به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پايگاه اطلاع رسانی حج، سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری آمار مسافران خروجي سال ۹۵ را پيشتر ۹ ميليون و ۱۹۶ هزار نفر اعلام كرده بود، رقمي بحثبرانگيز كه حساسيتهاي مقامهاي كشوري را برانگيخت، تا آنجا كه تصميم دولت در لايحه بودجه سال ۹۷ براي افزايش تصاعدي نرخ عوارض خروج از ۳ تا ۶ برابر را به اين آمار نسبت دادهاند.
محمد محب خدايي، معاون گردشگري اين سازمان، اكنون با تفكيك انگيزه سفر گردشگراني كه سال گذشته از كشور، خارج و يا به ايران سفر كردهاند، پرده ديگري از اين آمارها برداشت و گفت: از ميان ۹ ميليون و ۱۹۶ هزار ايرانی كه سال گذشته به خارج از كشور سفر كردند، ۴ ميليون و ۲۲۹ هزار تن به عراق سفر كردهاند و كشورهای همسايه از جمله تركيه و جمهوری آذربايجان و اروپا همچون فرانسه و ايتاليا، ديگر مقاصد سفر ايرانیها در سال گذشته بوده است.
به گفته او، بيشترين خروج به سمت عراق و به قصد زيارت بوده كه آمار آن نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود دو ميليون و ۲۰۰ هزار نفر افزايش داشته است كه پياده روی اربعين را در اين جهش آماري نمي توان بی تاثير دانست.
آمار ورود گردشگران خارجی
خدايي همچنين آمار گردشگران ورودی در سال گذشته را براساس انگيزه سفر تفكيك كرد و افزود: سال پيش، چهار ميليون و ۹۱۱ هزار گردشگر خارجي به ايران سفر كردند كه از اين تعداد حدود دو ميليون و ۳۰۰ هزار نفر با انگيزه زيارت به ايران سفر كردند.
به گفته او، يك ميليون و ۱۰۰ هزار تن ديگر با هدف كار و ديدار اقوام راهي ايران شدند و نزديك به ۵۰۰ هزار نفر براي تجارت و فعاليتهای بازرگاني سفری به كشورمان داشتند.
معاون گردشگری همچنين شمار گردشگرانی كه سال گذشته سفر تاريخي و فرهنگي به ايران را داشتند ۴۲۹ هزار نفر اعلام كرد.
وي اضافه كرد: ۲۷۳ هزار نفر نيز با عنوان گردشگری سلامت و به قصد درمان و انجام امور پزشكی به ايران سفر كردند.
به گفته معاون گردشگری، اين آمار را پليس مهاجرت به تفكيك به سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گرشگری ارائه كرده است.