به گزارش ایسنا،«جعفر رودری» صبح امروز 29آذرماه در نشست خبری با محوریت تشریح ویژگیهای لایحه بودجه 1397 گفت: بودجه سال 97 از نظر ساختار و محتوا دارای تفاوت های بسیاری جدی است با لوایح بودجههای گذشته است.
وی با بیان اینکه کل بودجه کشور یک میلیارد و 194 هزار میلیون ریال است که 35 درصد آن متعلق به بودجه عمومی و 65.5 درصد بودجه شرکتهای دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت است، تصریح کرد: 65 درصد مصارف بودجه عمومی دولت در بخش هزینهها،14.2 درصد در بخش تملک داراییهای سرمایهای، 7.4 درصد در بخش تملک داراییهای مالی و 13.4 درصد در بخش درآمدهای اختصاصی مصرف خواهد شد.
وی نقش اصحاب رسانه در اطلاعرسانیها را بیبدیل دانست و افزود: در قانون بودجه سالهای گذشته درآمد اختصاصی تصویب نمیشد که اکنون در بودجه 97 این اتفاق رخ داده است وهزینه های جاری دولت در سال آینده ۲۷۶ هزار میلیارد تومان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اصلاحات ساختاری در تدوین بودجه 97 کشور، توجه به اولویتهای برنامهای، توجه ویژه به تولید و اشتغال و تمرکز بر موضوع عدالت اجتماعی همچنین تلاش برای حذف فقر مطلق چهار محور بنیادین لایحه بودجه 97 کل کشور برشمرد.
وی اصلاحات ساختاری در تدوین بودجه کل کشور از ویژگیهای قابل توجه بودجه 97 ذکر کرد و افزود: بودجهریزی مبتنی بر عملکرد، افزایش شفافیت و انضباط بودجهای و حرکت به سمت تمرکززدایی از شاخصههای این اصلاحات ساختاری میباشد.
رودری محور دوم قابل توجه در لایحه بودجه سال 97 کل کشور را توجه ویژه به اولویتهای برنامهای نام برد و خاطرنشان کرد: آب، محیط زیست و ساماندهی پسماندها و مقابله با آلودگی هوا، حمل و نقل ریلی و عمومی و توجه ویژه به مسکن و بافت فرسوده و ... جزو این اولویتها هستند.
این مقام مسئول با اشاره به توجه ویژه به عدالت اجتماعی تصریح کرد: کاهش فقر مطلق از طریق تحت پوشش قرار دادن همه افراد با درآمد کمتر از میزان مستمری نهادهای حمایتی یکی از گامهای دولت در راستای حذف فقر مطلق است، ضمن آنکه تلاش برای بهبود بهداشت و سلامت مردم از ویژگیهای بارز این محور لایحه بودجه 97 میباشد.
وی محور قابل توجه و مهم در لایحه بودجه سال 97 کل کشور را توجه ویژه به تولید و اشتغال نام برد و خاطرنشان کرد: اشتغال فراگیر و تولید، جذب مشارکت عمومی – خصوصی برای تکمیل پروژههای ناتمام عمرانی و توجه ویژه به صادرات غیر نفتی در ذیل محور سوم لایحه یعنی توجه به مقوله اشتغال مورد توجه جدی قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در خصوص درآمد مالیاتی در بودجه سال آینده سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۹۷ تصمیمی برای افزایش ضرایب مالیاتی وجود ندارد و با توجه به تورم، مالیات به قیمت واقعی محاسبه شده و هیچ افزایشی نیافته است.
وی تصریح کرد: در جهت افزایش شفافیت و ایجاد انضباط بودجهای، بسیاری از ردیفهای متفرقه در لایحه بودجه 97 کشور حذف یا انتقال شده بهگونهای که از 337 ردیف به 138 ردیف رسیده است.
رودری ادامه داد: هماکنون حدود 71 هزار طرح عمرانی نیمهتمام در کشور وجود دارد که 6000 طرح آن ملی و 65 هزار پروژه آن استانی است، ضمن آنکه 3000 پروژه نیمهتمام در استان کرمان داریم.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه سال 97 توجه ویژهای به پروژههای قابل واگذاری به بخش خصوصی و نیز مشارکت عمومی – خصوصی برای تکمیل این قبیل پروژهها با استفاده از مشوقهای دولتی، منابع بانکی، صندوق توسعه ملی، منابع خارجی و آورده بخش خصوصی صورت گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در خصوص موضوع تمرکززدایی در لایحه بودجه 97 اظهار کرد: سهم استانها از اعتبارات هزینهای از 4.3 درصد در بودجه سال 96 به حدود 24 و سه دهم درصد در لایحه بودجه سال 97 کشور رسیده و سهم استانها از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای نیز به بیش از 30 درصد در سال 97 افزایش مییابد.
وی با اشاره به توجه ویژه به اشتغال و تولید و حل معضل بیکاری کشور بهعنوان یکی از ویژگی های دیگر بودجه سال 97 تصریح کرد: پیشبینی میشود در سه محور اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی و اشتغال حمایتی حدود 980 هزار شغل در کشور ایجاد شود که در این زمینه باید منابع مورد نیاز از محل تسهیلات بانکی، صندوق توسعه ملی و ... تأمین شود، شایان ذکر است که بخش عمدهای از جمعیت بیکار کشور دارای تحصیلات عالیه هستند که این مهم در کشور در حدود 45 درصد و در استان کرمان در حدود 65 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اصلاح فرآیند توزیع منابع در بودجه سال آینده تصریح کرد: افزایش اعتبارات و اختیارات استانها، اولویتبندی اهداف کمی دستگاههای اجرایی و امکان حذف موازیکاریها و صرفهجویی در اعتبارات دستگاههای اجرایی از جمله موارد استقرار بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در بودجه سال 97 در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اقدامات آتی دولت برای حذف فقر مطلق در جامعه تصریح کرد: در سالهای آینده بنا به ملاحظات اقتصادی کشور و کاهش تعداد یارانهبگیران یکسری اقدامات پیشبینی شده است که از جمله آنها میتوان به پالایش افراد تحت نهادهای حمایتی بر اساس معیارهای فقر، تهیه بانک اطلاعاتی افراد واجد شرایط و شناسایی آنها، تبدیل سازمان هدفمندسازی یارانهها به صندوق رفاه اجتماعی با مأموریت حذف فقر مطلق و بخشی از منابع ناشی از حذف یارانهبگیران متمکن صرف بهبود بهداشت و سلامت آحاد جامعه اشاره کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه نرخ تسریع دلار در بودجه سال 96، 3500 تومان در نظر گرفته شده است، افزود: میزان صادرات نفت ایران در این لایحه، 2 میلیون و 400 هزار بشکه پیشبینی شده است، ضمن آنکه حدود 32 درصد فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز خواهد شد.
رودری با بیان اینکه استان کرمان 1618 میلیارد ریال در اعتبارات تملک داراییهای سرمایه استان است، افزود: در حوزه اعتبارات هزینهای استان نیز 15 درصد نسبت به سال 96 شاهد افزایش هستیم ضمن آنکه در مقایسه اعتبارات هزینهای سال 97 با احتساب بودجههای آموزش و پرورش و بنیاد شهید، شاهد رشد 7.9 درصدی نسبت به مصوب سال 96 هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به درآمد استانها در لایحه بودجه سال 1397 (بیش از 90 درصد درآمد مربوط به مالیات می باشد) افزود: کرمان رتبه پنجم کشور به جزء استان تهران را از لحاظ درآمد استانها در لایحه بودجه سال 97 به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام