شناسهٔ خبر: 23132962 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حسینی خبر داد:

درآمدهای بودجه 97 واقع بینانه‌تر دیده شده است

گروه اقتصادی: نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: هر سال به علت اینکه درآمدها مقداری خوشبینانه پیش بینی می‌شد، اعتبارات تملک را هم بیشتر می‌دیدند و هر سال بدلیل عدم تحقق، این اعتبار تخصیص پیدا نمی‌کرد امسال دولت درآمدها را واقع بینانه‌تر دیده است.

صاحب‌خبر -

محمد حسینی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی گفت: در لایحه بودجه 97 با توجه به احکام مندرج در قانون برنامه ششم، مبنی بر اینکه دولت مکلف است بودجه سال 97 را از شرایط برنامه‌ای به سمت بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد سوق دهد اقدامات موثری انجام شده و دولت سعی کرده قدم‌هایی در این جهت بردارد.
حسینی با بیان اینکه بودجه شرکت‌ها در لایحه بودجه 97 همچون سال های گذشته در یک پیوست آمده است، گفت: دولت دو پیوست جدید به بودجه اضافه کرده، این پیوست برای 340 دستگاه اجرایی بر اساس قیمت تمام شده و فعالیت اصلی آن دستگاه‌ها بودجه‌ریزی عملیاتی را احصا کرده است. علاوه بر آن کتابچه‌ای مبنی بر چگونگی بدست آوردن قیمت تمام شده را چاپ کرده این شکل بودجه نسبت به سال‌های گذشته متفاوت‌ است.
نماینده مردم تفرش،آشتیان و فراهان در رابطه با شاخص‌های مهم بودجه سال 97 گفت: با توجه به ماده 7 جدول شماره 4 قانون برنامه ششم، دولت مکلف بود بر اساس شاخص‌های موجود و میزان برآورد درآمدها، بودجه سال 97 را تنظیم و آن را به مجلس ارائه کند که در این خصوص، دولت با رشد 10 درصدی، منابع بودجه 97 را دیده که نسبت به سنوات گذشته از رشد بیشتری برخوردار است، رشد بودجه هزینه‌ای دولت، با توجه به شرایط هر ساله و افزایش قیمت تمام شده حقوق و دستمزد، کمتر است که سر جمع حدود 290 هزار میلیارد تومان می‌باشد.
وی ادامه داد: اعتبارات عمرانی سال گذشته 72 هزار میلیارد تومان بود امسال این عدد حدود 68 هزار میلیارد تومان است که 20 هزار میلیارد تومان آن از محل صندوق توسعه ملی که تامین می‌شود، بودجه‌ای که دولت برای اعتبارات تملک تعیین کرده حدود 45 هزار میلیارد تومان بیشتر نیست. علت این کاهش این است که هر سال به علت اینکه درآمدها مقداری خوشبینانه پیش بینی می‌شد، اعتبارات تملک را هم بیشتر می‌دیدند لذا هر سال بدلیل عدم تحقق، این اعتبار تخصیص پیدا نمی‌کرد علیرغم اینکه اعتبارات توزیع و موافقت نامه‌ها مبادله می‌شد اما عملاً به دلیل کمبود منابع، عملیات اجرا نمی‌شد.
حسینی در پایان بیان کرد: امسال دولت در این زمینه، درآمدها را واقع بینانه‌تر دیده لذا اعتبارات تملک دارایی و سرمایه‌ای را کمتر کرده و طرح‌های عمرانی را به سه دسته تقسیم کرده است؛ طرح‌های نیمه تمام با قابلیت واگذاری، طرح‌هایی که نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارند و طرح‌های عمرانی که فردی در آن سرمایه گذاری نکرده و قابلیت فروش هم ندارد، مشارکت در طرح‌های عمرانی اگر با منابع دولتی تحقق پیدا کند، میزان عملیات اجرایی عمرانی در سال 97 کمتر از سنوات گذشته نخواهد بود.