به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایكنا) از فارس، آیتالله سیدعلی اصغر دستغیب، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) امروز، 29 آذرماه در دیدار با کارکنان معاونت اجرایی این آستان مقدس گفت: انسانها هر کدام در یک یا چند رشته میتوانند دانشی کسب کنند و در مراتب متفاوت قرار گیرند.
وی افزود: همه افراد میتوانند در مورد جایگاه و مراتب خود اطلاع داشته باشند و به تناسب محاسبه نفس و بنابر معرفت، صدق، اخلاص و عملکرد از علم الهی بهرهمند شوند و چه خوب است هر یک از ما توجه کنیم که در این دنیا فرصت محدود داریم و محل قرار اصلیمان آخرت است و از این منظر افرادی که خدمتگزار این آستان مقدس هستند باید قدر این جایگاه را بدانند و با ارزیابی گذشته و آینده از غفلت بپرهیزند.
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: اصل اشتغال و کار کردن در جهت کسب روزی حلال برای خود و خانواده در ذات خود ارزشمند است که انسان قوای خود را فعال کرده و بتواند معیشت خانواده خود را با رزق حلال اداره کند و برای جامعه مفید باشد که همین کار به مجاهده فی سبیل الله و عبادت تفسیر شده است اما اگر این کار و اشتغال در محیط مقدس و متبرّک منتسب به اولیاء الله و چهرههای وجیه و مقرّب در نزد خداوند و محل نزول ملائک و برکات باشد به طور مضاعف به ارزش آن افزوده میشود چرا که مردم هریک به امیدی به این حرمهای مطهر میآیند و آن را ملجا دردهای خود میدانند و به آرامش میرسند و گاه در آن مشمول عفو خطایای قبلی و توجّهات ویژه میشوند.
قائم مقام جامعه روحانیت شیراز یادآور شد: اولیاءالله، سفارش شده خود پیامبر(ص) و در شمار ذی القربی هستند که مودت ذیالقربی به عنوان اجر رسالت نبی اکرم(ص) عنوان شده است و تعظیم و تکریم به اهل بیت عصمت و طهارت و ائمه طاهرین و امامزادگان بزرگوار(ع) نیز نوعی مودّت است و اگر انسان از منفعتهای مادی خود برای رسیدن به اجر الهی چشمپوشی و در چنین مسیری خدمت کند به ارزشهای پایدار دست یافته، ثمره آن را در دنیا و اخرت دریافت میکند.
وی با بیان اینکه روز موعود برای همه انسانها زود فرا میرسد، افزود: ارتباط با خدا و جهات معنوی و رحمت الهی مهمترین نیاز انسان است که انسان گاه به اشتباه گمان میکند نیازهای او تنها مادی است در صورتی که ارتباط با خداوند و بهرهمندی از رحمت الهی دنیای فرد را نیز توام با آرامش و قرار و به دور اضطراب میسازد.
آیتالله دستغیب اظهار كرد: خداوند پشت و پناه همه بندگان است اما کسی از نور خدا در زندگی خود بهرهمند میشود که در این مسیر حرکت کند و میداند گرم بودن قلب به یاد خداوند با همه دنیا و ما فیها برابری نمیکند.
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) همچنین گفت: طبع انسان به سمت معیشت راحت و دوری از مشکلات گرایش دارد اما باید توجه کرد که مشکل، عجین با زندگی انسان است چنانکه در روایت آمده است دار دنیا با مصائب آمیخته است و همچنین مؤمن میداند کار سخت و توام با مشکلات که مرضی رضای خدا باشد بهرهمندی از لطف الهی در دنیا و آخرت را در پی دارد.
نائب رئیس شورای حوزه علمیه استان فارس با یادآوری این نكته كه محیطی که مربوط به خاندان نبوت(ع) است و به تعبیری بیوت پیامبر(ص)، ائمه(ع) و اولیاءالله محسوب میشود، جایگاه رفیعی دارد و ذکر و یاد خدا در آن استمرار دارد، گفت: باید از خود بپرسیم اگر ما در زمان حضرت موسیبن جعفر(ع) حضور داشتیم و در خانه ایشان خدمت میکردیم چه احساسی داشتیم؟ و چگونه رفتار میکردیم؟
وی ادامه داد: مسلماً باید تقوا، ادب و حفظ حرمت را باید نسبت به اهل بیت(ع)، فرزندان و میهمانان رعایت کرده و از رذائل اخلاقی نظیر حسادت، دشمنی و هر آنچه تنشآفرین باشد پرهیز كنیم لذا اكنون كه ما بهعنوان خدمتگزاران فرزندان ایشان در این آستان مشغول به خدمتیم نیز باید همان حالت و رفتار را داشته باشیم هم نسبت به خود و هم نسبت به زائرین و مجاورین و باید در مقابل بدی یا بی ادبی افراد دیگر با خوبی و کظم غیظ رفتار کنیم.
آیتالله دستغیب در ادامه سخنان خود، یکی از علل جدایی بین مردم و مسئولان را عدم تحمل و در معرض مردم قرار نگرفتن دانست و گفت: شاغلان در بیوت مطهره باید بسیار مراقب حلال و حرام باشند و بدانند مسئولیت طعمه نیست بلکه امانتی بر گردن ماست.
وی با یادآوری حدیثی از پیامبر مكرم اسلام(ص) كه فرمودند به زیادی نماز و روزه و حج و خیرات و به نالههای شبانه آنان منگرید، بلکه به راستگفتاری و امانتداری آنان بنگرید، گفت: در گزینش افراد باید بیش از نماز و روزه به راستگویی و امانتداری توجه شود و ملاک اینها باشد .
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) در پایان گفت: مؤمن غالباً لغزش نمیکند و اگر هم لغزش یا خطایی مرتکب شد به سرعت از آن بازمیگردد و توبه میکند لذا باید بسیار مراقب فعالیت و محاسبه حلال و حرام در زندگی فردی و اجتماعی خود باشیم که گاه بعض از امور خلاف ضمن ضربه به نظام مقدّس جمهوری اسلامی، مصداق خیانت در امانت است و جا دارد مجموعههای متبرکه از نظر اداری نیز الگوی سایر ادارات و بخشهای دولتی و غیر دولتی باشند.
آیتالله دستغیب اظهار كرد:
ارتباط با خدا؛ مهمترین نیاز انسان/ یكی از علل جدایی مردم و مسئولان، عدم تحمل است
گروه اجتماعی: نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه ارتباط با خدا و جهات معنوی و رحمت الهی مهمترین نیاز انسان است، گفت: انسان گاه به اشتباه گمان میکند نیازهای او تنها مادی است در صورتی که ارتباط با خداوند و بهرهمندی از رحمت الهی دنیای فرد را نیز توام با آرامش و قرار و به دور اضطراب میسازد.
صاحبخبر -
∎