به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، مسعود شفیعی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد روز گذشته، 28 آذرماه اظهار کرد: اثر تاریخی بلاد شاپور دهدشت نیازمند 100 میلیارد ریال برای تملک و 100 میلیارد نیز برای مرمت نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه این اثر تاریخی قابلیت ثبت جهانی دارد، افزود: این بنای تاریخی ارزشمند نیازمند 100 میلیارد ریال اعتبار نیز برای ثبت جهانی است..
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: برای ساماندهی این شهر تاریخی باید پژوهشهای جامعی نیز انجام شود زیرا بسیاری از بخشهای این شهر تاریخی زیر خاک مدفون است.
شفیعی تصریح کرد: ماهانه 100 ایرانگرد و جهانگرد از شهر تاریخی بلاد شاپور دیدن میکنند که در صورت احیا میتواند به یک مرکز جهانگردی برای دوستداران آثار تاریخی تبدیل شود.
وی بیان کرد: این بنای تاریخی امسال برای حفاظت و ساماندهی به عنوان پایگاه تاریخی معرفی و برای آن مسئول ویژه تعیین شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: بنای تاریخی بافت تاریخی دهدشت با سه میلیارد و 600 میلیون ریال تابستان امسال دیوارکشی شد.
شفیعی یادآور شد: با اجرای این طرح از ورود معتادان و احشام به داخل این مرکز فرهنگی ارزشمند جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی یک اثر برای جذب جهانگردان و ایرانگردان و معرفی فرهنگ ایران کهن، خاطرنشان کرد: تلاش میشود که این بنای تاریخی با جذب اعتبار ثبت جهانی شود.
بافت قدیم شهر دهدشت یکی از بزرگترین یادمانهای تاریخی متعلق به دوره صفویه است که به لحاظ اهمیت این بافت و بناهای ارزشمند آن نیازمند توجه بیشتر است.
بافت قدیمی بلاد شاپور در گذشته دور با 45 هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافتهای تاریخی کشور به شمار میآمد اما این بافت به دلایل گوناگون تخریب شد و هم اینک تنها 35 هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
بافت تاریخی دهدشت به شماره 3/1689 در سال 1364 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسید.
شفیعی عنوان کرد: ثبت آثار در فهرست آثار ملی کشور افزون بر فراهم کردن زمینه حمایت قانونی در محاکم قانونی و قضایی امکان جذب اعتبارات لازم برای انجام عملیات مطالعاتی، مرمتی و حفظ و نگهداری را فراهم میکند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: 693 اثر غیرمنقول در کهگیلویه و بویراحمد شامل تپهها، حمامها، محوطهها و گورستانهای تاریخی تاکنون ثبت ملی شده است.
وی شمار آثار معنوی ثبت شده ملی در استان کهگیلویه و بویراحمد را 51 اثر ذکر کرد.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد همچنین تعداد آثار طبیعی ثبت شده در فهرست ملی را 2 اثر برشمرد و افزود: درخت سرو لار در شهرستان باشت و آبشار کمر دوغ در شهرستان کهگیلویه در جنوب استان بهعنوان 2 اثر طبیعی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
منبع: ایرنا
بنای تاریخی بلاد شاپور نیازمند 300 میلیارد ریال اعتبار برای احیا است
گروه اجتماعی: معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنای تاریخی بلاد شاپور در شهر دهدشت نیازمند 300 میلیارد ریال اعتبار برای احیا و ساماندهی است
صاحبخبر -
∎