حنیفی استاد و پیشکسوت قرآنی با اشاره به کاهش 60 درصدی بودجه قرآن در سال 97 گفت: وقتی بودجهای برای کاری اختصاص پیدا میکند باید از قبل، برنامهای برای آن تدوین شده باشد که نشان دهد مصرف بودجه اختصاص داده شده به چه نحو خواهد بود.
وی اظهار داشت: متأسفانه در سالهای گذشته بودجه قرآنی کشور به یکباره افزایش پیدا کرد اما به هر دلیل خِیر این بودجه برای افراد فعال و کسانی که دارای خدمات قرآنی بودند یا به درستی نرسید یا اصلاً نرسید. بنابراین توزیع بودجه قرآنی عادلانه نبوده و بخشی از آن سلیقهای و بخشی هم دیکته شده بوده است لذا بودجه قرآنی بههنگام و درست برای نهادهای قرآنی و فعالان قرآنی تخصیص داده نشده و یک نابسامانی در توزیع آن وجود داشت.
این استاد پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه عدهای از بودجههای قرآنی استفاده بهینه نکردند، ابراز داشت: مسائل متعددی در این زمینه وجود دارد؛ از یک طرف کل درآمدهای دولت به خاطر کسری بودجه و عدم وصول بسیاری از مسائل و تحریمها و از طرف دیگر عدم کارایی دستگاههای قرآنی و نداشتن اتفاق نظر و وحدت رویه باعث شد تا بودجه قرآنی کاهش یابد.
وی عنوان کرد: نکتهای که وجود دارد مسئله نظارت بر بودجه قرآنی است که تاکنون نظارت درست و سیستمی علمی و حساب شده و بهینه در خصوص بودجههای قرآنی وجود نداشته و این مسئله باید به وجود آید.
حنیفی با بیان اینکه اگر تلاش ما بر این است تا بودجههای قرآنی افزایش پیدا کند باید قبل از این کار ابتدا نهادی برای حسابرسی ایجاد شود و عملکرد دستگاهها و مؤسسات قرآنی در این زمینه رصد شود، در واقع باید پارلمانی باحضور نمایندههای استانی قرآن داشته باشیم که بودجهها باحضور این عزیزان تخصیص و توزیع شود یعنی چیزی مانند بودجه کل کشور که پارلمان برای آن تصمیم میگیرد و ردیف بودجه مشخص میکند و دولت نیز برای آن طرح میدهد از این رو اگر با بودجههای قرآنی هم اینگونه رفتار شود همه از آن دفاع میکنند که سال به سال به بودجه قرآنی کشور اضافه شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون از بودجه بودجه قرآنی کشور در مؤسسات آنها هزینه شده است، تصریح کرد: تاکنون حتی ریالی هم به جلسات قرآن من اختصاص داده نشده است، من که هیچ آن دسته از افرادی که زحمت میکشند و جلسات شاخص دارند که عالیترین علوم قرآنی کشور در این جلسات است و متخصصترین افراد قرآنی کشور، صاحبان جلسه هستند هم فی سبیلالله کار میکنند و هیچ درخواست و اعتراضی در این خصوص ندارند اما این انتظار وجود دارد برای اینکه جلسات قرآن رونق یابد و اثربخشی بیشتری داشته باشد توجهی به جلسات شاخص صورت گیرد.
حنیفی گفت: نهادهای قرآنی با وجود اینکه زحمات بسیاری متحمل میشوند اما در کاهش بودجه بیتقصیر نیستند بالاخره مؤسسه و سازمان آنها فعالیتی دارد که باید منعکس شود و از طرفی هم برخی سازمانها وعدههایی دادهاند که صحیح از آب در نیامد و بسیاری از این هزینه کردها درست نبوده است.
وی ادامه داد: فرض بفرمایید بودجهای گرفته شده تا کاری انجام شود اما دیگر صرف کار دیگری شده است متأسفانه عدهای از این مسئولان قرآنی فقط برای منافع شخصی خویش مسئولیت امور را برعهده دارند و پولها را در امور اجرایی هدر میدهند تا منافع خودشان را بالا ببرند. بنابراین زمانی بنده میتوانم از کاهش بودجه دفاع کنم که یک سیستم نظارتی دقیق و شفاف بر عملکرد مسئولان قرآنی وجود داشته باشد و همه دستگاهها حسابرسهای بی طرف داشته باشند و گزارش دهند چه کارهایی انجام داده و بودجه خویش را در چه راهی هزینه کردهاند.
این استاد پیشکسوت قرآنی اظهار داشت بنده به آقای حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارادت دارم اما مسئله تقسیم بودجه یک امر تخصصی بوده و سلیقهای نیست، باید با مشورت و به صورت علمی این کار انجام شود. اینکه یک فرد انسان خوبی است دلیل بر این نیست که همه کارهای او نیز خوب باشد بنابراین شورای توسعه مسئول تمام این مشکلات است و خودش باید در این زمینه پاسخگو باشد. البته متأسفانه همیشه میتوان مسائل و مشکلات را به دامان سایر افراد انداخت و عملکرد خود را توجیه کرد.
حنیفی با گلایه از اینکه به خبرگان قرآنی توجهی نمیشود، خاطرنشان کرد: عدهای که در سازمانهای مختلف مسئولیت دارند شورای توسعه بیشتر با همین مسئولان در ارتباط است و بین خودشان تصمیمگیری میکنند و سایر نهادها اهمیتی برای شورای توسعه ندارند، اگر واقعاً درست میگویند باید با نظرات خبرگان و نمایندگان استانها که برترین و فعالترین افراد و صاحب نظر در زمینه قرآنی هستند پارلمانی تشکیل دهند که تمام این افراد در آن حضور فعال داشته باشند.
وی با انتقاد از عملکرد شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: کدام دستگاه است که این اندازه بودجه در اختیارش باشد اما ناظری بر آن تعیین نشده باشد هیچ دستگاهی در کشور نداریم که اینگونه باشد لذا هر دستگاهی هم که از طرف دولت بودجه دریافت میکند یا باید به دیوان محاسبات اداری یا به وزارت دارایی پاسخ دهد.
این استاد پیشکسوت قرآن اظهار داشت: همیشه برای مقصر ردیف کردن، عناوین مختلفی وجود دارد و میشود چندین نفر را مقصر معرفی کرد اما آقایان باید برای همگان حق دفاع قائل باشند و واقعاً مقصر واقعی پیدا شود. سؤالی که اینجا مطرح میشود چه کسی مسئول برخورد با شورای توسعه است باید گروهی بیطرف، علت و دلایل مشکلات را مشخص و به حسابرسی بودجه قرآنی پرداخته و نتیجه آن را اعلام کند.