شناسهٔ خبر: 23126565 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا:

تحقق دانشگاه اسلامی بارزترین مصداق وحدت حوزه و دانشگاه است

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا با تأکید بر اینکه تحقق دانشگاه اسلامی بارزترین مصداق وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: با توجه به شرایط کنونی و ایجاد جنبش نرم‌افزاری که شاهد آن هستیم، لزوم وحدت و همگرایی حوزه و دانشگاه بیش از پیش احساس می‌شود .

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر یعقوب محمدی‌فر در نشست هم‌اندیشی حوزه و دانشگاه در دانشگاه بوعلی‌سینای همدان، با بیان اینکه 27 آذر سال 1358 یادآور حادثه‌ای تلخ اما ثمره آن خون شیرین بود، اظهار کرد: خونی که بر زمین ریخته شد و نهالی از آن رشد کرد، از ثمرات آن همه استفاده می‌کنند و برگزاری این‌گونه نشست‌ها راه را برای همکاری‌ها و تعاملات بیشتر هموار می‌کند .

وی خاطرنشان کرد: با مروری بر تاریخ خواهیم دریافت که بحث وحدت حوزه و دانشگاه بحث بعد از انقلاب اسلامی نیست و از گذشته و زمانی‌که مدرنیته در کشور مطرح و دانشگاه در ایران ایجاد شد، این دغدغه شکل گرفت چرا که نزدیک به هزار سال حوزه‌های علمیه در کشور ما وجود داشت و دانشگاه امری جدید و محصول بیگانه در جامعه بود .

محمدی‌فر ادامه داد: در دهه‌ای موضوع وحدت مسجد و دانشگاه مطرح بود که ناشی از این دغدغه بود بنابراین حفاظت از عقاید جوانان و جلوگیری از نشر عقاید کمونیستی همواره دغدغه علما و بزرگان جامعه بود .

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: دغدغه طولانی در تاریخ کشور ما بوده و در وصیت‌نامه امام خمینی(ره) نیز مورد توجه قرار گرفته به طوریکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نقش روحانیت پررنگ‌تر شد که حوزه خواستگاه انقلاب اسلامی بود .

وی اضافه کرد: در وصیت‌نامه سیاسی- الهی امام خمینی(ره) بر این موضوع تأکید شده بنابراین باید ارتباط خوبی بین حوزه و دانشگاه ایجاد شود که خوشبختانه تا کنون توفیقات خوبی به دست آمده است .

محمدی‌فر گفت: با توجه به شرایط کنونی و ایجاد جنبش نرم‌افزاری که شاهد آن هستیم، لزوم وحدت و همگرایی بیش از پیش احساس می‌شود که برگزاری این‌گونه نشست‌ها و نشست‌های تخصصی امید به تقویت این وحدت بیشتر می‌شود .

وی افزود: تحقق دانشگاه اسلامی بارزترین مصداق وحدت حوزه و دانشگاه است و تولید علم اسلامی و تولید منابع انسانی اسلامی ثمره این امر است .

نقش مؤثر حوزه و دانشگاه در تحقق جامعه اسلامی مغفول مانده است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا نیز اذعان کرد: نقش حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد مقدس و دینی در ایجاد جامعه اسلامی، نقش مهمی است که متأسفانه گاهی مغفول می‌ماند .

حجت‌الاسلام والمسلمین  محمدعلی عباسی ادامه داد: وحدتی که قبل از انقلاب با همکاری و تعامل بین این دو نهاد ایجاد و منجر به سقوط رژیم پهلوی ایجاد شد، آرام آرام در فضای دانشگاه و  تحول در علوم انسانی و الهی شدن علوم توسعه یافت .

وی خاطرنشان کرد: تحقق قطعی آن بعد از شکل‌گیری تمدن اسلامی، ایران اسلامی است که استقلال سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد و به عنوان الگوی مناسب به جوامع معرفی شود.

عباسی تصریح کرد: متأسفانه هنوز شاهد نقش اساسی و مؤثر این دو نهاد در جامعه به ویژه در حوزه اخلاقی و فرهنگی در جامعه نیستیم و این امر منجر به سقوط و تنزل فرهنگ عمومی جامعه شده است بنابراین امیدواریم این نشست گامی در جهت ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه مبنی علم و دین باشد.


انتهای پیام